Kattoluukku kiinni

LASSILA PEKKA 07.07.2008 18:04

Ajelin polkupyörällä pohjanmaan läpi Vihannista Virroille, ja polkiessa tuli seurattua tienvarsia tarkemmin kuin vaunua vetäessä.

Arvatkaa, mikä oli yleisin ajoneuvosta tienvarteen pudonnut esine. Väärin, se ei ollut pölykapseli, vaan matkailuvaunun tai -auton kattoluukku! Niitä löytyi ajamani 370 kilometrin taipaleella kymmenen! Yksikään luukku ei ollut säilynyt ilmalennosta ehyenä. Suhteellisesti eniten luukkuja oli irronnut Tuurin tienoolla Kuortaneelta Virroille.

Pitäkää ihmeessä kattoluukut kiinni ajon aikana, ja tuulettakaa vasta leiripaikalla. Ajon aikana irrotessaan luukku voi olla hengenvaarallinen takana ajaville. Eikä ilman luukkua ole kyllä mukava vaunussa/autossa asuakaan.

LÖNNQVIST LEIF O 07.07.2008 18:36

Kannattaa myös tarkistaa parikymmentä vuotta vanhasta vaunusta kattoluukku/t. Omasta vaunusta lähti viime vuonna pihassa suljettu kattoluukku 1entoon tuulenpuuskassa joka oli noin 20 m/s eli luukku voi lähteä lentoon vaikka se olisi suljettu. Muovi kun tuppaa haurastumaan vuosien saatossa.

TUOMI JYRKI S 07.07.2008 19:18

Suunnilleen viime kesänä joku sankari SFC-palstalla kertoi pitävänsä matkailukulkineensa (poutasäällä) puhtaana pölystä pitämällä ajon aikana etumaisen luukun etureunaa auki ja takimmaisen luukun takareunaa. Ilma kuulemma kiertää silloin tehokkaasti eikä kulkineen sisätilat pölyynny!!!!!

Ja aivan tosissaan ja asiantuntevan oloisesti aiheensa kirjoitti. Se siitä.

VILJAVA TAPIO 08.07.2008 10:48

Sitä voi tietysti ihmetellä, että mikseivät ne luukut voi olla semmoisia, joita voi pitää ajaessa auki. On semmoisia linja-autoissakin. Tai veneiden kansiluukut, jotka ovat sen verran jämerää tekoa, että varmaan kestää. Maksaa tietysti enemmän, mutta paljonkos se sitten kustantaisi kokonaisuudesta. Mieluummin kunnon luukut kuin alumiinivanteet.

SUOMI SEPPO S 08.07.2008 11:10

Valitettavasti matkailuvehkeilläkin on (kuten omistajillaankin) paino-ongelmia. Valmistaja joutuu juustohöyläperiaatteella keventämään joka kohdasta. Kevytmetallivanteet sitävastoin pudottavat painoa. Perävaunujen sallitut vetopainot ovat nousseet aikojen kuluessa, mutta autoilla kummittelee tuo 3500 kg tosi tiukasti. myöskin paino-ongelmainen seppo

AHOLA JARI 08.07.2008 13:11

Viimeksi kun asuntovaunun kattoluukkuja puhdistin totesin, että ei ollut yksikään kolmasta luukusta kummoisesti kasassa. Muoviset ruuvit/nastat, jotka pitävät ulko- ja sisäosan sekä kahvat samassa nipussa, olivat liki virattomia; 1-2:lla 4:stä olivat enää oikeasti kiinni. Vaihdoin tilalle rosteri ruuvin ja kupumutterin. Ei paino kasva - varmuus vain..

Ps. samalla sisään tulevan valon määrä moninkertaistui, kun sisä- ja ulko-osan välin sai puhtaaksi.

HYTTILÄ ESKO O 10.07.2008 11:34

Kulkenu ilmeisesti paljon Hobbyja siellä suunnalla.

PALIN MATTI 10.07.2008 16:39

Tänään ohitin Tornio-Kemi-moottoritiellä eelläni 115 km/h noppeuella ajaneen Voortinalustaisen piirongin. Kovasti läpätteli katon takaosassa keskellä oleva kattoluukku. Näytti olevan etureunastaan kiinni, mutta takareuna hakkasi koko ajan semmosta 20 cm ylös-alas liikettä. Ihme, ettei kukkaan sisällä olijoista kuullu semmosta pauketta. Niinno, sehän oliki Voortin alustalla...:-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.