Hollantilainen ote,oven avaus

Perttu Kaasinen 10.08.2018 12:24

Muistaako karavaanarit mikä on hollantilainen ote auton ovea avatessa, avaa ovi kauimmaisella kädellä eli kuski avaa oikealla kädellä jolloin joutuu kääntämään vartaloa oven suuntaan ja samalla näkee paremmin takaa tulevat ajokit.
Tämä olisi saatava koulujen opetukseen koska täällä ruuhka suomessa ovi avataan vaikka vieressä olisi auto tai fillari jolle se on erittäin vaarallista.

Toivo Koistinen 10.08.2018 18:34

Tarkotako sisäpuolelta avausta, vai ulkopuolelta autoa.
Mikäli sisäpuolelta poistuissa, on siinä oppimista varsinkin vänkäreillä, kun yksisuuntaisela pysäköi kadun vasempaan reunaan.
On pitänyt monta kertaa huomauttaa, koska vänkäri ei näe oman puolen peilistä, ja takaa tuleva auto voi viedä oven, nekun on nykyautoissa ladon oven levyisiä, että kattoppa taakseppäin ennen aukasemista.
Kadun laidasasa pyörämie voi saada sydän kohtauksen, kun tuo ovi leväytetään nokan edessä auki
Toinen on poistuissa autosta kovalla tuulella, jos takaapäin tuulee. Olen koittanu sääntöä, että jos myrskyää, käytetään auton liukuovea
Marketttien parkkiruudut ovat yksi kanssa, kun niissä ei ole tilaa oven aukasuun nykyisillä autoilla.

Käsi ylös, kellä on huomioliivit autossa, jos joutuu pimeässä vaikka renkaan vaihtoon, tai muuten ulos autosta liikenteen seassa.
TP

Markku Hämäläinen 10.08.2018 19:20

Käsi ylhäällä, autossa on 4 kpl huomioliivejä, vaikka autossa matkustaa normaalisti vain kaksi.
Esim. Vuosaaren satamassa ei saa poistua autosta elei ole pukeutunut huomioliiviin.
Monessa maassa se on pakollinen varuste.

Perttu Kaasinen 10.08.2018 21:42

Moottorin linkistä sen viimeksi luin olihan se aikaisemminkin uutisoinnissa ja otin esille kun täällä paikallisella kadulla vedetään ovi auki katsomatta ollenkaan,sitten toinen omituisuus on täällä lähteä parkista u-käännöksellä vaikka on muutakin liikennettä.

Timo Haapanen 11.08.2018 16:05

Viime syksynä ajelin molemminpuolisilla liukuovilla varustetulla taksilla Albufeirassa. Yritin ulos vasemmalta puolelta mutta kahva ei liikkunut lainkaan.
Kuljettaja kertoi että ovi on ollut pakko lukita kun vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuneet engelsmannit ryntäävät kännipäissään ulos liikenteen sekaan luullessaan olevansa jalkakäytävän vieressä.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.