Luosto ja Pyhän Asteli

KLEMETTI SEPPO 02.03.2015 13:09

Onko joku nyt asustamassa Luoston tai Pyhän Astelin caravan paikoilla? Miten Luoston paikalla on tilaa? Onko aurattu auki (taskuja) vuorokausivieraille muita paikkoja kuin sen tien varresta joka menee takimmaiselle huoltorakennukselle.Sen tien varressa on muina talvina joutunut auton jättämään lähes tiehen kiinni, kun auraavat liian pieneksi paikat.

Entäs miten Astelissa on tilaa ja miten väljästi paikat on sijoitettu, kun sieltä ei ole käyntikokemusta?

POHJANTÄHTI JORMA 02.03.2015 20:50

Kilauta niin selvii mikä on tilanne :)

EEROLA TEEMU 03.03.2015 21:09

Tuntuu olevan väljää Luostolla ja Pyhän Atelissa, vastauksista päätellen. Molemmissa paikoissa on oltu, mutta Astelissa useimmiten vain mainioissa humppatansseissa, kun m- auto on ollut Pyhällä. Luostolla käyntikertoja on ainakin 30 jo 80- luvulta lähtien. Ennen pääsiäistä siellä tulee ehkä taas käytyä, vaikka pääpaikka on nykyään Ylläksen Äkäslompolossa.

Me ei koskaan varata ennakkoon kämppäripaikkoja (kun ei koskaan olla Pääsiäisenä siinä häslingissä), koska silloin sitoutuisi aikatauluun ja joutuisi maksamaan jopa ennakkoon yöpymisistään. Parin viikon reissusta ollaan ehkä n. 6-7 yötä kämppärillä ja loput puskissa: hotellien, ravintoloiden, riemuliiterin, Jounin kaupan ym. parkeissa. Nyt katsellaan ensin vähän säätiedotuksia ja lähdetään sen mukaan. Sitten matkalla soitellaan esim. Ylläksen ykköskaravaanille, minne mennään ehkä 3. yöstä lähtien muutamaksi yöksi.

Ennen pääsiäistä kaikkialla on tilaa, koska matkailukin on lamassa. Säälittää, että monet kivat ravintolat ja illanviettopaikat ovat sulkeneet ovensa tai ainakin keskittäneet toimintaa vain viikonloppuihin ja "rahastusaikoihin".

Kun kysyit Luostosta, niin kohteenahan se on vain muisto entisestä. Maailman suurin Keloravintola mätänee mäellään tyhjäkäynnissä, kun entisaikaan pöydän joutui varaamaan viikkoa aikaisemmin. Kylpylähotellin tanssitila/ravintola on vähän pubia parempi verrattuna Keloravintolaan, mutta sinnehän nuoriso haluaa mennä. Ravintolapalveluissakin on kato käynyt.

Luoston kämppäristä. Ollaan soiteltu sinne 1-2 vrk ennen aiottua saapumista ja kysytty, minkä loosin ovat valmiita antamaan/ puhdistamaan 2-3 yöksi. yleensä on aina onnistunut alkupäästä ja tasaiselta paikalta.Aluehan on Lapin paras. Ei tarvitse pellolla eikä toisten matkailijoiden välissä olla. Jos tarjolla ei ole kuin loppupään rinnepaikkoja, niin sitten on menty esim. Pallakselle, Suomulle tai Järven puolelle Yllästä.

Mukavaa lomailua!

KLEMETTI SEPPO 04.03.2015 20:12

Luoston caravan alue on tosiaan alueena väljä ja vaunuille loossit sopivan matkan päässä toisistaan ja siten se tarjoaa kullekin vaunukunnalle oman ja siten myös naapurille rauhan, oletikin jos saa metsiköstä paikan. Huoltotiloja on kolme ja ruuhkia vähän. Aika hiljaista taitaa olla nyt Luostolla mökeissäkin kun katsoo vuokralle tarjottavaa mökkivalikoimaa. Pääsiäisviikolla näkyi Kylpylä- hotellissa pääsevan Souvaritanseihin. Yleensä sielläkin on vain karaoketouhua. Sen Keloravintolan viihdepuolesta ei löytänyt netistä mitään mainintoja, liekö sitten jo luuta ovella. Se toki näkyy lahovan sille sijalleen kun 3 vuotta sitten Luostolla viimeksi oltiin, jos ei sen jälkeen ole rempattu.

Moni muukin paikka näkyy näivettyvän ja itse kun ollaan tanssiporukkaa, sitä mielellään katselee lomalleen sellaisen paikan, jossa pääsee iltaisin pyörähtelemään.

Sama näivettyminen on käynyt Sallassakin, jossa on saanut ihmetellä, että talvellakin Revontulihotelli on iltaisin kiinni, ei siellä tanssikengän pohjat pahemmin kulu. Ei edes hiihtolomaviikoilla ole paikat auki. Sama meno on Pudasjärven Isosyötteellä, karaokelaulantaa siellä tokin saa nauttia ja ihan mukavia iltoja niissäkin on istuttu. Kyllä itsellä tulee mieleen, että jos leipä matkailuyrittäjillä pitää ottaa talven muutaman kuukauden aikana, pitäisi järjestää vaikka millä keinolla houkuttimia ja pitää rientopaikat auki ja menoa niihin. Ei niitä jokunen pitsansyöjä päivisin pitkälle pöki. Elikkä siten ottaa meiltä matkustavaisilta rahat pois.

Äkäslompolossa oli minusta aikoinaan vaunuilijoille hyvä paikka se Ruskapirtti, jossa oli muutamia paikkoja. Sekään ei enää ota vaunuja.

Se Ykköscaravan on sellainen anjovisfilepurkki avonaisella paikalla vaunun kylet toisissan kiinni, että ei oikein ole houkuttelevammasta päästä.

Levin Levilehto on edukseen siinä, että on keskellä kaikkea. Toki ylätasanteella ei ole kuin muutamia paikkoja ja kuitenkin suht.koht. väljästi. Laskettelija lapsille oiva paikka, kun mäkeen on lyhyt matka. Paikka sieltä pitää varata paljon ennakkoon ja maksaa myös. Aika vaikeaa on tehdä tarkkoja suunnitelmia monen kuukauden päähän. Ja maksettua summaa ei muistaaakseni palauteta. Toki tähän asti se meno on onnistunut kohdilleen.

Kulkijastahan se on kiinni mitä itsekukin harrastaa ja haluaa paikoilta. Toinen täyttää toisen toiveet.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.