Etelän Ruska Jakso 2 Mukkulan kartanon Puisto Lahti 2020

Jari Siltala 03.11.2020 05:19

Kyllähän etelässäkin paikoin upeita ruska maisemia saa syksyisin ihastella.Ei harmita lainkaan vaikkemme päässeet matkustamaan Norjaan ruskaa kuvaamaan.Tälläkin videolla voi katsojat ihastella täällä Lahden Mukkulan kartanon puistossa nähtyä väriloistokasta syyskuun luontoa sekä myös ruskan ilotulitusta.
https://youtu.be/0Lq8PyucvTk

Toivo Koistinen 03.11.2020 08:35

Josevain. Tp

Juhani Backman 03.11.2020 13:40

On komiaa ruskaa ja kun näkee vielä korkeuksita niin ihan eri näköä kun 180cm korkeudesta , on tullut käytyä jos kun muinoin leirintä alueella kun oli vielä auki ja kartanon polkuja tallattu, kiitos mahtavasta videosta on mukava katsella .

Tapani Pokkinen 03.11.2020 22:00

Hienoa, loistavaa settiä tosikaravaanareille.
Sopii myös puutarhakaravaanateille, mutta toki kaikkein parhaiten sarja käy näille korona-ajan aikana naftaliiniin matkamökkinsä käärineiden ja muutoinkin jo penkkiinsä kasvaneille virtualimatkailijoille.
Vielä kun saisi sen Graamerin käryämään sinne rakkaan kotisohvan kupeelle niin johan liki maailma pelastuu.
Itse olen pitänyt matkamökkiä liikenteessä, pitäen huolta valtion verotuloista ja vakuutusyhtiön etuja ajatellen.

Jari Siltala 03.11.2020 22:38

Kiitos Toivo .Vainse

Jari Siltala 03.11.2020 22:40

Juhanille kiitokset kommentista.Mahtavaa kun tykkäsit videosta.Mukkula ja Kartanon puisto on aivan mahtava ulkoilualue jossa samalla saa aistia historian havinaa kera vanhojen tammipuiden alla.

Jari Siltala 03.11.2020 22:58

Tapanille myös läämmin kiitos hyvästä kommentoinnista.Meillä liikkuu karavaanari matkakulkine ympäri vuoden.Muuta autoa ei meidän kahden eläkeläisen taloudessa ole.Nyt hiukan mietityttää pidemmille reissuille lähtö ulkomaille ,tai paremminkin ei arvata kumipyöriä suunnata maamme rajojen ulkopuolelle.Kotona alkoi putkiremontti taloyhtiössä elokuun puolivälissä ja sekin pitää meidät aloillamme kun joutuu koko ajan pitämään puoliaan "yhtäköyttä" yhdistystä vastaan eli,putkiurakoitsija,valvoja sekä isännöitsijä.Kaikilla em.asianosaisilla tuntuu olevan hinku paisuttaa sovittuja asioita.Viime viikon lopulla ja tämän viikon alussa tämä "asemasota" on alkanut kääntyä eduksemme,vielä se ei ole ohi .Olen dokumentoinut kyllä kaiken ja teen kyllä putkiremontistakin muutaman jakson videon jossa myös kerron mihin miinoihin ei kannata mennä.Takoyhtiössä on yhdeksän asuntoa kahdessa löytyi kylpyhuoneissa kosteutta .Toinen on meidän asunto ja toinen seinänaapurimme.Ollaan tilanteessa missä meiltä on ollut kylpyhuoneesta vedet poikki kohta jo neljä viikkoa ,myös pyykinpesukonetta emme ole voineet käyttää.Taloyhtiö vastaa korjauksen purkutyön,seinien oikaisun ,tasoituksen ja vesieristyksen osalta.Laatoitus töineen ja tarvikkeineen rasittaa meidän kukkaroa.Eli tässäkin yksi syy miksemme ole paljoa reissanneet kotomaassakaan.Remontissa on ollut monta reklamointia aiheuttanutta asiaa pitkin matkaa ja viimeisin taisto tässä on ollut ettei kylpyhuoneemme purkua ole aloitettu heti vaikka se on välttämätön ennen kuivatusta.Nyt on kohta jo menetetty nelisen viikkoa aikaa jonka aikan kenties olisi kuivuminenkin finaalissa.Kiitos ketkä jaksoitte lukea loppuun tämän vuodatukseni .Kantaakin saa ottaa kunhan ei mitään veemäistä lörpöttele,tässä on sietorajaa koeteltu muutoinkin aivan tarpeeksi.Se on Moro.

Toivo Koistinen 04.11.2020 07:25

Kyllä se on aina kovaa hommaa talon remontti, teki mitä teki. Ei voi kun toivottaa jaksamista siihen savottaan, myös vanhan aapiskukkokirjan sanoin.
Lopussa kiitos seisoo, että remontti onnistuu, ja pääsette hyvään kotiin taas.
Karavaanius on aate vanhan sanonnan mukaan, ja harrastus sinä kun mikä muu tahansa. Meistä osa soffalla juutuupilla, ja osa matkalla jonnekkin.
Mutta hyväniin.
Tp

Jari Siltala 04.11.2020 07:53

Kiitokset Toivolle .Niin ei osattu etukäteen edes varautua näin venyvään remppaan.Teen videota aiheesta josta myöhemmin selviää koko hela p-ska .Astmaisille tämä on kidutusta,kun ollaan pakoitettuja valvomaan etujamme koko ajan paikan päällä.Itsellä mennyt luotto isännöitsijään,urakoitsijaan sekä työn valvojaan.Ihmisen ikuinen ahneus kyllä kuultaa tässäkin kohtaa näiden asianosaisten tekemisisistä.Itse olen joutunut "jarrumiehen" osaan ettei lähdetä liikaa paisuttamaan urakkaa.Taloyhtiössä iäkästä väkeä joilla ei ole osalla lainkaan ymmärrystä rakentamisesta.Tähän asti (14 v) mitä olemme asuneet tässä on remontit sujuneet kiitettävästi.Nyt tökkii ja oikein kunnolla.Elätellään kuitenkin toivetta jouluksi omaan saunaan pääsystä.Plussaakin aiheesta toki löytynee kun työ on valmis,asuntomme arvon nousun myötä.
Näillä mennään kohti huomista päivä kerrallaan.

Juhani Backman 04.11.2020 08:44

Mitä pinta työt omaan piikkiin eihän se teidän syy ole että kosteus on rakenteisa, joskus ammoi vielä työ hommissa ollessa meni niin että jos parempaa pintaanniin eroituken maksoit itse ,normi esim laatat meni "taloyhtiön" piikkiin ,vakuutusksen.

Toivo Koistinen 04.11.2020 09:17

Pääasia on, että pääsettä saunaan jouluksi, ja hommasta tulee kunnollinen.
Elämä on, mutta on hyvä, että on elämä.
Tp

Olavi Kylmänen 04.11.2020 20:54

Työurani aikana aika läheltä seuranneena yleensä menivät laatat ja mitkä työt aiheutuivat kosteusvaurioiden korjauksesta taloyhtiön piikkiin. Silloin piti tietenkin uuden materiaalin olla samaa hintatasoa, jos halusi luksusta niin silloin eroitus tuli maksaa itse. Tietenkin Jari jos taloyhtiössä olette tehneet sopimuksen miten kerroit niin ei sekään ole mitenkään väärin.Se on sitten hyvä muistaa kun yhtiössä yleensä vaihtuu asukkaita niin käytäntö on jatkossa sama,herkästi näissä asioissa tahtoo tulla erimielisyyksiä.
Yleensähhän niiden töiden soisi menevän jouhevasti eikä tuollaisia viivästymisiä mitä kerroit,eikä se asuminen remontin seassa mitenkään "kasevaa" ole.

Ja vielä Jarille kiitos hyvästä Mukkulan Kartanon esittelystä,hamasta menneisyydestä tuttu paikka.

Timo Leskinen 06.11.2020 09:45

Elekee antako periksi jari.
Se on raskasta mutta se on palkitsevvooo. Voimiiii

T. Timpe

Jari Siltala 09.11.2020 22:41

Kiitos Olavi.Tänään piti purkutyöt alkaa.Oli näytteistä löytynyt asbestia ,joten purkuporukka vaihtuukin asbestin purkuun ,koska aloittavat siitä ei tietoa.Mikäli purkavat vain kaksi seinää missä asbestia on ,tulee heidän jälkeensä kuivatus yritys .Kuivatuksen jälkeen kenties remontti yritys joka hoitaa seinien oikomisen (rak.1974) märkätilatasoituksen,vesieristyksen sekä laatoituksen.Josko jouluksi omaan saunaan ?Kuivatus kun alkaa otamme viikon irtioton ja lähdemme matkailuautolla pienelle rengasmatkalle Hämeeseen ja keski-Suomeen.Olkoon samalla hermoloma myös.

Jari Siltala 09.11.2020 22:42

Timolle kiitokset sympatiseeraamisesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.