Hetan lomakylän canping

Seppo Klemetti 12.01.2020 13:45

Onko kokemusta talvella Hetan lomakylän caravan alueesta. Miten autopaikat on aurattu väljäksi? Mahtuuko kuomuperäkärry auton luokse. Onko huoltorakennuksessa yleistä saunavuoroa ja miten saunat lämpiää?
Pääseekö autolta suoraan kelkkareitille kelkalla ajamalla laillisesti? Ei siis pitkin yleisiä teitä ja pyöräteitä.
Onko joku ajellut siellä reittejä? Kenen ylläpitämiä ne on ja mistä ostetaan luvat.

Hiihtoladuille varmaan pääsee autolta.

Entäs ravintelit, kannattaako lakerikenkiä ottaa mukaan tansseja varten?

Juhani Backman 12.01.2020 14:16

Eikö parhaiten selvii soittamalla ja nettisivuilta.

Tommi Kylänpää 12.01.2020 18:21

Jokunen vuosi sitten tuli käytyä. Kiva pikku paikka. Kaasulla piti lämmittää. Ladulle pääsi suoraan alueelta. Kelkkoja pörisi mutten muista kuinka läheltä. Tod. näk. pääsee alueen tuntumasta. Eiköös kärrit mahdu. Tilaussauna muistaakseni. Ravintelissa ei tullut käytyä mutta teräväkärkiset aina hyvä olla mukana. Pisteenä iin päälle hinta 23€/vrk. Halvempaa en ole Lapista löytyy.

Jorma Pohjantähti 13.01.2020 19:21

Omalta kohdaltani en harrasta talvimatkailua, mutta tässä linkki kelkka reiteistä.
Lisää löydät helposti Googlettamalla.
https://enontekio.fi/asuminen-ja-ymparisto/kartat/

Seppo Klemetti 27.01.2020 09:02

Paikka varattu pääsiäisenä. On jokseenkin edullinen lappilaiseksi paikaksi. Tosin lämmitys kaasulla, mutta nuihin aikoihin pullo riittänee jopa kolmeksi- neljäksi vuorokaudeksi. Perhesauna joka toinen ilta, kuuluu hintaan, kun yleistä vuoroa ei kait ole. Ja minulle riittää, kerkiää saunoa omissakin saunoissa ihan riittävästi. Toki muut huoltotilat löytyy alueelta.
Ilmastomuutoksen myötä on lappi lisineen vissiin siirtynyt lähemmäs etelää. Kun katsoi vaunupaikkojen hintoja Puolangan Paljakassakin vuorokausihinta oli jo 40 ekua. Eli samoilla lukemilla kuin pohjoisen keskuksissa. Kausipaikat lienee olletikkin inhimillisissä lukemissa. Onko näin, että kun alueella alkaa mennä huonosti kuten Ukkohallassa, korotetaan hintoja, jolloin katoaa ainoatkin kulkijat. Ja pyllähetään nurin. On aika konstikas juttu, että siinäkään hiihtokeskuksessa ei ole toimivaa caravan aluetta enää. Aikoinaan se oli ihan mukava ja hyvä käyntipaikka. Kyllä kait sitä pitäisi saada kannattavuutta kehittää muilla kehitystoimilla ja oiheistoiminnoilla. Eli käy kuten aikoinaan jossain vaiheessa Belaruksen valmistuksessa, että kun äly insinööreiltä loppui, lisättiin traktoriin enemmän rautaa. Ei taida talvialueet pysyä kannattavina pelkästään meidän yöpyjien varassa olipa se hinta sitten vaikka kuin korkea. Samoin näkyy olevan Hallan sauna kunnalla myynnissä, jos joku rohkea sen uskaltaa ostaa. Ei tietenkään saada kävijämäärällä katettua ylläpitokustannuksia, saati siitä jäisi euroja kunnan kassaan.

Toivo Koistinen 27.01.2020 11:37

Masaturismia ei taida tulla vaunuilusta, joten on lähety hintoja nostamaan. Aateltu, että jos kalis höpökoppi, niin kaise muutaman kympin kestää.
Mutta kun samalla kehittynet omavaraisiksi nuo, niin ei katsota tarpeelliseksi mennä leirille, kun on oma vapaus kulkea, ja olla missä haluaa. Siihen kulttuuriiin ei sovi mennä aidatulle alueelle
Lappi on turismin myötä investoinut paljon, jotenka työssäkäyvät lomalaiset eivät hanki edes näitä, vaan menevät hotelelihiin, mökeihin, ja mitäniitä. Autolla omalla vuokratulla, tai muuten.
Viime sysynä täällä tuttava hoksi lähteä lapin retkelle henkilöautolla. Kiersi Kirkkoniemeä myöden, ja sanoi aina yöpaikan löytyminen aamiaisela olleen varsin helppoa
Tp


Katellu akkunaostoksila autoja. Tahtoo kohta lähemmäs satatuhatta olla hinta. Kyllä sillä hotelleilee
muokattu: 27.1.2020 11:39
Tapani Pokkinen 27.01.2020 22:11

Ei se kaikille, edes ns karavaanareilekkaan se hinta ole määräävä tekijä. Vaikka tosi on, ethei sen visumpaa olekkaan kuin perus karavaanari .
Juur ollaan kalakavereiden kera ruottissa, Budon yläpuolella Svanesin rannalla, Matin kortteerissa, noin 40km Budosta pohjoiseen. Matti asuu kolmi kerroksisen talon yläkerrassa ja kellari, piha kuin keskikerros on varattu vihraille. Lähijärvet ovat tähnään hyvvää kalhaan ja ja hommat pellaa. Ruoka on valmiina kun järveltä tullaan, palju lämpöisenäja ja viereinen tynnyrirsauna suorastaan varikuumana.
Pakkoko se on suomen lapin ylihinnoitelluille ruuhkiin ängeytyä kun vähän matkaa Haparandasta nousee uljas tunturilappi ja Mäenkielisillä alueueilla osataan pitää suomenjuurisista hyvää huolta.
Ja mikä parasta, loppulaskun aikaan et tunne itseäsi ryöstetyksi.

Jori Järvinen 28.01.2020 20:27

Ei noi lapin paikat kaikki ihan riistäjiä ole, raattamassa kyrön lomassa caravan paikka 22€/vrk. Viimeisen päälle siisti paikka ja ihan pallaksen vieressä. Keskitalven paikka tosin kiinni mutta maaliskuussa taas aukeaa.

Pasi Peippo 30.01.2020 08:55

Tuo 22 € on kesähinta. Talvella 35/30
-Pasi


Aluehan on oikeeta Tunturilappia. Ei maisemat paljon voi parantua(Suomessa) , kun reilut 4km nousee leiristä tunturiin... Ja pilkki/uitelupaikkana ei ilman kaloja tarvi rantaan tulla... -Pasi
muokattu: 30.1.2020 09:00
Jori Järvinen 31.01.2020 08:43
Pasi Peippo

Tuo 22 € on kesähinta. Talvella 35/30
-Pasi

Ok. Hyvä lisäys, itse oon käynyt vaan kesäaikaan ja pidän melkein parhaimpana lapin leirintäalueista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.