Huoltohinnoista

Kim Fagerström 15.07.2023 23:11

Käytin vaunun (Hobby) raitisvesisäiliön ylivuotoputken vaihdossa Bestcaravanilla. Tuo muoviputki parilla muovimutterilla ja tiivisteillä on sikakallis 132€.
Mutta vielä suurempi shokki oli työn tuntihinta 129€.
Tuon ylivuotoputken vaihto maksoi 303€.
Ovatko kaikki vaunuhuollon työn näin kalliita?

Toivo Koistinen 16.07.2023 07:03

Älä välitä se on nykyaikaa. Meilla sitikkavanhuksen takalasin pyyhin on ollut pois käytöstä vuosikausia, koska se hullaantui.
Paikallinen luottoikorjaamon poika tiesi vian, eli takaluukun kohalla se haitariputken sisällä johdot poikki, ja sekasin. Hän kosjasi vieläpä silikoni johdoilla, että kestää, mutta heillä tietokone ei osannut käynnistää.
Keväällä Rovaniemellä hoksin ja ajelin pörhölle, niin sattu aikaa heillä, ja korjaamopäällikkö sanoi hoituu, ja niin tapahtui.
Homma kesti sisään ajoineen, ja pihalle tuomisineen n 10 min. Mutta hieman, kun taksa oli 90 ööriä. Kyselin asiaa, mutta taksat on tänään tämmösiä.
No asia tuli kuntoon, ja se 90 öörin kuluttaminen ruokakaupassa on meleko helppo, ja ruokakassin autoon kantokin vanahala ukon käpänällä hoituu kun nuorna ollessa, kun maastavedossa nousi yli 200 kg
Niin että asiasta toiseen, se 25 ööriä leiriyöltä näihin verraten on halpa. Elämä maksaa, kuten joku näytteliä sanoi elokuvassa.
Tp

Heikki Ikonen 16.07.2023 07:12

Työn laskutus hinta Suomessa on paljon.
Nykyinen hallitus yrittää muuttaa työn teetämisen ehtoja joustavammiksi. Esim. paikallinen sopiminen ok, laittomat lakot pois. Maksetaan vain tehdystä työstä oikea palkka. Olen ollut työn antaja usseita kymmeniä vuosia. Meillä, joustoa oli molempiin suuntiin, siksi työntekijäni saivat parempaa tunti palkkaa kuin tes. Liiton lakkoihin he eivät suostuneet, tulivat töihin kun oli ;) työpaikka. Silti Iltalehden tutkimuksen mukaan munkki kahvin hinta meillä (vaikka oli A-oikeudet) oli halvempi kuin esim. useimmilla 4-tien liikenne asemilla.

Järkevällä palkka politiikalla voi laskea tiskillä myytävän tuotteen ja työn hintaa.
sanoo nykynen köppä ukko ;) H

Kari Rautiainen 16.07.2023 09:03

Oletetaanpa että olet vaikkapa jonkinlainen kevytyrittäjä, joka nykysin muotihomma.
Valmistat tuotteen jolle laitat hinnaksi 200€. Laskutat jonkun ukko tms palvelun kautta, eli alveineen asiakas maksaa 248€. Siitä kaikki maholliset maksut pois niin loppu tulee ”palkkana” kouraan kunhan henk koht tulovero pois.

Asiakas maksaa 248€ ja tekijälle jäi käteen 70€ tehdystä työstä. Mistä ihmeestä se harmaa talous syntyy?

Toivo Koistinen 16.07.2023 09:30

Tästä on puhuttu, ja minä yhtenä olen esiintuonut kyllästymiseen asti sen prosentin. Palkat nousee prosenteilla, niin se on repinyt palkakerot pilviin.
Aina enemmän on sitä porukkaa, joka jää alakynteen noissa hintanousuissa.
Työn hinta siinä on sitten hinnan nnususyynä, no tosin hintanousu on sotaa tekosyynä käytetty, kuten polttoaiineet sähkö, ja moni muu.
Tätä mietiskelen, kun talouskasvu vaatisi aina enemmän kulutusta, jotta tavaroiden teko työllistäisi enemmän väkeä, jo senkin takia, että väkiluku maapallolla kasvaa liikkuu, ja kaikkien pitäisi kyetä saamaan työtä, jotta voivat sitä kulutusta nostaa.
No tämä karkasi taas mulla, mutta mihin tämä johtaa. taitaa olla parasta karavaanin retkeillä nyt lujaa.
Tp

Seppo Yliniemi 16.07.2023 10:52
Kim Fagerström

Käytin vaunun (Hobby) raitisvesisäiliön ylivuotoputken vaihdossa Bestcaravanilla. Tuo muoviputki parilla muovimutterilla ja tiivisteillä on sikakallis 132€.
Mutta vielä suurempi shokki oli työn tuntihinta 129€.
Tuon ylivuotoputken vaihto maksoi 303€.
Ovatko kaikki vaunuhuollon työn näin kalliita?

Joo on hinnat kohillaan tänäpäivänä.
On ollut vastaavia tapauksia myös,vähän marisin hinnasta niin kerrottiin vain pitää heidänkin elää.
Lalliiksi tulee meille pitää "autopuolenlasipalatsia"pystyssä.

Ville Säynäjäkangas 16.07.2023 12:20

Ihan mielenkiinnosta, mikä ylivuotoputkessa oli vikana, kun se piti vaihtaa?
Itse vaihtotyössä menee minuutti, eikä edes työkaluja tarvita. Jokainen pystyy vaihtamaan tuon osan itsekin, koska pitäähän se irroittaa vesisäiliötä tyhjentäessä. Oletan, että Hobbyssä on sama ylivuotoputki kuin meillä Fendtissä.

Kim Fagerström 16.07.2023 12:54

Itse ylivuotoputkessa ei vikaa, mutta menin vahingossa avaamaan säiliön sisäpuolen muovisen kiristysmutterin syksyllä altaan tyhkennyksen yhteyd
essä. Säiliötä ei saanut pitämään kiristämällä sisäpuolen mutteria, vaan vasti samanaikaisen kiristämisen ulkopuolelta (vaunun alta)

Eero Bruun 16.07.2023 19:14

Toivolle: se oli DNA:n mainos parikymmentä vuotta sitten. Asiakas: melko kallis, myyjä: elämä on. Käytin henkilöautositikkaa huollossa, kun se urea-aine oli lopussa. Kun maksoin kassalla niin huoltomies vähän anteeksi pyytäen sanoi laskun hinnan, että aine on kallista. Kävin Motonetin sivulla katsomassa ja siellä aine oli puolta halvempi. Työn hinta "kätketään" loppulaskuun niin kuin vaikka öljynvaihdoissa. Ei ne sitä pahuuttaan tee, on vaan selvittävä kilpailussa.

Seppo Yliniemi 16.07.2023 20:29

Tuosta oisin kysynyt yrttäjiltä että kun paikallinen sopimusta ja lakko oikeuta rajoitetaan niin näkyykö se palveluitten hinnoissa?

Eero Bruun 16.07.2023 21:11

Ei ainakaan pienyrittäjillä, joita valtaosa korjaamoista on.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.