Matkavakuutus kausipaikkalaisilla!

VIRTANEN MARKO 25.03.2009 10:32

Tiedoksi Pohjola/Eurooppalaisen matkavakuutukseen haltijoille. Mikäli olette vaunussa kausipaikalla kyseinen vakuutus ei korvaa matkavakuutuksen tavoin. Heillä on ehdoissa mainittu että matkalla pitää olla yli 50km. päässä vakituisesta asunnosta tai vapaa-ajan asunnosta joksi myös kausipaikalla sijaitseva asuntovaunu luetaan. Meillä vaunu on talvikausipaikalla eli n. 4-5 kk. yli 180 km. päässä kotoa ja tietysti rekisterissä, liikenne/kasko vakuutukset voimassa eli vaunu on milloin tahansa vedettävissä. Pohjolan mukaan se on vapaa-ajan asunto ja eväsi korvauksen lapsen sairastumisesta. Olen kysellyt muista yhtiöistä asiaa enkä ole muilla tällaiseen törmännyt. Ollaanpa tarkkana vakuutusehtojen kanssa. Hyvää kevään jatkoa!

HÖRKKÖ VIRVE 26.03.2009 11:57

Tartteeki tsekata. Kiitos.

REINI SEPPO 27.03.2009 21:01

Itse haeskelin jatkuvaa matkavakuutusta ,joka olisi voimassa sekä koti että ulkomailla ! Sen sijaan sain tämmöisen vastauksen Suurelta ja kauniilta: "matkavakuutus on voimassa kotimaassa silloin kun matka jatkuu ulkomaille, mutta pelkästään kotimaan matkoille ei vakuutusta yhtiöt nykyään myönna." Ammattiliiton vakuutus taas vastaa kyllä matkat johonkin Liiton koulutukseen ,kuntoutukseen ja joihinkin muihin matkoihin ! Voipa olla että Sinun vakuutus on ainoa joka kattaa ulko ja kotimaan , mutta ei korvaa mitätään. Suosittelen että teet oikaisu vaatimuksen asiasta! Yritä saada kuluttaja neuvonnasta lisä tietoja ,kuinka menetellä t.se

LAHTI ANTTI 27.03.2009 21:12

Eikö kuitenkin ole niin, että kausipaikalla ollessa ollaan vapaa-ajalla.

Siksi mulla ja vaimolla on vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka korvaa hoitokulut, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä kuolemantapausturvan ja turvan tapaturman aiheuttaman kuoleman varalta.

Ei silloin mielestäni tarvita matkavakuutusta, kun kotimaasta puhutaan.

AHJOS TIMO 28.03.2009 10:25

Kannattaa muutenkin miettiä, mihin sitä matkavakuutusta oikein tarvitaan. Kotivakuutus korvaa esinevahinkoja, kuten autosta varastettua irtaimistoa. Liikenne-, auto-, vapaa-ajan tapaturma- yms. vakuutukset korvaavat monia muita vahinkoja. Jos matkavakuutuksen tarvetta löytyy, kannattaa tutkia, korvaako otettava vakuutus todellakin sen vahingon, jonka varalle se otetaan. Matkavakuutuksen tarve lienee suurin sen varalta, että sairastuu, loukkaantuu tai kuolee nimenomaan ulkomailla. Vakuutusehdot kannattaa aina lukea tarkkaan, sillä yleensä mikään vakuutus ei korvaa muita vahinkoja kuin ne, jotka vakuutusehdoissa on mainittu.

Onko kenelläkään kokemusta, kattaako kotivakuutus ilman muuta myös matkailuajoneuvosta varastetun irtaimiston, kuten tietokoneeen, television yms? Minulta vietiin kerran henkilöautosta kaikki, mitä irti saatiin. Sen vahingon kotivakuutus kyllä korvasi omavastuun ylittävältä osalta. Mutta matkailuajoneuvoon tavaraa mahtuu huomattavasti paljon enemmän. Pitäisiköhän se ilmoittaa vakuutusyhtiölle kotivakuutuksen toiseksi vakuutuspaikaksi?

HUOVINEN SIRPA 28.03.2009 16:21

Tässäpä mentiinkin mielenkiintoisiin asioihin noissa vakuusten korvausasioissa. Kotivakuutus ei taida korvata matkailukulkineeseen kohdentuneita rosvouksia, rötöstelyitä, mutta entäs iso kasko, eiks siellä paragraafeissa oo jotain mainintaa näistä jutuista. En nyt tarkkaan jaksa muistaa, enkä lukeakaan ehtoja, ollaan tultu viikonlopuksi relaamaan Loviisaan, Tamminiemeen...rauhallista, ei hälinää, mitä nyt Ruffe ja Demi tuossa välillä pörrää Esko

SAINIO ANU 28.03.2009 22:37

Ainakin Tapiolassa on ihan sama sääntö. Ja olen olettanut että näin on lähes jokaisessa vakuutusyhtiössä. Voisitko mainita ne yhtiöt, joissa tätä ehtoa ei ole?

AHJOS TIMO 28.03.2009 22:39

Tarkennan hiukan edellä sanomaani: Kun henkilöautoni varastettiin ja tyhjennettiin, autovakuutus korvasi kaikki sellaiset esineet, jotka olivat kuuluneet auton varustukseen, kun se oli autoliikkeestä luovutettu ensimmäiselle omistajalleen (ei minulle). Esim. tupakansytytin oli sellainen. Kun siihen ei ollut enää saatavissa samanlaista tupakansytytintä edes Ruotsista Saabilta tilaamalla, vakuutusyhtiö korvasi tupakansytyttimen jälleenhankinta-arvon Saabin hinnaston mukaan. Sain siitä yli 200 markkaa rahaa tilille, mutta auto jäi ilman sytkäriä. Sensijaan autovakuutus ei korvannut autosta vietyjä itse hankkimiani työkaluja, ensiapulaukkua, sammutuspeitettä, suojaliivejä yms. vaan ne sisällytettiin kotivakuutuksesta korvattavien esineiden luetteloon. Kotivakuutukseni omavastuu oli kuitenkin niin korkea, että muistaakseni en sitten saanut niistä mitään.

VIRTANEN MARKO 29.03.2009 14:15

Fennia on yksi joka ajattelee että vaunulla ollaan aina matkalla! Myöskin IF-yhden edustajan mukaan mutta hän sanoi tarvitsevansa varmennuksen, ei palannut asiaan.

VIRTANEN MARKO 29.03.2009 14:24

Helposti sitä ajattelisi että kotimaan terveydenhuolto pelaa jne. mutta meillä tuo tapahtuma sai alkunsa vieraassa kunnassa josta ei terveyskeskuksesta saanut aikoja kuin 2-päivän päähän ja näimme tarpeelliseksi selvittää mistä johtui 3-v. lapsemme korkea kuume joka ei laskenut lääkkeilläkään. Turvauduimme yksityiseen lääkäritaloon josta sai heti ajan ja siellä sitten kokeita otettiin ja epäiltiin mm. myyräkuumetta, päivä siellä meni mutta syy löytyi ja oikeat lääkeet saatiin. Tällaista tapausta varten olen tuon vakuutuksen alunperin hankkinut joskus 1998 ja silloin ei asuntovaunua tulkittu vapaa-ajan asunnoksi, muutos on tullut myöhemmin mutta enpä ole lukenut pikkupränttejä tarpeeksi tarkasti.

VIRTANEN MARKO 29.03.2009 14:26

Asia on edennyt vakuutusasiamiehelle, jonka tulkintaa odotellaan.

REINI SEPPO 30.03.2009 15:11

Hyvä Antti!! Kauniin ja Suuren Vapaa ajan Tapaturmavakuutus: EI korvaa, hoitokuluja eikä kuoleman korvaussummaa eikä päivä rahaa ! t.se

LAHTI ANTTI 30.03.2009 15:27

Kyllä tässä täysin Suomen kielellä on mainittu, turva tapaturman aiheuttamien hoitokulujen varalta ja vakuutusmäärä on runsaat 30000€.

Turva tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan varalta, ja siinä vakuutusmäärä on n.56000€.

Kuolemantapausturva, vakuutusmäärä xxxx.

Turva tapaturman aiheuttaman kuoleman varalta, ja vakuutusmäärä n.14000€.

Kaikki ovat voimassa vain vapaa-aikana ja päättyvät sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 70v.

Päivärahoja ei tietenkään ole, koska se on vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

AHJOS TIMO 30.03.2009 15:59

"Päivärahoja ei tietenkään ole, koska se on vapaa-ajan tapaturmavakuutus. "

Kyllä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksessa voi olla myös päiväraha. Ainakin minulla on sellainen Veronmaksajain Keskusliitto ry:n ryhmähenkivakuutuksessa, jonka on myöntänyt If Vahinkovakuutusyhtiö Oy. Se on mainittu vakuutuskirjan kohdassa "Turva tapaturman aiheuttaman lyhytaikaisen työkyvyttömyyden varalta". Lisäksi siitä sanotaan mm: "Turva on xx,xx euroa/pv. Turva on voimassa vain vapaa-aikana. Vakuutusehtojen kohdasta 3.5 poiketen päiväraha-korvaus on tapaturmakohtainen. Korvausaika on 365 vrk. Turva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 70 vuotta."

LAHTI ANTTI 30.03.2009 16:22

Sama vakuutus meillä sitten on. En vain ole katsellut sitä niin tarkkaan, koska en enää vuosiin ole ollut työelämässä.

REINI SEPPO 30.03.2009 22:36

Hyvä jos niin lukee!! Siis pullat Antilla hyvin uunissa. Vakuutus taitaa olla vanhempaa sorttia , jatkuva sellainen. Se mitä kirjoitin tuolla ylempänä on tätä päivää,ja luettavissa vak.yhtiön informaatiossa. Itsekin kysyin sieltä kun en ollut varma ja totuus oli hämmentävä!! Kuten ilmeisesti oli myöskin aiheen alkuperäiselle kirjoittajalle! t.se

AHJOS TIMO 31.03.2009 10:20

"Kauniin ja Suuren Vapaa ajan Tapaturmavakuutus: EI korvaa, hoitokuluja eikä kuoleman korvaussummaa eikä päivä rahaa ! t.se "

Mitä se sitten korvaa? Aiheen alkuperäisen kirjoittajan ongelma oli ymmärtääkseni se, että kausipaikalla olevaa vaunua pidetään vapaa-ajan asuntona.

REINI SEPPO 01.04.2009 21:22

Juuri näin Timo! alkuperäinen kysymys ,että mitä korvaa? Samaa yritän minäkin ,kaivaa esiin ! mielestäni korvaavat aika huonosti! Ja kysymys oli matka vakuutuksesta , ei vapaa-ajan joka on jokin muun vakuutuksen lisuke tai vanha jatkuva! Lisäksi jos olet eläkeläinen/puoli et voi tehdä netissä vakuutusta ! Nyt SUURET ikäluokat NOUSKAA parrikaareille!!!t.se

VIRTANEN MARKO 03.04.2009 21:03

Tämähän meni mielenkiintoiseksi, kun lähdin kilpailuttamaan vakuutuksiamme tarkemmin Fenniassa halusin asiaan varman ennakkovastauksen korvauskäsittelijältä, hän tyrmäsikin ajatuksen että kausivaunulla oltaisin matkalla eli matkavakuutus ei ole voimassa kuin 50 km. päässä vaunusta. Heidänkin tulkinta on että kausipaikalla vaunu on vapaa-ajan asunto. Samalla kerron että kun kerroin julkaisevani asian karavaanereille tuli Pohjolasta vakuutusvalitusasiamieheltä päätös että lapseni lääkäriasemalla käynti korvataankin. Päätös muuttui yli 3 kuukautta tapahtuneesta ja kolmesta korvauskäsittelijän päätöksestä meidän eduksemme. Kyllä on tuo vakuutusmaailma ihmeellinen. Kevään jatkoa !

TUHKASAARI TOMI 04.04.2009 19:26

Joo joo!

T. muksut :) <3

SAINIO ANU 05.04.2009 19:13

Perusteliko Pohjola päätöstään, tai siis sitä, että miksi yhtäkkiä korvasikin?

VIRTANEN MARKO 05.05.2009 13:02

Kun kyseenalaistaa vakuutusehdot, on odotusaika pitkä ennenkuin kukaan viitsii vastata. Pohjolan vastausta ei ole tullut, mutta Fennialta sain lopullisen päätöksen, joka taas oli toinen kuin edellinen, tällä kertaa vastaajalla on oikea asema antaa lopullinen päätös.

"Ehdoissa puhutaan vapaa-ajan asunnosta. Vapaa-ajan asunnolla ymmärretään yleisesti ottaen rakennusta. Kun ehtoja joudutaan tulkitsemaan, epäselvää ehtokohtaa tulkitaan laatijan vahingoksi. Koska asuntovaunu ei ole rakennus, on vakuutuksen katsottava olevan voimassa puheena olevassa tilanteessa."

Tämä olkoon osaltani lopputulos. Hyvää kesää kaikille.

ROMU MIKKO 05.05.2009 14:57

Kiinnostuin aiheesta itsekin sen verran, että oli pakko tarkistaa oman vakuutukseni ehdot ja tulkinnat. Sain vastauksen, että Lähivakuutuksessa kausipaikalla oleva asuntovaunua ei tulkita kiinteäksi vapaa-ajan asunnoksi. Perusteluina oli se, että se on ajoneuvo.

PALIN MATTI 05.05.2009 21:41

Miksi pitäisi yleensäkään kausipaikalla aikaansa viettävällä olla matkavakuutus? Itselläni on matkavakuutus ihan vain sen takia, että jossain ulkomaan lennolla katoavat matkatavarat kokonaan tai sattuu jokin sairaanhoitoa vaativa tilanne. Myös sairaan kotiinkuljetus ulkomailta saattaa tulla ilman matkavakuutusta ihan ylitsepääsemättömän kalliiksi.

Kausipaikalle matkustettaessa ja siellä oleskelun aikana voidaan sairaustapauksissa turvautua aina paikallisen kunnan terveydenhuoltoon ja ensiapuun ilman mitään vakuutettavia kustannuksiakin. Matkatavaroiden hukkaantumisvaarakin on aika lailla teoreettinen.

Käsittääkseni ihan normaali vapaa-ajan tapaturmavakuutus ajoneuvovakuutusten lisäksi pitäisi riittää aivan hyvin kausipaikkamatkaajalle. Vai riittääkö?

HÖRKKÖ VIRVE 06.05.2009 11:14

Kyl minuu ottais pannuun esim jos kauhean kallis kamera, puhelin, läppäri rikkoontuu "tapaturmaisesti" (putoaa tms) tai varastetaan. Tuossa tappauksessa se MATKAVAKUUTUS korvaa ;)

HÖRKKÖ VIRVE 06.05.2009 11:57

Tuliki viel mieleen, et jos tosiaan jotain sattuu matkalla (kausipaikalla) esim ajat fillarilla vaikka päin toisen vaunua (selvinpäin ;D ) ja sulla olis vaikka kyydissä se kallis järjestelmäkamera mikä riikkoontuu ja sitten tietysti kaverin vaunuun tulee kolhu sekä iteltä menee vaikka käsi poikki. Sulla on vapaa-ajan tapaturmavakkuutus (sis vastuuvakuutuksen) sekä se 50km kotoa oleva matkavakuutus. No jos ne omat kolhut menis tietty vapaa-ajan tap vakuutuksesta(oliko siinä joku omavastuu? on kait..) ja muut kamat menis siit matkavakuutuksesta (sis vastuuvakuutuksen, ..siinäkin tietty omavastuut). Elikäs 2x omavastuu? Entäpä kun on se 50km matkavakkuutus ja kaikki tarvittavat korvattavat asiat menee siitä..jääpi vaan se 1x omavastuu ;) Tähän asiaan törmäsin mp vakuutuksissa ja varsinkin Pohjolan ;) Onneks ei oo tarvetta ollu mp osalta millää vakkuutuksel, mut matkavakuutus on kotimaassa korvannut kameran, ulkomaan matkoilta ryöstön (kukkaro ja passi), kotimaassa vapaa-ajan vakuutus korvas käsipoikki tilanteessa. Miten mahtaa mennä jos tosiaan vaunun sisusta ryöstetään? Meniskö matkavakuutuksista (meil ei oo vaunussa muuta ku liikennevakuutus)? Ööö..oon aina sanonu et nää on sit niin vaikioit asioit että...huoh.

PETRELIUS MIKKO 12.05.2009 17:57

Onkohan käsitteet menneet sekaisin. Eikös se matkavakuutus korvaa nimenomaan henkilöön kohdistuvat vahingot ja matkatavarat ja muut vastaavat menevät kotivakuutuksen piikkiin.

Itse olen miettinyt, kannattaako matkavakuutusta pitää voimassa, jos matkustaa vain kotimaassa.

PALIN MATTI 12.05.2009 18:44

Oikein olet Mikko asian pohtinut, eli ei ole mitään järkeä matkavakuutuksen pitämisellä kotimaassa piirongilla liikuttaessa. Kotimaassa toimii kotivakuutus, tapaturmavakuutus, ajoneuvon vakuutukset ja tarvittaessa palokunta, arvauskeskus, vapepa, pelastusarmeija ja punainen risti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.