Kolilla ei ole matkaparkkia

NEVALAINEN TIMO 03.02.2015 15:41

Kolilla on osoitettu yksi paikka jossa saa nukkua asuntoautossa. Se on kaukana kaikista palveluista (paitsi Loma-Kolin rinteistä jotka kelpaavat aloittelijoille). Ukko-Kolilla on kunnon rinteet, Hotelli-Kolin ravintola, yökerho ja Relaxspa kylpylä, luontokeskus yms. palveluita jotka houkuttelisivat pysähtymään pitemmäksikin ajaksi kuin huipulla pistäytymiseen. Mutta, siellä on kieltomerkit autossa yöpymiselle. Lähetin meiliä Metsähallituksen herroille ja ehdotin että ns. matkaparkki rajoitetuksi ajaksi ja vaikkapa rajoitettu automäärä sallittaisiin. Sain äsken vastauksen, että tulevaisuudessakaan ei leiriytymistä Kolilla sallita kuin siihen osoitetuissa paikoissa (nyt siis yksi syrjässä oleva paikka). Vaikka kuinka yritin tehdä selväksi, ettei kyse olisi leiriytymisetä. Korkeintaan ulkorappu voisi olla esillä.

VÄLIAHDE JUSSI 03.02.2015 18:40

Eli Koli ei halua matkailijoita. Niillä on kassa kanssa täynä niinkuin, ylläksellä takavuosina oli sama tilanne.

MYLLYRINNE KALERVO 03.02.2015 21:38

Nykyään kierrän Kolin kaukaa henkilöautollakin. Ihme touhua.

VÄLIAHDE JUSSI 03.02.2015 22:52

Minä kävin raavittamassa siellä yhtä etuveto autoa auto juuri ja juuri meni päälle mutta kärryn kanssa tuli persemäki kesällä.Siinä etuveto taas nähtiin.

KARVONEN ARI 04.02.2015 07:16

Koska autossa nukkuminen on muuttunut leiriytymiseksi

SIIVOLA SEPPO 06.02.2015 15:56

Mennä kesänä kyselin ko asiasta alla vastaus !

Hei, Osaan vastata kysymykseenne vain kansallispuiston järjestyssääntöjen näkökulmasta. Kansallispuiston alueella saa leiriytyä ja pysäköidä vain sille varatulle paikoille. Pysäköiminen tarkoittaa sitä, että auto jätetään paikoilleen ja leiriytyminen (autolla) sitä, että ajoneuvossa nukutaan tai sen ympäristössä vietetään aikaa niin, että esim. grilli ja retkituolit on nostettu autosta ulos. Sillä ei sinänsä ole väliä, millainen auto on kyseessä. Jos siis jätät (matkailu)autosi kansallispuistossa pysäköimiseen tarkoitetulle paikalle, ja nukut autossa nostamatta mitään autosta ulos, on se leiriytymistä ja täten kansallispuiston järjestyssääntöjen vastaista.

Mikä merkitys on sitten sillä, nukkuuko autossa joku vai ei? Kansallispuistossa sillä on väliä, sillä se helposti aiheuttaa lieveilmiöitä kuten kansallispuiston roskaamista ja pysäköimiseen tarkoitettujen alueiden ruuhkautumista.

Yst. terv, Anne Mäkelä Asiakasneuvoja Kolin luontokeskus Ukko p. 0205 64 5654

-----Alkuperäinen viesti----- Lähettäjä: Seppo Siivola [mailto:seppo.siivola@saunis.net] Lähetetty: 9. syyskuuta 2014 13:33 Vastaanottaja: Ukko Aihe: Pysäköinti

Kysyisin mikä ero on pysäköinnillä ja leiriytymisellä ja onko sillä merkitystä minkälainen kulkuneuvo on kyseessä ? Jos on pysäköinti sallittu paikalla,mikä siitä tekee leiriytymisen ? Yleisesti leiriytymiseksi käsitetään tilanne jossa ajoneuvosta nostetaan ulos esim tuoli, se katsotaan leiriytymiseksi. Jos ajoneuvossa sisällä mitä tahansa ei kai se tee pysäköinnistä leiriytymistä. Tällä perusteella mielestäni jos ko tapahtuma halutaan rajata pois se täytyy kyllä ilmaista muulla termillä kuin leiriytyminen ! Terv . Seppo Siivola

HAAPANEN TIMO 06.02.2015 16:06

Luontokeskuksen kanta on selvä, oli leiriytymistä tai ei, yötä ei saa olla. Millaisella merkillä se on kiellety? Aikarajoitus tms.?

@timppa

VEIJOLA ESA 06.02.2015 16:55

Tämä leiriytymis/ yöpymiskysymys P-alueilla on dilemma eli ratkaisematon ongelma täällä kirjoittelijoille ja vain täällä kirjoittelijoille. Asiahan ei tällä forumilla juridisesti saa ratkaisuaan eikä etene mihinkään eikä tarvikkaan. Aiheella saa aikaiseksi kyllä mojovan juupas- eipäs väittelyn ja sonnan heiton Voipa se olla joillekkin jopa suurin motiivi. Olen yöpynyt useillakin P- alueilla vieläpä rappu alhaalla eikä kukaan ole koskaan tullut ajamaan millään perusteella pois, jopa metsähallituksenkin paikoilla, joissa leiriytyminen kiellletään. Asia ei edes kiinnosta ketään muita kuin karavaanariveljiä. Sanoisin että dilemma on hyvin sisäsiittoinen ja itse aiheutettu. Periaate vain renkaan jälki jää pitäisi riittää omantunnon tyydyttämiseksi ja jos oikein ahdistaa muutama ostos alueen palvelupisteestä lievittää mukavasti omaatuntoa. Tuohon liialliseen kansoitukseen en meillä Suomessa vielä usko. Ulkomaalaisia on niin vähän ja Suomalainen ei "parkkeeraa" mielellään liian ahtaasti. Kertokaa kuitenkin kokemuksia jos on Suomessa ajettu pois matkailuauto p- alueelta. Tietääpähän välttää niitä. Vaunujen kanssa asia voi olla herkempi.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 06.02.2015 17:31

Pelkkä valkoinen P sinisellä pohjalla on niin kova kilpi, että vaikka vuoden nukut yhtä soittoa autossasi, kenelläkään ei ole nokankoputtamista.

Kysyin nimittäin asiaa viranomaiselta, kun pidin kohtuuttomana veneen säilyttämistä trailerilla tuollaisella P-paikalla, tarvetta olisi ollut autoille. Ei siinä ole kuulemma mitään väärin, ei voida poistaa, eikä kehottaa poistamaan.

Vasta lisäkilvellä voidaan rajoittaa, kuten esim. Halosenniemen parkissa Tuusulajärven rannassa, missä P:n alla lukee yksiselitteisesti "Ei matkailuautoille".

VÄLIAHDE JUSSI 06.02.2015 19:29

Matkaparkistahan se aloittaja kyseli ja se ei ole leiritymistä,niitä kun ei ole niin ei ole. Ja sinne ei silloin, patikojia haluta,näin se on yksin kertaista.

NORTAJA KIMMO 01.04.2015 10:39

Huomasimme saman, vaikka ei tarvetta tällä kertaa ollutkaan. Itse noudattaisin yöpymisen suhteen Kolin tapauksessa hyväksi koettua politiikkaa "mitä vähemmän kysyt, sitä vähemmän saat kieltäviä vastauksia".

NEVALAINEN TIMO 08.04.2015 20:30

Pitää tunnustaa, että yövyinhän minä autossani Koli-jazien aikaan tammikuussa. Renkaan jälki lumessa lienee jo hävinnyt. Ansiokkaiden puheenvuorojen jälkeen teen saman "rikoksen" varmaan uudelleenkin, mutta houkutin mennä Kolin palveluksia nauttimaan on tosi korkealla. Aika monta euroa enemmän vuodessa olisin valmis kuluttamaan Kolilla, jos siellä olisi vähän ystävällisempi kohtelu.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.4.2015 klo 20:42:48 Noitten pitäisi laittaa semmoiset kyltit: "Yöpyminen muussa kuin matkailuautossa on kielletty". Olen omin silmin nähnyt millaisen sakin jäljiltä mäyräkoiran nahkoja jää maastoon. Se porukka ei taatusti liiku matkailuautolla.

KAUKOHARJU PÄIVI 08.04.2015 21:03

Caravan-oppaassa oli viime kesänä komeat kuvat LomaKolista. No tuonnehan pyyhkäistään.Paikka oli kuitenkin kiinni, mitä nyt saksalaispariskunta oli alueelle jo majoittunut. Jututin pariskuntaa ja he kertoivat jonnekin soittaneensa ja kertoivat, ettei vissiin aukea koko kesänä, mutta yöpyä saa. Jäätiin siis sinne yöksi. Todella kaunis paikka. Matkaparkki se siis ennemmin oli kuin leirintäalue.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.