Erä-Hossa vai Karhunkainalo

VEHMAS PAULA 13.05.2009 10:37

Ollaan menossa Hossaan tuosa kesäkuun alkupuolella. Kuulin, että Erä-Hossassa on yrittäjä ollut hakusalla. Onko ko. paikka auki, tietäiskö joku? Ja sit mielipiteitä noista otsikon paikoista, kummastako on kokemusta vaiko ehkä molemmista? Kummasta on paremmat lähtömahdollisuuden useammalle reitille? Kiitos ja kumarrus, jos vaivaudut kertomaan tarinasi. Ja turvallisia kilometrejä itsekullekkin säädylle.

KONTINAHO ALPO 13.05.2009 11:04

Vastaan vaikka ei kokemusta kummastakaan paikasta. Reittiverkosto ja kartat on melko hyvin hyvin esillä Metsähallituksen sivuilla. www.retkikartta.fi A.K

SARANPÄÄ MATTI 13.05.2009 12:34

Hossassa käynnistä on tullut mulle tapa, kerran vuodessa siellä tulee käytyä. Karhunkainalosta lähtee useita reittivaihtoehtoja, ihan liikuntarajoitteisille sopivista monen päivän reitteihin. Itse olen tehnyt päivän kierroksia ja palannut yöksi autoon nukkumaan, sopii mukavuudenhaluiselle.

Erä-Hossasta en osaa sanoa mitään. Karhunkainalo on erittäin hyvä paikka jos kaipaa rauhaa ja hiljaisuutta. Siisti ja hyvin hoidettu, kalastajille hyvät kalankäsittelypaikat. Kaupassa joutuu käymään pyörämatkan päässä Erä-Hossassa. Siellä on pieni myymälä, josta saa välttämättömät tarvikkeet. Luontokeskuksessa (n.500m Karhunkainalosta)on ravintola, näyttää siellä ihmiset syövän, siitä ei itelläni ole kokemusta.

Lähellä on myös Kylmäluoman alue, yhtä hyvä kuin Hossa.

PÖNTINEN PEKKA 13.05.2009 15:10

Karhunkainalo on lähempänä kalastus- ja retkeilyaluetta. Alue on aina ollut siisti ja rauhallinen. Esim saunoihin (jotka lämpiävät joka ilta) ja huoltorekennukseen (josta löytyy kaikki tarvittava) pääsee vain kortilla, joten paikat pysyvät kunnossa. Muutenkin aluetta hoidetaan asiallisesti. Terveisiä vaan Juntusen Arille! Eiköhän tässä kesän mittaan taas pyörähdetä pihaan.

MIKKONEN MATTI 13.05.2009 15:30

Kummassakin oltu. Karhunkainalossa vaan on kaikki niin viimeisen päälle, jopa lautasantenniliitäntä, että sinne tulee ajettua. Luontokeskuksen ruokaa on syöty ja shopista ostettu kahvia ja makkaraa. Munkkikahvit nyt ainakin juotu terassilla. Polkupyörillä pääsee lähialueella moneen paikkaan.

KRONBERG SUNE 13.05.2009 23:08

Karhunkainalo kalliimpi mutta hintansa väärti. Erä-Hossa halvempi mutta taso sen mukainen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.