Entäs nyt, Virala?

HOLMSTRÖM JAANA 09.01.2008 21:58

Uudessa Caravan-lehdessä oli ainakin meille "veret seisauttava" pikku-uutinen: Virala joutuu myyntiin. Useana vuotena vierailimme siellä joskus monta viikkoa ja nyt viime keväänä saimme ensin kesäpaikan ja nyt talvipaikan. Toivoimme, että saisimme sieltä vakituisen paikan, Virala on osoittautunut meidän mansikkapaikaksemme. Se on erittäin siisti, hyvinhoidettu ja ennenkaikkea hyvin rauhallinen paikka, jossa on terveydelleni tärkeä hyvä uimaranta. Sellaisia paikkoja ei Etelä-Suomessa ole monta. Myöskin vetäjäpariskunta on ovat olleet kohteliaita, asiallisia ja ehdottoman tasapuolisia. Nyt on pelkomme suuri,loppuuko toiminta kokonaan? Lehden mukaan "Riihimäen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta perustelee päätöstä sillä, että kaupungin strategista kehittämistä(?)palvelemattomasta maaomaisuudesta on syytä luopua." Merkitseekö tämä suomeksi sanottuna, että pienituloisista ihmisistä ja heidän virkistysmahdollisuuksista ei taaskaan välitetä tippaakaan, kaupunki ehkä myy alueen isoja summia maksavalle grynderille. Lähetän asiasta kirjeen vapaa-ajan lautakunnalle. Luultavasti se ei vaikuta mitään, mutta onpahan jotain tehty Viralan säilymiseksi.

WIHERIÄKOSKI TERO K 10.01.2008 07:55

Mekin olemme siellä käyneet kerran ja aivan mahtava paikka oli.

Mutta tässä linkissä kuitenkin kaikki tieto:

http://www.kolumbus.fi/sfcrmk/virala/virala.html

Eli toiminta loppuu

TERO

www.wiheriakoski.com -- www.sfc52815.com -- www.saabistinet.com

JORVA OLLI 10.01.2008 20:06

Niin, sehän olikin "hyvä" uutinen sille seutukunnalle. Kanta-Hämeessä kun ollaan, keskuspaikkana maineikas Hämeenlinna jonka alueella kulkijaa riittää, kesällä varsinkin, tulee mieleen missä sillä seudulla oikein yövytään, jos haluaa leirintämajoitusta? Hämeenlinnan kaupungissa on Aulangon Lomakylä, jossa on 50 paikkaa, Calpis Caravan Center Janakkalassa on siinä sitten lähin. No, ehkä tämä sitten riittää Hämeenlinnan matkailijamäärille!

Niin, tuli vaan mieleeni SFC:n varsin tukeva " ohjeistus " karavaanareille käyttää leirintäalueiden palveluja liikkuessaan armaassa maassamme.

On melkoista ironiaa ja harmi, että kaupunki jossa SFC pitää päämajaansa, on tälläinen tilanne. t.HHVV15CM

LAHTI ANTTI 10.01.2008 22:34

Onhan siellä tämä verraton paikka. http://www.tilkunpelto.tiedottaa.net/

HOLMSTRÖM JAANA 11.01.2008 00:06

Tilkunpellossa varmaan riittää tulevana suvena kävijöitä, kun Virala lopettaa toimintansa. Aulangon lomakylä on tasoonsa nähden kallis, Calpis Centeristä en tiedä. Hämeenlinnan seudulla on tosiaankin liian vähän SFC-leirintäalueitä matkailijamäärään verrattuna. Tietäisikö joku Viralan toiminnan lopettamisen syistä? Ihmetyttää, että toiminta lopetetaan juuri kesän kynnyksellä 31.4. Olisi luullut, että vielä ensi kesän Viralan toiminta olisi voinut jatkua. Eikö löytyisi jatkajia, riittäähän seudulla matkailijoita. Voisiko liitto olla avuksi, että Viralaa ei suljettaisi?

NIEMELÄ PASI 11.01.2008 08:49

Pieni oikaisu tuohon kaupunkiin. Virala on Riihimäen kaupungin virkistysalue ja päättänyt sopimuksen lopettamisesta, ei Hämeenlinna.

TERVO JARI 11.01.2008 16:08

Calpis Centeristä en tiedä. Kopio loppu

viime kesänä kävimmä katastamassa paikkaa, yks kirvesmies asusti siellä vaunussa, oli keikkamies ja töissä asuntomessualueella, muita ei näkyny ja tuntu kirvesmiehestä että talvipaikkahan tämä on . . .

Menimmä Viralaan . . . Kiva paikka . . .

Jari

JORVA OLLI 11.01.2008 16:26

Oikein Pasi N. Mutta alue sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin välittömässä vaikutuspiirissä ja palvelee Hämeenlinnan matkailijoita! Siitä on kysymys, toki olet aivan oikeassa siinä että asiahan on Riihimäkeläisten!

AHONEN AULIS 11.01.2008 17:21

Virala on nätillä paikalla,siihen saa rahamiehet rakentaa arvoasuntoja.näin kuvittelisin.Terv:AA

HAAPANEN TIMO S 16.01.2008 16:08

Olin näkevinäni viime viikolla uutisen, jonka mukaan Lempivaarastakin kaavoitetaan osa asunnoille.

MIKKONEN MATTI 17.01.2008 09:48

Tahkon vaunualueelle rakensi Nilsiän kaupunki liikuntakeitaan, jonka möi nyt venäläissijoittajille. Warkauden lehdessä oli tällä viikolla juttu, että Taipaleen leirintäalue lakkautettiin, koska alue tuottaa asuntotontteina kaupungille paremmin. Hevossaaren vaunulaueen pitäjä Kurussa oli huolissaan kunnan suunnitelmista. Levin aurinkopaikan kohtalo lienee samansuuntainen. Opetus: Ei pidä tehdä leirintäaluetta liian nättiin paikkaan.

HYVÖNEN PIRKITTA 18.01.2008 19:04

Sf Caravan Hyvinkään seutu ry on allekirjoittanut Vantaan kaupungin kanssa ulkoilualueesta sopimuksen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että toukokuussa aloittaa SFC VihtiPark Vihtijärven rannalla, tunnettu aiemmin nimellä (Rauhanniemi). Lisätietoja saa SFC Hyvinkään sivuilta www.sfchyvinkaa.net

JORVA OLLI 18.01.2008 19:57

Niin, parahin Pirkitta H. Vihdistä on yhtä pitkä matka Hämeenlinnaan, melkein sama kuin sanotaan; kauas on pitkä matka! Hämeenlinnan lähitienoosta kai oli puhetta ja aloituskin käsittääkseni myötäili mainittua.

Mutta olet " markkinointilinjan käynyt", kuten minäkin, joten hyvä näin!

VARTIAINEN JOUKO G 20.01.2008 09:44

Tulee mieleen että onkohan nämä lopetusuhan tai muuten epävarmalla pohjalla vuorasopimustensa kanssa painivat alueet yrittäneet saada järjestöämme pehemiehekseen. Siinähän se liiton tarkoitus ja painoarvo tulisi punnittua. Jopa asiallisen asian eikä joutavuuksien kanssa pelehtiessä.

JORVA OLLI 22.01.2008 20:44

Jouko G., aivan oikein, mainitsit sanan uhan alla olevat alueet! Silloinhan ko. alueilla on viellä mahdollisuuksia vaikuttaa päättäjiin tai tahoihin jotka jotka tekevät päätöksiä.

Hyvillä perusteluilla ja laajalla kansalaistuella, hyvän asian puolesta on aina voimaa, kunhan se vaan esitetään oikein ja oikeiden ihmisten tekemänä.

Eikös se Sinun alueesi olekkin Lempivaara, jos oikein muistan, panes´ hösseliksi, samoja enteitä taisi olla silläkin suunnalla.

t.Winemaker

VARTIAINEN JOUKO G 23.01.2008 12:50

No Lempivaarahan on kaupallisella pohjalla toimiva matkailuyritys ja siten aivan eri lähtökohdissa kuin nämä usein kuntien vuokramailla toimivat SFC:n jäsenalueet. Jäsenyhdistysten omistamat alueethan ovat turvattuja kuntie mielivaltaisen ja lyhytnäköisen maankäyttöpolitiikan uhkilta.

Ja mitä nyt olen ymmärtänyt Lempivaaran tilanteesta niin vaikuttaisi ihan sujuvasti tapahtuvan tämä omistajuuden vaihto. On aika selkeästi jopa näkyvissä että uusi omistaja tulisi satsaamaan paikan kehittämiseen entistä enemmän ja sehän on sekä meidän vakiväen että matkailevien vieraiden yhteinen etu.

HAAPANEN TIMO S 23.01.2008 16:47

Eikös Lempivaarasta ole osa kaupungin vuokramailla? Ja juuri se aiotaan kaavoittaa asunnoille.

KORPPI SEPPO A J 23.01.2008 21:11

Täällä vaan ihmetellään kauheasti Riihimäen aikomusta myydä Virala. Eihän se mikään puolustus ole, mutta kun Virala sijaitsee Janakkalassa. Aika kaukana R:mäeltä. Joku voisi tietää historiankin, miten se on tullut R:mäen omistukseen. Ainakin sen verran näin, että se on ollut helluntaisrk:n käytössä. Joskus. Voisihan "se liitto" vaikka ostaa sen ja vuokrata jollekin yhdistykselle edullisesti tai yrittäjälle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.