Kokemattoman reittiongelma

NIRKKO RITVA 24.03.2009 10:04

Siskot Veljet kertokaa ;Mitä reittiä lähtisin Mikkelistä Leville tällä viikolla,ei tartte olla suorin reitti vaan mukavin !!!

PEUTERE JUKKA 24.03.2009 12:38

hei ei automatkailussa reitti saaolla ongelma vaan sillämielellä lähdetään kun purjeveneelle ,kun ollaan autossa ollaan perillä ja matka on osa sitä lomaa. Vosit vaikka ajaa Mikkelistä Kuopioon ja ostaa sieltä Lihaniekan hyviä makkaroita matkaevääksi ja pari kalakukkoa jos olette sen ystäviä. Näin kevättalvella villikalakukot ovat makemillaan kun nousevat Kallaveden rantakoivikoihin kutemaan. Kuopista kohto Kajaania ja matkalla Väätäisen kotilihasta ( siinä Lapinlahden ja Iisalmen rajanpinnassa pohjoiseen menessä oikella puolella tietä, vanha harmaa masikka pihassa) hyvää palvinlihaa ja muitakin lihatuótteita ystävällisellä palvelulla varustettun) Kajaanin ohi Kontiomäen Shellillä hyvä pysähtyä jos varsinkin sattuu olemaan koira mukan sillä siellä on niille oma lenkkipolku. Ranulla voisikin sitten olla pidemmän tauon taikka yöpyä. emmen sanoimme että se on maailman keskipiste, menit minnepäin vaan niin aina olot paranee. ( ei pidä kyllä paikkaansa) Rovaniemen jälkeen kohti Kittilää, Lohinivassa oli joitain vuosia sitten ystävällinen K KAUPPIAS JA Taxikuski kun automme jäätyi siihen kaupan pihaan.

Jos on taiteista kiinnostunut niin Särestöniemeä ja Einari Junttilaa ei kannata sivuuttaa.Esim näinkin voi Leville mennä

LEINONEN JUKKA 25.03.2009 10:39

Ensin suoraan Iisalmeen, josta itäistä reittiä Kajaani, Suomussalmi, Kuusamo, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kittilä. Matkan varrella on sitten Vuokatti, Ruka, Luosto, Pyhä. Paras ehdottomasti

LAINE RAIMO 25.03.2009 11:53

Jos kokemattomana lähes ensimmäistä kertaa ajelet matkailuautolla tai vaunulla Lappiin, niin kannattaa ensin harkita yöpyykö välillä vai ei. Kymmenen vuoden jokatalvisella kokemuksella yövyn nykyään aina puolessa välissä (Keuruu-Saariselkä). Jos kuitenkin ajan puutteen vuoksi ajattelet ajaa Leville päivässä suosittelen ehdottomasti reittiä: Iisalmi, Kajaani Pudasjärvi, Ranua, Rovaniemi ja Levi. Tämäkin reitti on 838 km ja ottaa matkailuvehkeeltä noin 13 ajotuntia ja tauot päälle. Jos kiertelet Pelkosenniemen kautta tulee 100km lisämatkaa sekä tunti ja vartti lisää ajoaikaa. Jos yövyt matkalla niin silloin sekin reitti on kelvollinen. Hyvää matkaa! PS. Mekin olemme Levillä viikon 15.

NIRKKO RITVA 26.03.2009 10:08

Kiitän herroja vinkeistä,ottaiskohan ykkösvaihtoehdon,olis ainaskin kunnon eväät matkalle !!!!!Ritu ja Peksi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.