Tässä vaan kyselen

MONONEN MAIRE 26.07.2010 14:04

Kysymyksiä Olemme miettineet "koppiautolla" matkaa Ahvenanmaalle saaristoreittiä pitkin. Onko kukaan käynyt. Pitääköhän elokuun loppupuolella varata lippuja ennakkoon lauttoihin. Mitä kautta olette menneet. Ilmeisesti hinta on halvempi kun yöpyy matkan varrella jollakin välisaarella. Jos varaa liput ennakkoon niin onko sitten sidottu johonkin tiettyyn lauttaan tiettynä päivänä.

NIIPPA RAIMO 26.07.2010 14:30

Tästä löytyy infoa

http://www.alandstrafiken.ax/fin/index.htm

Ollaan muutama vuosi sitten menty Ahvenanmaan kautta Ruotsiin, kovin on vaikeeta, sillä hinta muuttuu mitä useamman vrk:n vietät saarella. Suoraan siirtymiseen hinta on niin kova, että se ei kannata.

Tuskin elokuun lopussa mitään ruuhkaa on, hei 77675

ANTTILA MARKKU 26.07.2010 22:41

Kantsii kuitenkin kysyä, vaikka luulen ettei enää siihen aikaan paljon turisteja liiku.Huomioi myös hinnaton maininta että jos majoitut ennen ahvenanmaata mennessä ja palatessa mantereelle lauttamaksu kohtuullistuu huomattavasti.Sekä huomioi myös että koululaiset hoitavat matkailualan työvoimasta suuren osan,josta johtuen onko kaikki ajattelemasi käyntikohteet enää auki?

HYTÖNEN RAIMO 27.07.2010 00:43

On käyty ja suosittelen lippujen varaamista ennakkoon - helppo juttu netissä - jolloin tietää pääsevänsä kyseiseen lauttaan.

Helpointa on käyttää eteläistä reittiä (Galtby - Ahvenanmaa), jolla pääsee nopeimmin pääsaarille (yöksi Föglöön, ja edelleen aamulla Degerbystä - Svinöön). Lippu varataan tietenkin halutulle välille ja väliyöpymiset (leirintäalueen kuittia vastaan) laskevat matkan hintaa (kolme väliyöpymistä = loppumatka ilmaiseksi).

Lipun varaaminen kannattaa sen vuoksi, että silloin tietää pääsevänsä halutulle lautalle haluamaansa aikaan. Ellei varausta ole voi joskus joutua odottelemaan pitkäänkin, sillä paikallisilla ja tietenkin viranomaisilla (ambulanssi, poliisi palokunta) on tiettyjä etuoikeuksia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.