Enontekiö parkkipaikka vai leirintäalue

EKLUND SAM 09.08.2015 14:07

Elämää valtakunnan huipulla.

http://www.enontekionsanomat.fi/arkisto/parkkipaikka-vai-leirintaalue.html

VÄLIMÄKI JARMO 09.08.2015 15:39

Täs se oli,persaukiset tai nuukat karavaanit vain sotkee P-paikat,Kallistun kyllä tuohon nuukuuteen enämmän.Ei kaikki halua kaataa leirintä alueita konkurssiin,mun talous ei kaadu jos käytän alueita matkalla,Ja aion käyttää vastakin järkevähintaisia tietenkin vaan. .JV

SUOMI SEPPO 09.08.2015 18:46

Taas sen huomaa että saman uutisleikkeen voi lukea eri tavoin. Toinen lukee lomakylän edustajan mielipiteen toinen ELY:n edustajan. Tärkeintä kai suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus. @seppo

VALTONEN MARTTI 09.08.2015 18:52

Tuossapa artikkelissa sanottiin hyvin viisaasti: P-paikat on rakennettu käyttöä varten. Jos jokin alue on täynnään m-autoja ja vaunuja osoittaa se että alue on rakennettu oikeaan paikkaan.

Sekä: tervetuloa kuntaamme matkalaiset kukin tavallaan.

Selvää tekstiä.

Leirintäalueiden jokakesäinen ruikutus on tuonkin artikkelin taustalla kai. Eivät kuitenkaan huolehdi edes alkeellisista sääntöjensä noudattamisesta esim. hiljaisuuden suhteen.

Monesti P-alueella tai puskassa saa rauhaisammat unet kuin noilla ruuhkapaikkojen leirintä-alueilla.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2015 klo 18:55:18 Muistettakoon että missä tahansa yövytäänkin sinne kuntaan karavaanari kuitenkin jättää rahaa vaikkei juuri sen lähiseudun leirialueelle.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2015 klo 18:56:22 PS. Suosikaa ns. omia alueita missä vaan sopivasti on. Lapissa aika harvaan tosin.

YLINIEMI SEPPO 09.08.2015 19:02

Monella on huomattavasti siistimpi vc ja suihku omassa kulkimessa , miksi pitäs mennä likaisempaan ja vielä maksaa?

Nuo p-paikat on muuten tehty veronmaksajien rahoilla ,miksei niitä ei saisi käyttää??

VEIJOLA ESA 09.08.2015 22:58

Puuta heinää tuo Kultiman puhe siivottomuudesta p alueilla. Sen verran olen alueilla vieraillut, jotta tiedän. Kateuksissaan hommautivat elyllä puuceet ja molokit p- alueilta pois. Sen Seurauksena roskapussit kiikutetaan nyt torialueen molokeihin kunnan eteenpäin hoidettaviksi, jossa pääosa romusta molokien vieressä kertynyt norskien asumuksista, liesiä, pakasteita ym mökkiromua. Mihinkähän leirintäalueelle nuo kaikki alueen karavaanarit saadaan kevätsesonkina ja esim. pilkkikisoissa ja kesäaikoina sijoitettua jos p alueilla kielletään yöpymiset? Moni retkeilijä jättaa autonsa useaksi päiväksi parkkiin lähtiessään jänkhälle retkeileen. Kilpisjärven aluehan suorastaan huutaa stelplats tyylistä parkeeraamista. Elyn tulisikin kehittää p - alueita nykyistä paremmaksi palauttamalla puuceet ja molokit alueille. Nytkin viikko sitten huoltamon alueella oli jatkuvasti yli kymmenen karavaanaria. Kyllä kauppa ja huoltis rahaa saa karavaanareilta, mutta kultima näköjään haluaa nekin tulot pois. Mainostetaan oikein että viimeine kauppa ja huoltoasema ennen rajaa. Tuntuu siltä kuin henki olisi, että ostakaa ostoksenne ja tankatkaa äkkiä ja sitten häipykää rajan yli. :-((

Käyttäjän lisäys viestiin 10.8.2015 klo 10:46:15 Kultimaan kytköksissä olevasta tundrean toiminnasta onkin ollut jo aikaisemmissa jutuissa puhetta.

LEINONEN EERO 10.08.2015 17:54

Miksi maksaa palveluista joita ei tarvi?

P-paikka on luvallinen yöpymistä varten niin miksi siitä aina ja joka kerta jotkut vetää herneen nenään?

Molemmissa yövyn tarpeen ja tilanteen mukaan.

Eero roista.

KAUPPI ERKKI 12.08.2015 10:54

Matkailuauto on kallis ylläpidettävä jos sitä pitää koko vuoden käytössä niin ennenkuin sillä voi ajaa metriäkään niin siinä on jo monta välistävetäjää trafi perii ajoneuvo ja polttoaineveroa noin 600 euroa vakuutus yhtiö vie toisen mokoman eli karkeasti ottaen 1200 euroa on laillistetun rosvouksen hinta. Matkaan lähtiessä on hyvä muistaa että joka kulutetusta polttoainelitrasta maksetaan verona vielä noin euron verran jos mukaan lasketaan vielä vuotuiset katsastus ym arvonalennukset niin eipähän ole kadehtimisen arvoista kulkemista.

MÄKELÄ MIKA 12.08.2015 11:38

Viime viikolla vaunu oli Norjan reissun ajan Enontekiöllä Hetan Lomakylässä kun käsivarren tie on niin surkeaa pompottelua. Aika hiljaistahan siellä oli joten ei ihme että kalastelee asiakkaita kaikin keinoin.

JANHONEN MATTI 12.08.2015 20:46

Lapin matkailulle yrittäjien keskinäisen kateuden sijaan tekisi hyvää omaksua Ruotsin ja Tallinnan -laivojen liikeidea.

Laivojen liikeidea lähtee siitä, että taloudellinen kynnys astua laivaan - kynittäväksi - on tehty hyvin matalaksi. Itse laivalippu ei paljon maksa, mutta lisäpalvelut kuten ruoka. juoma, meno muu ja tuliaiset maksaa, jolloin keskimääräinen tuotto per asiakas on ihan eri asia kun pelkkä laivalippu.

Joskus tuntuu, että Lapissa toimitaan juuri päinvastoin. Törmää jopa ajatuksiin joissa lähdetään siitä, että alueen palveluja on "pakko" käyttää oli palvelun laatu ja hintasuhde kuinka huono tahansa.

KAASINEN PERTTU 12.08.2015 21:01

Asia naulan kantaan ilmaistu, pitäisi jokaisen nähdä vertailuna täysin oikein. Vuosia sitten mietittiin mennäänkö laivalla yli naapurin puolelle vai lappiin niin länsinaapuritkin tuli matkailtua kun lappi on hinnoitellut itsensä ulos! Aivan sama kun Viron matkailu aukesi niin siellä on halvemmat kylpylät!

MÄKELÄ MIKA 13.08.2015 14:59

Leirintäaluemaksut olivat samaa tasoa kuin muuallakin. 25/yö (2 aikuista ja sähkö) riitti hyvin. Tilaussaunat samanhintaisia kuin etelässä.

Runsas ajaminen etelästä polttoainekuluineen tekee sen ettei siellä viitsi joka kesä käydä vaunun kanssa. Käsivarrenseudun, skibottenin ja kuusamon nyt koluttuamme seuraava lapin kesäreissu on auto-juna + vuokramökki jostain Inarin seudulta.

Ellei sitten petoeläinkeskuksen Sulo kuitenkin ottaisi töihin kotimaiseen lyhytfilmiin "tanssii susien kanssa"...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.