Patvinsuo ja Petkeljärvi

PÖNTINEN PEKKA 07.05.2009 09:51

Suunnitteilla helaviikonloppureissu (21.- 24.5.) em. kansallispuistoihin. Petkeljärvellä löytyy ilmeisesti ihan aluekin, mutta millaisia yöpaikkoja (= parkkeja, leväreitä jne) olisi Patvinsuon alueella? Olisin kiitollinen, jos joku viitsisi vähän vinkata.

HIRVENSALO KARI 07.05.2009 12:34

Suosittelen Metsähallituksen julkaisemaa ulkoilukarttaa "Patvinsuo" 1:50 000, josta löytyvät pitkospuureitit,tulipaikat sekä pysäköintipaikat. Varhaiskeväällä voi suoalueen reitti olla vielä kostea ja pitkospuut osin veden alla, siis liukkaita liikkua. Suosittelen Patvinsuon pohjoispouolella olevan Suomunjärven ympäri kiertävää patikkareittiä varhaiskeväällä. Reitin itälaita kulkee tasaista kangasmaastoa, piipahtaen järven upeilla hiekkarannoilla, joita ikihongat reunustavat. Järven länsilaita helppokulkuista vaihtelevaa maastoa. Rauhallisesti kulkien järven kierto kestää noin 4-6 tuntia, kahvitauoista riippuen. Reitti hyvin merkitty, tulipaikoilla kirves+polttopuut. Reppu eväineen, nokipannu, kumikengät kamera ja kiikari mukaan! Erämaajärven retki parhaimmillaan. Yöpymistä varten voi valita joko Suomunjärven opastuskeskuksen tai järven eteläpäässä olevan pysäköintialueen, jossa tiilestä muurattu keittokatos sekä Puucee. Virkistävää luontoretkeä!!!

MIKKONEN MATTI 07.05.2009 13:31

Puiston säännöt näyttävät vähän rajoittavan matkailukulkimien pysäköintiä ruuhka-aikana. Kansallispuistot löytyvät luontoon.fi -sivustolta.

"Karavaanarien palvelut Surkanpuron pysäköintialueelle saa pysäköidä matkailuperävaunun. Pysäköintialueella ei ole sähkönjakelua eikä muita matkailuautojen ja -vaunujen erityispalveluja. Surkanpurolla on kuivakäymälä ja retkipöytä. Paikka sijaitsee noin 2 km:n päässä Suomun luontotuvalta."

KOISTINEN LEILA 07.05.2009 18:30

Hei, myös minä suosittelen erittäin lämpimästi tätä Suomujärven kiertoa. Suorastaan ihastuttava paikka. Itse olimme siellä matkailuautolla pari vuotta sitten ja oli oikein rauhallista. Parkkipaikalle mahtuu useita autoa/vaunuja ja maisemat suorastaan mykistyttävät. Järven kierto jalkapelillä kannattaa. Toukokuussa ei ehkä tarkene uida mutta sitä vastoin itikat ovat kohmeessa.

Kun me alueella vierailimme, kävi illan aikana poliisi kurkistamassa onko kaikki kunnossa. Ilmeisesti valvovat luonnonsuojelualueen rauhaa, mikä on pelkästään hyvä asia. Seuraavan kerran aiomme Suomun kierrolle ihan lähiaikoina ja viimeistään kesäkuussa.

Myös Petkeljärven maasto on tuttua. Ei ehkä ihan yhtä upeaa kuin Suomu, mutta käymisen arvoinen kuitenkin. Matka-autolla voi yöpyä parkkialueella, joka on asfaltoitu.

Sitten vielä suosittelen Kontiolahden Satamassa olevaa matkaparkkia, joka on aivan ilmainen. Alueella vierailevat saavat kaikki rantatontin ja samalla näkymän hienolle ja puhdasvetiselle Hyötiäiselle. Kesäkuun 6. päivä lauantaina Satamassa on karavaanari-ilta, jolloin minä esittelen karavaanari-kirjojani. Tietenkin niitä saa silloin myös ostaa.

Tulkaahan joukolla mukaan!

terv. Leila Koistinen, karavankirjailija

PÖNTINEN PEKKA 07.05.2009 20:08

Kiitos kaikille tähän mennessä vastanneille! Hupsuna tavoitteenani on bongata kaikki Suomen mantereella sijaitsevat kansallispuistot. Aika monta neulaa tuossa puistokartassa työhuoneen seinällä jo on mutta nyt olisi Patvin ja Petkeleen vuoro, jos kelit sattuisivat siltä näyttämään. Bongaamiseksi en hyväksy pelkkää parkkipaikalla käyntiä.

HUOVINEN SIRPA 08.05.2009 17:39

Kanattais kävellä patikkapolku Putkelasta Petkeljärvelle, kulkee harjuja pitkin ja vettä on yleensä molemmin puolin. Matkaa kertyy suuntaansa jotain parisenkymmentä kilsaa, tai ylikin. Hienoja maisemia ja tulentekopaikkojakin on useita matkalla. Majaviakin voi matkanvarrella nähdä, tai ainakin niiden kaatamia puita. Viime patikoinnista on kylläkin jo yli kolkyt vuotta aikaa, joten maisemat ovat varmaan matkalla jonkinverran muuttuneet. Suomulla on hienot maisemat, aikoinani hiekoittelin Metsähallitukselle alueella olevia metsäautoteitä ammattini puolesta. Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.