Talvidieselin saatavuus

TURUNEN HEIMO 25.10.2015 18:16

Olen tankannut autoni aina syksyllä siitä syystä että näihin aikoihin asti hinta on ollut keväällä kovempi. Jos haluaan käyttää vedenpoistajia niin kannattaa hankki erikoisaine ja ei mitään tenttua tai kaasutinspriitä. Vesi poistuu vasta moottorin käydessä ja jos suodattimessa on eroteltua vetää se myös menee myllyn läpi, kone saa oikein vesipesun. Itse laskisin varan vuoksi suodattimesta veden pois. Äärimmäistä hifistlyä voi harrastaa käyttämällä lentodieseliä, kerosiinia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.10.2015 18:49

"Äärimmäistä hifistlyä voi harrastaa käyttämällä lentodieseliä, kerosiinia."

Kerosiini eli lentopetrooli on lähellä valopetroolia ja on "liian kuivaa" dieseliin.

Moottori varmaan toimisi jonkin aikaa, mutta kuinka kauan? Koetettiin nuorena vahngossa ajaa perämoottorillakin valopetroolilla, vaan ei moottori jaksanut vetää, kävi kylläkin tyhjäkäyntiä kun oli lämmin

AHJOS TIMO 25.10.2015 19:11

Heimo Turunen kirjoitti: "Olen tankannut autoni aina syksyllä siitä syystä että näihin aikoihin asti hinta on ollut keväällä kovempi."

Välilaatua saakin juuri nyt monesta paikasta alennushintaan, kun halutaan tehdä tilaa talvilaadulle.

JANHONEN MATTI 25.10.2015 19:14

Neste pro Talvilaatu Vesi: tyypillinen arvo 30 mg/kg, EN ISO 12937

HIETAVUORI JUHA 26.10.2015 08:15

Matille , kyllä Vallussa on vielä vanhan ajan putsarit , ei parane mennä tökkimään meisselillä. Käynnistys muuten varmistuu kun imusarjassa olevaan reikään vähän aikaa puhaltelee kuumaa ilmaa tollaisella sähköpuhaltimella , sellaisen puutteessa käy kaasu töhökin ,,,,,Imusarjassa on muuten oikein tehdastekoinen , kumitulpalla peitetty reikä käynnistyksen avittamiseen .

JANHONEN MATTI 26.10.2015 10:00

Ei sitä puhdistimen ulkovaippaa rikota vaan se suodatinosa kuoren sisältä.

Joskus kun ei muuta ollut esilämmitykseen niin auttoi kun teki sanomalehdestä rullaan ja kastoi sen dieseliin ja sytytti pään tuleen ja eikun tulta syöttämään imusarjaan. Trasselia ei sopinut käyttää, se saattoi imeytyä imusarjaan ja imuventtiilin väliin.

AHJOS TIMO 26.10.2015 13:06

En tiedä noista suodattimista mitään, mutta uudehkoissa Ducatoissa se on kuulemma erilainen ja hankalampi vaihtaa kuin vanhemmissa.

TURUNEN HEIMO 26.10.2015 13:40

Muistelua minultakin. Aikoinaan pikkupoika olin isän mukana Kemijärvellä tehtaan rakennustyömaalla. Isä lainasi puhalluslamppua puskutraktori miehille. Ensin veivattiin pieni moottori käyntiin joka sitten pyöritti puhalluslampulla notkistettua isoa moottoria käyntiin. Jos nyt oikein muistan niin isoa moottoria pyöritettiin jonkin aika ennenkuin annettiin käynnistyä.

Ducaton suodatin lähtee hyvin helposti irti, kaksi letkua ja sähköpistoketta sekä nosto ylöspäin. Itse suodatin on typerä palapeli joka pitää koota rauhallisin ottein, mitään ei liian kireälle jottei tiiviste pullahda ulos. Onnistuu ilman erikoistyökaluja jotka on tosin itsekin helppo tehdä.

JANHONEN MATTI 26.10.2015 15:07

Gaterpillarissa oli tosiaan "penikka" joka oli bensiinillä käyvä pieni moottori jolla oli yhteinen vesitila pääkoneen kanssa. Penikka toimi myös starttimoottorina kun pääkone oli tarpeeksi lämmin käynnistyäkseen.

Penikan pystyi käynnistymään jopa kammesta, joten sähköä ei tarvittu kun penikan sytytysvirtaan ja jos magneetolla niin ei siihenkään.

Sittemmin tuli nämä konetilan ulkopuoliset nestekaasulämmittimet jossa lämpö saatiin tohosta ja neste kieri koneeseen vapaakierrolla. Vaati vaan suuret letkut se vapaakierto. Teho varmaan kymmenen kertaa suurempi kun jossain lohkolämmittimessä.

HIETAVUORI JUHA 28.10.2015 08:18

Matille , onhan niitä tohokäyttöisiä myynnissä vieläkin . Tehokas peli jos ei sähköä saatavana .

AHJOS TIMO 28.10.2015 15:09

Nyt Neste-dieseliä -29/-34 voi tankata henkilöautoon 150 asemalta ja Neste Pro dieseliä -32/-37 voi tankata henkilöautoon 201 asemalta kautta Suomen, molempia nyt myös Turusta, mutta muualla on kartalla vielä laajojakin aukkopaikkoja. - Lopetan tämän asian raportoinnin tähän.

PS: Tuo Turku kiinnosti minua erityisesti sen vuoksi, että olen käynyt siellä muutaman kerran vuodessa yöpyen "puskaparkissa" ja tankannut silloin aina siellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.