Caravan & Matkakohteita Suomi Jakso 22 Camping Sysmä - Pulkkilanharjun Reitti

Jari Siltala 01.01.2021 08:49

Monien pyynnöstä neljän tähden Camping Sysmä ja maisema arvoltaan upea Pulkkilanharjun reitti.Campingilla on nykyisin yhdet parhaimmat fasiliteetit mitä Suomesta löytyy.Lisäksi sijainti on aivan loistava.300 metriä kirkonkylälle ja noin kilometri kaupoille.Tule viihtymään kansamme tällä videolla ja nauti tunnelmasta sekä näkymistä.https://www.youtube.com/watch?v=kfZnhL2L3pU&t=120s

Juhani Backman 01.01.2021 10:59

Kiitos taas kerran asiallisesta video esittelystä , on mukava katsella
näitä tuttuja ja ennen näkemättömiä pakkoja, harju on tullut ajeltua muutaman kerran Sysmä gampinkissa ei tullu poikettua,korvantaakse pistetty,kiitti.

Tapani Pokkinen 01.01.2021 13:49

Hyvin muistan se lossirannan ja reimarin viereisen leirintäalueen, tuolloin tiekin oli vielä hiekkatie. Lapsuudessa ajoimme aina kesäisin tuota kautta enoni mökille Joutsaan ja usein pysähdyimme uimaan siihen lossin jälkeen.
1970- luvun puolivälissä silmäätekevät ostivat siitä leirintäalueen vierestä mökkipaikkoja ja alkoivat vaatia luonnonsuojelun nimissä leirintäalueen sulkemista, tyylii lintujen pesintä häiriintyy. Myös telttailu kielletty kylttejä ilmestyi 1970- lopussa, kun leirintäalue oli ensin saatu suljetuksi. Vanhimman veljeni huvila on vieläkin siinä lähellä.
Sysmässä poikketaan yhä toisen veljeni mökillä, Joutsjärvellä. Tiedä vieläkö on Sysmän entisen kunnanjohtajan tilalla seppäkurssit ja on Seppäpäivät edes hengissä?
Vaan tuo Sysmän camping, mihin se karavaanari tarvitsee niitä alueen " fasiliteettejä "? Eipä karavaanarille nuo mökit, keittiöt ja istumapaikat ole kovin tarpeen, tai sitten olen vain jo pudonnut junasta.
Ylen monelle ulkomaalaiselle olemme suositellut tuota entistä lossireittiä, pulkkila, sysmä, tammijärvi, korpilahti.
Myös Putkilahden, Rutalahden puoli Leivonmäen kansallispuistoineen ovat käymisen arvoisia kulmia ja niissä maisemissa kannattaa tehdä muutakin kuin istua. Mm Rutalahden lavalla voi nauttia perinteisestä kesätanssikulttuurista, olikohan nimeltäänkin Rytmiliiteri?
On se Suomi vaan kaunis maa....

Veli-Pekka Merikallio 01.01.2021 14:44

Letkaliiteri Rutalahdessa.

Aaro-Pekka Niemelä 01.01.2021 22:19

En huomannut, että olisit maininnut Sysmässä olevan harmonikkamuseon.
Lieneekö vielä olemassa? Aikoinaan kävästiin sielläkin.

Toivo Koistinen 02.01.2021 07:14

On se siellä vielä, jos ei ihan nykyään ole pistänny pillejä pusssiin. Kun suvi saa, niin ajeleppa saariston reitti .
Varkaudesa jos ajeletta, niin konemusiikin museo on siellä Kannatta katsella
Eeva Ryynäsen puuveisto museo on sitten Lieksassa. Samala voi katsastaa Rekiniemen sfc leirialueen. On hyvä paikka se.
Tp

Jari Siltala 02.01.2021 10:55

Juhani kiitos kommentistasi.Sysmä camping & kylä ovat molemmat A-1 luokkaa .Sysmässä voi käydä milloin tahansa ,tosin onhan se kesällä vireämpi.

Jari Siltala 02.01.2021 11:07

Tapanille kiitos hyvästä kommentoinnista.Tuo Pulkkilanharjun leirintäalue oli kovin suosittu vielä 1970 - luvulla.Urheiluseura Asikkalan Raikashan sitä pyöritti .Monet juhannukset tuli siellä itse vietettyä ja usein kesällä viikonloppuisinkin siellä telttailtiin.Mietitäänpä mikä vetonaula alue olisikaan nykyaikaisilla matkailualue palveluilla ja tuolla sijainnilla.Ulkomaita myöden tulisi varmaan vierailijoita.Se sen aikainen postin pääjohtaja Tarjanne joka sai tuon kansallispuisto ideansa myytyä päättäjille.Noista Sysmä camping fasiliteeteistä olen kyllä Tapanin kanssa erimieltä.Me arvostamme niitä kovin ja käydessämme siellä yritämme hankkiutua aina lähelle keittiörakennusta .Silloin voimme hyödyntää sen käyntimme ajan.Onhan se helpompi käristellä ruokansa siellä kun omassa vaunussa.Myös tiskit hoituu samalla.Tilavilla pöydillä oman mukavampi murkinoida ja siinä ohessa pällistellä upeata järvimaisemaa.Mutta niinhän ne asiat usein menee ,sinä olet Tapani Pokkinen ja minä Siltalan Jari.Ainakin saman taivaan alle mahdutaan.Tuo reitti minkä tuossa vielä esitin on kyllä näkemisen arvoinen komein Päijänne näkymin.

Jari Siltala 02.01.2021 11:09

Veli -Pekka missä on sitten Riemuliiteri ?

Jari Siltala 02.01.2021 11:11

Aaro - Pekka itse asiassa en tuossa muistanut koko harmonikkamuseota.Pitänee ottaa selvää sen toiminnasta ?

Aaro-Pekka Niemelä 02.01.2021 11:11
Toivo Koistinen

On se siellä vielä, jos ei ihan nykyään ole pistänny pillejä pusssiin. Kun suvi saa, niin ajeleppa saariston reitti .
Varkaudesa jos ajeletta, niin konemusiikin museo on siellä Kannatta katsella
Eeva Ryynäsen puuveisto museo on sitten Lieksassa. Samala voi katsastaa Rekiniemen sfc leirialueen. On hyvä paikka se.
Tp

Onhan nuo käyty, pari päivää sitten tulin varkaudesta. Rekiniemi ei ole tuttu. Jokirantaan on tutustuttu ja se oli kiva.

Jari Siltala 02.01.2021 11:13

Toivohan tuon tiesikin ,jotta harmonikkamuseo löytyy vielä Sysmästä.Kyllä tässä on ollut tarkoitus ajella näitä saaristoreittejäkin.Itse asiassa kyykäärmeen purema viime kesänä keskeytti tuon reitin kiertoajelun .Kyllä se vielä mielessä on.

Tapani Pokkinen 02.01.2021 13:40

Kyllähän me karavaaniveljien kanssa saman taivaan alle mahdutaan. Eikös ole vaan hyvä, ettemme me viihdytä noilla leirintäalueilla emmekä näin vie tiloja niiltä jotka rakennettuja fasiliteettejä arvostaa.
Moneen, hyvin moneen vuoteen ei ole tullut yhdenkään leirintäalueen portista käytyä. Tämä johtuu osin myös siitä, että ystävämme ovat samanhenkisiä ja harrastuksetkin kutsuvat vain hieman toisenlaisiin kohteisiin.
Matkamökki on hankittu juuri siksi kun siinä on ne tilat, keittiöt ja hieman kotia muistuttavat mukavuudet.
Meillä auton keittiö vessa ja suihku ovat ahkerassa käytössä ja nukkumatilojen ohella hyvät säilytystilat tukevat sitä omavaraista retkeilyä.
Jokaiselle jotakin ja kuka mistäkin tykkää.

Toivo Koistinen 02.01.2021 14:48

Kyllä noilla pärjää omineen, mutta en näe mitään pahaa siinä, etttä kun on leiri hollilla, mennään sinne yöpymään, koska sitävartenhan ne on perustettu.
Niissä on saunat kemsan tyhjäys, ja muukin huolinta, mitä sattuu tarvimaan, eli sille muutamalle kympille kyllä minusta vastine.
Sitten taas voidaan ajella, ja yöpyillä muualakin. Eise sen kummempaa ole. Ne paikat, ja maisemat ovat siellä missä ovat. Niistä voi samanlailla naatiskella kun kohille sattuu.
Sikäli meillä heleppoa, koska ollaan yksinkulkijoita.
Tp

Tapani Pokkinen 02.01.2021 16:36

Toivo hyvä,
Vaikka se olisi kuinka rehvastelua niin ei se leirintäalueiden käyttämättömyys ole rahasta kiinni.
Samoin kun keräämme iltakävelyillä niitä tölkkejä tielaidoista niin sekään, ei ainakaan pelkästään, ole siitä kiinni, että niistä saa kaupassa pantin.

Toivo Koistinen 02.01.2021 17:06

Kyllä se pullon, ja tölkin keriuuta kannustaa rahakin. Torniossa vuosia keräilee pulloEki niitä, ja rahoitteli ulkomaan reissuja sillä puuhalla. En muista kuinka monessa maasa hän on käynyt.
Minäkin laskeskelin, että kyllä mula on jo viitosen tuntumassa tienat kai kohta. Lisäksi kuntoilua samalla jalgarattaalla
Mutta en tarkottanut, että sillä leirihomman maksulla leveillään, vaan sitä että siihen hintaan saa katteen kyllä niissä.
Itsekukin elää tavallaan, ja mikä parasta Suomessa voi niin tehdä.
Tp


Mutta aloittajan tallenteita on mukava katella. Drooni osuutta saisi olla lisää, koska ne ovat niiden osien paras anti. Liekö minulla, kun nuo reitit ovat varsin tuttuja, mutta yläilmoista saa aivan erilaisen kuvan
muokattu: 2.1.2021 17:09
Jari Siltala 02.01.2021 17:45

Toivo kaikessa on puolensa,kuka tykkää mistäkin ? Pääasia ettei olla "tasapäisiä" luupäitä.Erilaisuus ja toistenkin tavat ovat hyväksyttävä ,sehän on tämänkin hienon harrastuksen rikkaus.Tehdä juuri sitä mistä tykkää.Ihan vain karkeana vertauksena , jotten tykkää M.A.Nummisen lauluista , hyväksyn kuitenkin heidätkin jotka tuotakin trubaduuria kannattavat.

Jari Siltala 02.01.2021 17:47

Tapanille.Sekaan on sovittu ,campingeilla,matkaparkeissa,puskaparkeissa ja jopa kavereitten pihaparkissa niin että kaveruuskin on säilynyt.

Jari Siltala 02.01.2021 17:51

Tapanille vielä pointsit tölkkien keräilystä.Kyllä niitä minäkin poimin vaikka eläkkeeni onkin lähempänä viittätuhatta kuin kymppitonnia.Kaiken kokoiset kolikotkin poimin maasta.Niissä voi olla miljoonan alku.Vaatimattomuus ja nöyryys on luontaista sitä ei liene pystytä opettelemaan aidosti.

Aaro-Pekka Niemelä 03.01.2021 14:40
Jari Siltala

Tapanille.Sekaan on sovittu ,campingeilla,matkaparkeissa,puskaparkeissa ja jopa kavereitten pihaparkissa niin että kaveruuskin on säilynyt.

Ei kyllä liity alkuperäiseen mutta kun tuossa oli tuollainen juttu niin onko näitä "kaveriparkkeja" enää muuten kuin wanhojen tuttujen kesken?
Muistan, että joskus niitä oiken mainostettiinkin jotenkin.
Olikos ne jotain vaihtoparkkeja? Joku voi muistaa?

Martti Pulkki 03.01.2021 18:54

Sysmästä löytyy myös Vintturi. Siellä seurojentalolla on joskus tansseja,sekä aivan siinä vieressä Yhden lehmän navetan pubi. Lähellä myös luontokohde Kammiovuori.

Martti Pulkki 03.01.2021 18:55

Sysmästä löytyy myös Vintturi. Siellä seurojentalolla on joskus tansseja,sekä aivan siinä vieressä Yhden lehmän navetan pubi. Lähellä myös luontokohde Kammiovuori.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.