Kesäkalenteriin

MIKKONEN MATTI 17.01.2008 10:53

Pitääpä merkitä kesäkalenteriin Retretin Leonardo da Vincin oivalluksista kertova näyttely 5.6. - 31.8.2008 Punkaharjulla. Lehden mukaan näyttelyssä on mm jousivoimalla kulkevan auton suunnitelma (1500 -luvulta!). Eilen oli Hesarissa juttua paineilmalla kulkevan auton kehittämisestä. Samaa sukua. Mukana lienee myös se pilkkikairan näköinen helikopteri.

LIIMATAINEN HANNU 17.01.2008 16:07

No hinne hinne, siis Retrettiin mentävä. Monena kesänä ollut se kesän taidepläjäys, leirintämatkailun kylddyyri tapahtuma!

Moniaita kulttuurinautintoja siellä saatukin, eräänä kesänä ihmeteltiin, suu auki, taiteen monia muotoja, oli muovituoli ja paineilmasylinteriin kytkettynä, sahasi edestaas edestaas ja edelleen edestaas, jo vain oli taidenautinto suuri. Luultavasti?

No, sen korvasi, oliko seuraavan kesän runsaat ja rehevät Anders Zorn'in naismuotokuvat, kauniita ovat olleet ruåtsittaret, aikoinaan, ennenkuin kuihtuivat anorektikoiksi! Sellaista se Taide! ;-)

Kiitos Matti vihjeestä!

MIKKONEN MATTI 18.01.2008 10:25

Leonardon ajatus säilötystä mekaanisesta energiasta auton voimanlähteenä voi vielä osoittautua maailman pelastukseksi. Meinaan, että jos tuuli, vesivoima, aallot yms. liike voidaan suoraan säilöä jouseen tai puristettuun ilmaan ja sillä sitten pyrähtää tarpeelliset matkat, jäävät satojen kilojen ongelmajäteakut tahi fossiilisten tai uusiutuvienkin polttoaineiden käryytykset vähemmälle. Kosken tai tuulimyllyn kohdalle vain huoltoasema, josta myydään paineilmaa ohikulkijoille. Pisnismiehenä ymmärrät, Hannu, mahdollisuudet. (Hesarin keskustelupalstalla joku muisti, että mehän ostimme kymmenillä miljardeilla Saksasta ilmaa, joten sitä riittää)

Eppäilyttää tietenkin, että piisaako se tämmönen yty. Mutta jos ajatellaan, että tuulivoima riitti purjelaiva-aikaan viemään ne valtameren yli lasteineen, niin saattaisipa hyvinkin riittää, jos näkyisästi käytetään.

LIIMATAINEN HANNU 18.01.2008 13:58

Ai ai Matti, nyt Sinä aiheutit minulle pahan dilemman! Kun nääs ryhdyin miettimään sitä mahdollisuutta, että voisimmeko vaatia Saksaan valtakunnalta sen ostetun ilman toimittamista meille tänne pohjan perukoille, ja puristetussa muodossa, kunnan alueellinen ilmaa muutamaan painesäiliöön pakattuna. Paljonkohan ilmakilo on maailmanmarkkinoilla nykyään? Siitä voisimme laskea sen ostetun ilmamäärän tilavuuden ja siihen sisältyvän joulemäärän energiana kun se 'pakataan' toimitusastioihin! Seetana, voisinkohan patentoida idean? Loppuis hetkeksi energiapula!

Palliini ylleisviisaana, arvioi itea ja anna 'lausunto'! ;-)

PALIN MATTI 18.01.2008 15:18

Pahan heitit Veli-Hannes. Nyt pitäs vaan pystyä määrittämään sen ilmamassa suuruus, minkä met olema sieltä Saksasta ostanu. Käsittääkseni se kalliilla ostettu ilmamassa asettuu fyysisesti niitten joittenki antennimastojen väliselle säteilyalueelle. Antennien väliset etäisyyet on heleppo laskia, mutta kuika laaja on se säteilykuvio eli keilan kulma. Sehä korreloi ilmatilavuuen suhteen suoraan ettäisyyen puolikkaaseen.

Jos met saamma sen iliman määriteltynä kuutiotilavuutena, ni sillon kannattaa oottaa kylymempiä aikoja. Kuutio kylymää ilimaa on palijon painavampaa. Ja kiirettä kannattas kans pittää, sillä tämä nyt niin ajankohtainen ilmastonmuutos ja -lämpenemisjuttu on vähän niinku haittatekijä meän kannalta.

Aatteen ja hankkeen takana seison joka tappauksessa.

LIIMATAINEN HANNU 18.01.2008 15:46

Hyvä, hienoo, mutta kun minä luotan kuin pukki sarviinsa, Veli-Mella, Sinun kiistämättömiin kykyihisi teknillisissä ongelmissa, luotanhan minä muissakin dilemmoissa toki, esim. Kiinan väestöongelman ratkaisussa jne., joten pyysin Sinulta pätevää konsultaatiota asiaan!

Mutta tuo oli ehdottoman hyvä huomio, siis ilmamassan lämpötila, suurissa luvuissa sillä on merkitystä, ehdottomasti. Mutta voisiko jostakin saada normaali-ilman normaalilämpötilassa joko kuutio- tai kilohinnan, vaikka sieltä Nasdaqista, pörssistä Amerikan ihmemaassa? Siitähän voisi suoraan laskea meidän omistaman ilman massan tai tilavuuden. montakos miljardia net poijaat laittoivat niitä euroja 'peliin', nuoret Leijonat, Sonerassa? Sitten vain jälkivaatimus Angela Merkel'ille, toimittaa se 'maksettu' ilma meille! Ja siinä tiivistetysä muodossa tietenkin! Saataiskohan met Veli-Mella mahtollisesti jotain komissiota, tantiemia, bonusta, optiota tai muuta selvää lahjusta asiasta? Muutama miljuuna aluksi? ;-)

VARTIAINEN JOUKO G 20.01.2008 09:53

Oliko tosiaan niin jotta kuviteltiin ostetun "ilmaa"? Sen käsitän että TYHJÄÄ tuli ostettua ja se tyhjiö olis pitänyt täyttää niillä radioaalloilla nimeltään UMTS.

NYYSSÖNEN KAJ 20.01.2008 12:33

Eihän Hannu sitä Saksalaista ilmaa saa täällä käyttää jos se säiliö ei ole SFS-hyväksytty.

LIIMATAINEN HANNU 20.01.2008 13:17

No Kaj, myöhän mennään sitten sinne Germaniaan ja urakoijaan net SFS-leimat niijen säiliöijen kylykeen, vaikka sillä Sinun 12m mopottimellasi! Leimakirveet tavaratilaan, juomathan on Sinulla jo valamiina siellä, lähtiessä täyvennetään net juomavarastot, minulle myös! Paketti pikkupulloja, 2cl, Larsenia, riittää kessään saakka. 12kpl!

NYYSSÖNEN KAJ 20.01.2008 19:09

Hannu kumpaa sinä olet sieltä Saksasta hankkimassa Larsenin kuoria vaiko Larsenia?

LIIMATAINEN HANNU 20.01.2008 19:41

Nooh Kajtsu, joskus 70-80-luvuilla oli trendikästä keräillä niitä pieniä puteleita, ympäri maailmaa, oli minullakin niitä lie pari- kolmesataa, haihtuneet ovat liemet ja kuoretkin jo hävinneet, joten aattelin jos aloittais uuvestaan harrastuksen. Ehän minä siitä sisällöstä niin perusta, melekein raitis mies!

NYYSSÖNEN KAJ 21.01.2008 08:49

Nooh! tuota ei olis ikinä uskonut

LIIMATAINEN HANNU 21.01.2008 09:30

Niih, luulot ja uskomukset eivät ole faktatiedon väärtejä! :-)

SUOMI SEPPO S 22.01.2008 20:12

Mikäli Saksasta otetaan vastaan prässättyä ilmaa, niin pitää hyvin tarkkaa määritellä max. CO2 pitoisuus. Muuten voi taas käydä niin että ollaan maksumiehiä. t. seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.