Purhon "ystävällinen"vastaanotto

HUOVILA MARKUS 27.07.2010 21:38

Oli tarkoitus viettää lähiseudulla juhannusta,ja matka oli tarkoitus tehdä Purhon leirintäalueelle. Perille saavuttiin,ja kierrettiin autolla alue. Mutta se olikin virhe,sanoi kovaa juossut vanhempi hyypiö,kun sai automme kiinni. Olisi kuulemma ensin pitänyt ilmoittautua,eli sitoutunut jäämään sinne,näkemättä paikkaa??

Just näitä fanaatikkopaikkoja pitäisi kiertää,ja se sopii meille.

Palvaanjärveltä löytyi hieno ja rauhallinen juhannus,ilman kiihkokaravaanaritunnelmaa.

SILMUNEN HANNU 27.07.2010 21:43

Oliskohan kysymys siitä, että yleensä alue katsastetaan kävellen...siis auto jätetään portille, sanotaan respan väelle että hei, kateltais vähän paikkoja jos sopii, ennen kun tiedetään jäädäänkö...ja ainahan se sopii...paitsi kerran Ranskassa sisän ei saanut käydä jos ei jäänyt(no tietenkään ei jääty)...

t.Kaarina

TUPPURAINEN PETRI 27.07.2010 21:44

Duoda noin. Yleensä on niin, tai aina on niin, että auto tai auto+vaunu jätetään siihen ns. portille. Ja sitten se tutkimusmatka alueelle tehdään jalkaisin ja katsellaan löytyykö paikkaa. Yleensä alueen isäntä on mukana esittelemässä paikkoja. Ranskassa olen pari kertaa saanut tämän esittelyn golf-kärryn kyydistä käsin. Oli muuten mukavaa ajella ja tutustua alueeseen. En oo Purhossa käynyt mutta luulenpa, että homma toimii sielläkin myös näin. Eihän siinä ole mitään järkeä jos kaikki tulijat pörräävät pitkin aluetta autoilla "tutustumassa" kun toiset haluavat viettää rauhalista lomaa ;)

PALIN MATTI 27.07.2010 21:45

Ei net alueet ole tehty mittään saitsiingajeluita varten. Autola tullaan portile tai johonki erikseen opastettuun paikkaan ilimottautummaan. Siellä isännät antavat sitte leiriytymisohojeet ja esittelevät paikat.

Mitä siitäki tulis, jos jokkainen vetelis ensin runtit alueen muutenki pölysillä teilä ja vasta sitte leiriytys. Jos alueen taso eppäilyttää, ni siihenhän voipi ensin tutustua jalakasinki.

TUPPURAINEN PETRI 27.07.2010 21:46

Pahus, Kaarina oli muutaman sekunnin nopeampi ;) Mutta asia oli kuitenkin sama. Näin se homma vain toimii vai mitä Kaarina?

SILMUNEN HANNU 27.07.2010 21:51

Just näin Petri:)

SILMUNEN HANNU 27.07.2010 21:51

Oho, unohdin laittaa t.Kaarina, mutta minun viestini se oli:):)

t.Kaarina

OINONEN JUKKA 27.07.2010 22:08

Eihän sun olis tarttenut mennä Purhoon asti rinkiä ajamaan. Olisit mennyt Neuvottomaan, Mäkelänkankaan hiekkamontuille kiertämään ympyrää. Osoitit juur tyhmyytesi,kun et tiedä miten alueelle tullessa toimitaan. En ole vielä törmännyt paikkaan, jossa ei olis päässyt aluetta katsomaan jalkaisin ja usein myös isäntien ystävällisellä avustuksella.

TUPPURAINEN PETRI 27.07.2010 22:58

Jukka, älä nyt noin jyrkästi sano ;) Poju on varmaankin vasta noviisi ja on tutustumassa tämän jalon harrastuksen pariin. Kyllä se oppii kun sitä neuvotaan vain asiallisesti ja rakentavasti. Harmi vaan kun meni herne nenuun heti ekalla alueella mutta kyllä se siitä kun tavoille oppii ;) Eikun hyvää kesän jatkoa kaverille ja hauskoja reissuja leppoisassa meiningissä!

SILMUNEN HANNU 27.07.2010 23:28

Meillä on nyt Petrin kanssa vallan sama ajoitus...olin juuri kirjoittamassa että jostainhan asiat on opittava, ei se tyhmä ole joka ei kaikkea heti tiedä, mutta ystävällisemmin voisimme neuvoa, ja toisaalta kysyäkin voisi, eikä heti parjata leirintäaluetta ja sen sääntöjä ja ihmisiä...

Hyvät jatkot ja matkat vaan kaikille !:)

t.Kaarina

TUOMI JYRKI 28.07.2010 07:31

Hei Markus Huovila!

Peruutapa ajatuksiasi taaksepäin. Nyt olet antanut negatiivisen kuvan Purhosta, josta tähän mennessä olen kuullut vain positiivisia mielipiteitä.

Jos lähdet ajelemaan aluetta ympäri ilman, että olet isännältä udellut alueesta, en ihmettele, että sait mielestäsi "ystävällisen" vastaanoton.

Jospa Markus kirjoittaisit aiheesta vielä uuden kommentin ja vastaisit aiheeseesi annettuihin mielipiteisiin.

KOIVISTO REIJO 28.07.2010 17:29

Niin, Purhossa kuin muillakin alueilla on tapana pysähtyä toimistolla ja sen jälkeen kierretään ja katsellaan ns. vieraspaikat ja jos ne on täynnä katsotaan ylämäestä joku tyhjä laveripaikka. Ei täällä kukaan ajele ympäri aluetta ensin ja sitten sanoo ettei jäädä, toimistolla tai isännälle ilmoittaudutaan ja sen jälkeen kun katsastanut paikat voi ITSE tehdä päätöksen jääkö vai ei. Terv. se vanhempi hyypiö

HELIN JUHA 28.07.2010 17:56

Täällä kotoSuomessa alueita ei vielä ole yleensä suljettu puomeilla. Puomin puuttuessa voi syntyä väärä luulo, että leirintäalueella voi kierrellä ajelemassa ja katselemassa paikkoja. Oikea tapa kuitenkin on poiketa respaan tms ja käydä tarvittaessa jalkaisin tutustumassa paikkaan ennen kirjautumista. Missään nimessä leirialueelle ei pidä ajaa ilman henkilökunnan lupaa.

Itse olen pitänyt hyvänä tapaa, jossa leirialueelle sisään- ja ulosajo on puomin kautta. Puomi aukeaa vain leiriytyjille, jolloin mitään ylimääräisiä ajoneuvoja ei alueella liiku. Muistan Venetsian edustalta huipputason leirintäalueen, jonne ei portilta päässyt edes jalan tai pyörällä ilman korttia. Lisäksi maailmalla puomi on usein suljettu tietyt ajat päivästä, esimerkiksi pari tuntia päivällä ja 22-07. Mitä vähemmän alueella liikkuu autoja sen rauhallisempi, mukavampi ja turvallisempi se etenkin lasten kanssa matkaavalle on.

RUOTSALAINEN JUKKA 28.07.2010 18:12

Hei kaikki,

tämän keskustelun avauksen tapa oli "mielenkiintoinen", mutta aiheena tärkeä.

Leirintäalueiden ja karavaanareiden kirjoittamattomiin tapoihin kuuluu se, että paikalle saavuttaessa ilmoittaudutaan isännöitsijälle / vastaanottoon paikalle tulleeksi. Jos aluetta haluaa katsella ylipäätänsä tai vain mahdollisesti sopivaa paikkaa hakien, niin sen voi tehdä hyvinkin jalkasin (ulkoimailla yleensä kuskaavan golf-kärryjen tapaisilla vehkeillä). Paikan kiertäminen ei sido mitenkään alueelle jäämiseen.

Miksi näin? Tähän on monta hyvää syytä. Leirintäalueet ovat paikkoja, jossa ihmiset viettävät lomaansa, vapaa-aikaansa ja yleensä haluavat nauttia rauhasta ja meluttomuudesta. Leirintä alueilla on myös paljon pikkulapsia, jotka juoksentelevat vapaasti alueen turvallisuuden luonteen takia. Alueiden ajoväylät ovat yleensä kapeat ja eivätkä ole tarkoitettu "kiertoajelu" käyttöön. Myös se on tärkeää, että alueella olevat ajoneuvot ovat jollakin tapaa kontrollissa.

Jos leirintäalueilla voisi vapaasti ajella, niin silloin rauha, jota leirintäalueilla yleensä haetaan olisi mennyttä - puhumattakaan muista haitoista, joihin viittasin edellä.

Kun otamme huomioon kanssaeläjämme esimerkiksi nyt puheena olevassa asiassa, niin meillä on kaikille mukava olla.

Hyvää kesänjatkoa Hietasaaren lämmöstä. Ajoneuvon (auto + vaunu, asuntoauto) voi aina parkkeerata hetkeksi ja pyörähtää jalan katsastamaan paikkoja. Näin toimimalla ottaa huomioon muut ihmiset ja "turhat" ajelut tulevat minimoitua.

HAAPANEN TIMO 28.07.2010 20:42

Mua on aina ihmettyttänyt alueella ajelu leiripaikkaa hakiessa. Oli ilmoittautut tai ei, kävellen se paikka pitää hakea. Vaimon voi jättää löydetylle paikalle merkiksi, ja sitten parkkiin. @timppa

ARO PERTTI 29.07.2010 20:53

Jukka ! Sinä kirjoittelet vähän harvoin mutta kun sen teet ,niin aina täyttä asiaa joka lause ! :-)) Kijota siis useammin ! T. Juolupukki. :-)) Ja Tietysti Terkut Koko Juokollesi. :-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.