Loviisan Tamminiemi Camping

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.09.2010 12:05

Kävimme viettämässä porukalla (9 ajoneuvoa) viikonlopun Loviisan Tammisaaressa. Caravan lehdessä olleen kirjoituksen myötä oli syntynyt itselle käsitys, että siellä on tehty uusien yrittäjien toimesta paljonkin muutoksia.

Ainoa muutos oli minun ja vaimoni mielestä viiden vuoden takaiseen käyntiin verrattuna yrittäjien erittäin töykeä käytös.

Kaikki asiat esitettiin alkaen sanalla EI. Yksi ystävistämme peruutti matkailuautonsa puolen metrin päähän kuusiaidasta ja isäntä tuli huutamaan EI niin lähelle saa kuusiaitaa ajaa koska aita on satavuotias. Laitoin purkkikynttilät illan hämärtyessä hiekkatielle, taas tuli isäntä huutamaan: ”kynttilöitä Ei saa laittaa pelastustielle”, hiukan leppyneenä hän jatkoi okei voitte pitää niitä nurmikolla. Ajoneuvoja ei saanut laittaa ovet vastakkain koska siitä on tullut haittaa, joten KETKÄÄN eivät saa toimia näin. Kun kysyin, miksi tuonne juuri tulleilla tuolla on ovet vastakkain, vastauksena oli he ovatkin tuttuja, jolloin säännöt eivät koske heitä.

Kaikkiin muihinkin asioihin otettiin kantaa negatiivisen kautta. Samat asiat olisi voinut esittää ystävällisestikin jolloin kaikille olisi jäänyt paikasta positiivinen kuva.

Kun ystäväni kävi kysymässä syytä tähän töykeään käytökseen, oli vastauksena vain että voimme heittää teidät kaikki pihalle.

Kun tuosta sähkön hinnasta oli toisaalla puhe, maksaa se Tamminiemessä 5€/vrk ilman mittaria. Puut grilliin olisi maksanut 3€/6kpl (meillä oli tosin omat mukana, joten meidän ei tarvinnut ostaa puita joita poltimme talon taksojen mukaan varmasti 30 eurolla). Grilli on avotaivaan alla.

Paikka itsessään on hyvä ja tasainen matkailuautoille ja kaupungin keskusta on kävelymatkan päässä. Sauna on vain tilaussauna, joka lienee yleinen tapa kaupallisilla alueilla.

Paikan isäntien käytös ryhmäämme (joka muodosti noin puolet paikalla olijoista) kohtaan aiheutti se, että jokainen meidän ryhmästä tulee ajamaan Camping Tamminiemen ohi, eikä suosittele sitä kenellekään.

JORVA OLLI 27.09.2010 14:04

Melkoisen erikoista käytöstä yrittäjältä! Ei taida olla kovin pitkäikäinen yrittäjä-taival hänellä.

Ja eikös Tamminiemestä ollut juuri juttu Caravan-lehdessä, jos oikein muistan. Taisi tulla liikaa asiakkaita jutun perusteella.

LAHTI ANTTI 27.09.2010 14:57

"Kun ystäväni kävi kysymässä syytä tähän töykeään käytökseen, oli vastauksena vain että voimme heittää teidät kaikki pihalle."

Ja lehdessä 4/2010 sivu 71, olleen kirjoituksen mukaan alueen vetäjä kertoo, että heillä ei ole asiakkaita vaan vieraita!

JORVA OLLI 27.09.2010 15:45

Jou jou Antti, josko siellä kohdeltiin kuin " vierasta sikaa"?

PITKÄAHO JUKKA 27.09.2010 16:12

eikös ne kutsumattomat vieraat saa panna taipaleelle tarvittaessa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.09.2010 16:28

Käsitimme ehkä väärin kun luulimme alueoppaassa ja netissä olevat tiedotteet kutsuksi :=(

SILJAMÄKI ANTTI 28.09.2010 19:16

Onpa harmi, että saitte huonon kokemuksen Tamminiemessä. Meillä kokemus tältä kesältä taas oli normaalin positiivinen. Olimme varanneet paikan etukäteen sesonkiajan viikonlopuksi ja homma toimi hyvin.

Omista positiivisista kokemuksista huolimatta olen sitä mieltä, että yhdelläkään alueella ei luulisi olevan varaa teidän kokemaan huonoon palveluun. Asiakkaat äänestävät jaloillaan ja nykyiset sosiaalisen median keinot levittävät tehokkaasti viestiä eteenpäin. Tätä eivät vielä(kään) monet palvelujen tarjoavat näytä tajuavan.

KUUTTI MARKKU 29.09.2010 09:05

Kävimme alueella elokuussa, ja siitä jäi positiivinen kuva. Alueenpitäjät ohjasivat asiallisesti sopivalle paikalle ja kertoivat alueen olevan historiallisista syistä suojelualuetta. Kertoivat myös, että kuusiaita pyritään säilyttämään, joten 2 metrin etäisyys siitä olisi suotavaa. Alue on hieno vanha kartanon puisto, joten sitä pitää myös karavaanareiden osata suhtautua alueeseen sen arvon mukaisesti. Alueen pitäjät olivat uusia (alueen omistaa kaupunki), ja he toimivat ilmeisesti alueen vuokraehtojen mukaisesti ohjatessaan majoittujat etäälle em kuusiaidasta. Tulee sellainen käsitys, ettei ryhmänne ole kuunnellut kaikkia annettuja ohjeita, vaan on toiminut liikaa omatoimisesti.

SILMUNEN HANNU 29.09.2010 11:06

Noita polttopuita mistä Markku valitti, olen miettinyt ennenkin, kun aina silloin tällöin joku asiasta mainitsee. Onhan se titenkin kiva, jos leirintähintaan kuuluu nuotiopuut. Mutta toisaalta, yrittäjä joutuu jollekin niistä polttopuista maksamaan, ihan samoin kuin vaikka jätskipuikoista mitä hän pakastealtaastaan myy. Eikä kukaan ihmettele että miksi jätskipuikot eivät kesähelteillä kuulu leirintähintaan.

Että ei se minusta ole ihan yksiselitteinen juttu. Ja jos jonkun porukka polttaa 60kpl klapia niin kyllä se jo olisi tuntunut halkopinossa melkoisena lovena. Jos ne olisivat olleet ilmaisia, niin olisko sellainen perhe joka ei nuotiolla istunut iltaa, oikeutettu saamaan kuinka monta jätskipuikkoa?:)

En halua haastaa riitaa, tuoda vain uuden mietintätavan tähän juttuun.

t.Kaarina

MIKKONEN MATTI 29.09.2010 12:20

Mitenkään Kaarinan pohdintaa kyseenalaistamatta jatkan samaa ajatusketjua. Karavaanari ostaa kioskilta polttopuupakkauksen huoltoasemahintaan ja sytyttelee krillin. Siihen sitten vääntäytyy juttutuulella olevia yksinäisiä ja pariskuntia makkara- ja foliopaketteineen. Mitä ajattelee tämä puut ostanut karavaanari. Pystyttääkö hän krillin pieleen kyltin esim. sponsored by Kaarina klo. 22:00 - 23:00. Asia lienee samankaltainen kuin hintaan sisältyvä yleinen saunavuoro / maksullinen perhesauna. Harvassa lienevät perhekrillit, mitä nyt yritysten virkistykseen tarkoitetut kuten Muonion mikäkoskisenytolikaan.

SILMUNEN HANNU 29.09.2010 12:48

Kieltämättä merkillepantava Matinkin näkökulma aiheesta:):)

Itse olemme vain sekä ostaneet että kaataneet ja pilkkoneet omalta puolen hehtaarin tontilta puita vuosikausia, niin siinä vain on oppinut huomaamaan, että ne A) maksavat ja B) jonkun on tehtävä paljon työtä niiden eteen ja nyt kun lähes kaikki lähimetsämme on avohakattu sen ehkä kaikkein merkittävimmän C)puut tekevät metsän eivätkä kasva kovinkaan vauhdilla. Eli silloin varmaan niiden maksullisuus hillitsee "holtitonta" puun polttoa eli ylisuuria nuotioita, mitä monesti näkee varsinkin silloin, kun puuta on runsaasti tarjolla ilmaiseksi.

Toisaalta hakeudun itse mieluiten sellaisille nuotiopaikoille, missä saa olla ihan itkseen, niin en tullut ajatelleeksi tuota Matin esittämää puolta asiasta tarpeeksikaan.

t.Kaarina

UUSITALO MARKO 29.09.2010 14:09

Jäi ihmetyttämään tuo kuusiaidan suojaetäisyys? Miksi kuusiaidan olemassaolo on uhattuna, jos joku parkkeeraa kahta metriä lähemmäksi aitaa?

Muuten olen sitä mieltä, että mieluummin valitsen hieman negatiivisen isännän, kuin ne vanhan vallan aikana alueella juoksennelleet irtokoirat.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.09.2010 18:58

Polttopuiden ei tarvitsekaan olla ilmaisia. Minusta vain tuo 3€/6kpl tuntuu hiukan isolta. Kysehän on vain kaupanteon laista. Joka tarvitsee, niin hän punnitsee tavaran ja hinnan suhdetta, tuolla hinnalla ei osaltani olisi kauppoja syntynyt. Kuudella klapilla kun ei saa edes hiillosta aikaan.

Kuusiaita on isäntien erityisessä suojeluksessa.

Edellisellä käynnillä emme nähneet mitään irtokoiria ja vastaanotto oli ystävällinen ja toivotettiin tervetulleeksi uudelleen.

Emmehän ole niin tyhmiä emmekä enää niin "pikku kakaroita" ettemmekö olisi toimineet asiallisellakin puheella, isäntien asenne oli mielestäni sellainen joka ei sovellu asiakaspalveluun. Asiat voidaan esittää monella tavalla, enkä pidä maksavana asiakkaana siitä, että minut haukutaan ja oletetaan automaattisesti aiheuttavan häiriötä.

En tiedä aiheuttivatko SFC tarrat ajoneuvoissa jonkinlaisen primitiivireaktion, koska saimme kuulla mm. kuinka karavaanialueilla saa elää kuin pellossa, ilman mitään sääntöjä.

SUOMI SEPPO 30.09.2010 08:49

Jos ilmoitetaan esitteessä että alueella on grillikatos mutta siellä sitten ei olekaan puita, niin tuntuu vähän samalta kun olisi uima-allas missä ei ole vettä. @seppo

NIIPPA RAIMO 01.10.2010 11:30

Kokemusta on meilläkin molemmista isännistä, entisistä ja nykyisistä. Nykyiset ovat tämän vuoden aikana tehneet kovan työn raivatessaan alueen puhtaaksi. Minusta heillä homma on hanskassa ja he haluavat säilyttää alueen historiallisen ilmeen. Alueen vuokrasopimus tottakai säätelee osaltaan alueen toimintatavat. Paloteihin liittyvät määräykset ovat kaikkien yöpyjien turvaksi laadittuja ja onhan se hyvä, että ne yli satavuotta vanhat kuusiaidat saavat edes joskus auringonvaloa parantavaan kasvuunsa. Minusta tietty tiukkuus on vain hyväksi ja toivotankin täältä Saksasta käsin menestystä yrittäjille valitsemallaan tiellä. Muuten kyllä täällä Saksassakin tiukkuutta ja järjestystä pidetään yllä monella eri tavoilla!

KUIKKA ARI 01.10.2010 11:51

Kuivaa rankoa tai pölliä pitkänä. Kirves ja pokasaha. Saapi poltella han niin paljo ko huvittaa. t. @ri

SILMUNEN HANNU 01.10.2010 12:05

Mettähallituksenkaan paikoissa ei taho nykyisin löytyä sahaa ja kirvestä, kun pelätään että retkeilijät pöllii ne...kai ne sitten leirintäalueiltakin varastettaisiin...:) Hurjin oli pari viikkoa sitten kun oltiin melontaretkellä Päij'nteen kansallispuistossa, ja SAARESSA nuotiolla, niin siellä oli pieni muurikkapannu mutta kahleella kiinni!!!

Niin, tämä vain ironiaa eikä mielipiteeni..joskus on ollut typerää poltella pitkää pölliä tulipaikalla, kun puuntekovälineet on poistettu...tai sitten ne ovat ala-arvoisia krähveleitä...

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.10.2010 12:30

Raimo Nippa kirjoitti "Minusta tietty tiukkuus on vain hyväksi ja toivotankin täältä Saksasta käsin menestystä yrittäjille valitsemallaan tiellä. Muuten kyllä täällä Saksassakin tiukkuutta ja järjestystä pidetään yllä monella eri tavoilla!"

Minäkin olen vieraillut muutamalla leirintäalueella jopa eri maissakin (myös Saksassa)30 vuotisen karavaaniurani aikana, joten vertailukohtaakin on jonkin verran.

Silti en toivo Tamminiemen, enkä muidenkaan alueen hoitajien toimivan asiakaspalvelussa asiakkaita haukkuen. Tuskin vuokrasopimus säätelee asiakkaan käsittelyä.

Jos matkailuautoille tarjotaan paikkaa jossa kuusiaidan ja tien väli on n.8m auto lipsahtaa helposti lähelle aitaa. Paljonko se aita kärsii auton läsnäolosta parina päivänä? Ryhmällemme olisi voinut tarjota paikat myös "ei niin kriittiseltä" paikalta.

Säännöt voi myös antaa kirjallisena kun asiakas saapuu paikalle.

MIKKONEN MATTI 01.10.2010 12:45

Mehtähallituksen paikoille ja muillekin tulihtoille pitäisi suunnitella sellainen kolikkopuuautomaatti. Esim- motista klapeja saisi vaikka sellaisia 33x33x33 cm paketteja 9 kpl a' hinta ööpaut 5 € = 40 €/m3. Toisin sanoen kontti tai häkki, jossa on vitosella aukeavia luukkuja niikuin rautatieasemilla, joissa on kussakin puupaketti. Tuolla hinnalla en kehtaisi klapeja tehdä, mutta esimerkiksi.

VEHMANEN TUULA 01.10.2010 14:02

Suojaetäisyydelle kuusiaitaan löytyy perusteet. Kuusen juuret kulkee lähellä pintaa vaakasuorassa. Kuusella ei ole ns. sydänjuurta. Jos suojaetäisyydestä on kerrottu niin miksi sitä ei noudateta. Kaikilla palaa pinna jossain vaiheessa kun tarpeeksi yritetään. Toisilla palaa tulilanka kokoajan.

kalevi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.10.2010 14:35

Kaikelle löytyy perusteet, mutta kyse on asiakaspalvelusta ja käytöksestä asiakkaita kohtaan. Ei siitä mitkä ovat säännöt. Lopetan omalta osaltani tämän aiheen puimisen.

MIKKONEN MATTI 01.10.2010 14:37

Kun Palinin kaima ei ehtinyt korjaamaan tuota mottilaskelmaa, niin oikaistaan nyt, että motista tulisi tietenkin 3 x 9 eli 27 klapinyyttiä, joka tekisi vitosen taksalla 135 €. Voisi olla hiinä ja hiinä jo kannattavaakin.

HALMEENMÄKI JUHANI 01.10.2010 17:27

Juu, tuota varastamisen ja muuten vaan tuhoamisen tarvetta on joillain valitettavasti niin paljon että syyttömät saa kärsiä. Tuolla Ruissalon kärjessä on grillauspaikka, mutta siellä ei enää voi pitää nuotiopuita edes lukitussa varastossa saunan käyttäjien takkaa varten. Kaikki poltettiin roihuna. Nyt tilanne on sitten se että rehti tuo puunsa kaupungista, usein toisella reissulla kun ei heti älynnyt. Epärehti käy noutamassa metsästä mitä irti saa...

OINONEN JUKKA 01.10.2010 18:39

Eipä uskois, että on reissattu 30 vuotta ja oikein ulkomailla asti. Kannattaisko siirtyä mökkimajoitukseen jos auto alkaa lipsahdella, hyvä että leirialueella, ettei tiellä väärälle kaistalle.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.10.2010 19:06

Alueesta keskusteluun en osallistu, mutta Herra Oinoselle vastaan, ettei ollut kyse meidän autosta, vaan kaverin. Herra Oinonen voi kyllä pysäköidä 7m auton 8m tilaan ja jättää 2m välin aitaan kun on niin etevä.

SUOMI SEPPO 01.10.2010 20:18

Nyt on taas varsinainen asia kaluttu loppuun kun mielenkiinto alkaa mennä toisten kirjoittajien nälvimiseen (kuten tavallista eli asiasta en tiedä mitään mutta sinä olet vielä tyhmempi kuin minä). @seppo

JORVA OLLI 01.10.2010 21:32

Jou Seppo,näinhän se usein ja tavallisesti menee. Keskustelu ryöppyää aiheesta toiseen, mikä on kyllä hyväksyttävääkin!

Nimittäin suola ja sokeri täällä on asioiden käsittely niiden tärkeysjäsjästyksessä. Kuka sitten määrää tärkeysjärjästyksen?

Me.

Me kirjoittajat omine ajatuksineen ja mielipiteineen. Ne ovat tarkeitä silloin kun kirjoitamme tänne. Asia vie useimmiten, ei niinkään aihe. Noo ja jou, saatta riippua siitä millä mielellä vastaaja/ketjun jatkaja on. Jos on asialinjalla, jatkaa sillä, jos on känkkäränkkä-tuulella, aloittaa känkkäränkkäilyn, jos on vittuilu-tuulella sitten tekee sitä!

Aprikos, me olemme saitti, saitti on me. Mitäs siihen lisäät.

Niin, tuosta Tamminiemestä himppasen. Kävimme edellisten omistajien aikaan siellä, sinä keväänä olivat saaneet alueen haltuunsa. Asuntoauto seisoi siinä respan vieressä, koira jouksenteli vapaana. Kovasti ystävällistä porukkaa olivat, rauhallisia ja järkevää väkeä. Mielestäni kaikki toimi aluella, aamupala-huone oli aamuisin laitettu telttailijoille ja muille. Kokkaustilassa oli kaikki tarvittavat kamppeet, alue oli siisti kaikin puolin.

No, huoltotilat olivat mitä olivat, mutta siivottu ja hyvät. Isäntäväen kanssa keskustelimme asiaan kuuluvia kuulumisia. No, koira kyllä kävi tervehtimässä kaikki tulijat ja moneen kertaan. Meitä se ei koiraihmisinä häirinnyt laisinkaan.

Meitä vieraita siellä oli vaunuinemme/autoinemme kymmenkunta, sekä sitten hulvaton soittoporukka, siis tälläinen kamarimusiikki-kokoonpano. Iltapäivisin saimme nauttia hienoista ilmaisista musiikki esityksistä, iltaisin lepäsimme heistä ja aammuöisin taas kuuntelimme heitä, ei tosin musiikkia!

Mutta, hyvä alue silloin. En tiedä nykyisistä, luin ketjun alusta vain! Siis Isännistä.

HYTÖNEN REIJO 01.10.2010 21:47

Ihan hyvä Markku,että toit kokemuksesi julki täällä. Eikös tämä palsta ole vähän niinkuin sitä varten. Ei kenenkään huonoa käytöstä tarvii sietää. Vapaa maa,vapaa tiedonvälitys. Itse olen ns.jaloilla äänestäjä,ehkä pitäisi enemmin valittaa mutta ei viitsi maksaa siitä,että saa kinata.

OINONEN JUKKA 01.10.2010 21:48

Esim. Rastilassa jo monta vuotta, klapeja voi ostaa respasta, tuoda omat puut, tai hiilet. Syy. siellä porukat istui aamuun 3-4:n grillikatoksessa täydet roihut päällä ilman grillattavaa, kun vain aikaa kuluttivat, kaljaa kitaten. Varsinkin kevään ja syksyn viilellä ilmoilla. Onhan siinä kiva istua liekin lämmössä, mutta onko se tosiaan alueen pitäjän velvollisuus kustantaa puut. Kyllä juttu on niin että etuuksia on käytetty hieman väärin, ja siitä joutuu nyt kärsimään ne jotka käyttää ns. palveluita asiallisesti. Mutta jos eletään kuin " elopellossa" ja kenties ei olla edes tulossa samaan paikkaan uudestaan,silloin saadaan aikaan tällaisia rajoituksia.

PALIN MATTI 02.10.2010 11:29

Kuikka-Ari on ihan selvästi kiertäny muutaki ku tahkoa, ku tiesi tuon: "Kuivaa rankoa tai pölliä pitkänä. Kirves ja pokasaha. Saapi poltella ihan niin paljo ko huvittaa. t. @ri"

Tuo on aivan yleinen tapa kiertämilläni Pohjois-Ruåttin kalastuskämpillä. Niistä löytyy aina katoksen alta kaksmetristä pyöreää pölliä, pokasaha ja kirves. Lisäksi on kämpän seinällä huoneentaulu, missä lukee:

Kun teet itse polttopuusi, niin ne lämmittävät sinut kahdesti.

Järkevää. Varsinki pilikkireisuila.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.