Caravan & Matkakohteita Suomi Jakso 16 Orilammen Maja ja Lomakeskus

Jari Siltala 27.11.2020 10:14

Lokakuun lopulla vierailimme yhdessä suosikki kohteistamme Orilammen Maja ja Lomakeskuksessa.Paikkahan tunnetaan myös presidentti Kekkosen "kalamajana" hänen vierailtuaan siellä 70-luvun lopulla kolmesti kalastus matkoilla.Niistä ja paljon muusta videolla paikan historiasta infoa videolla.Tule mukaan viihtymään upeissa ruskan värittämissä Orilammen ja Vuohijärven maisemissa.Alueelta pääsee kesällä venekyydillä Repoveden kansallispuistoon.
https://youtu.be/AIqgvboaqOg

Tapani Pokkinen 27.11.2020 11:56

Ylen hienoissa maisemissa olet liikkunut, tosiaan kappale kauneinta suomea.
Alue, seutu on myös itselleni ylen tuttua, lähinnä vuosikymmenten takaa. Etenkin vesireitti Mikkelin puolelta, Puuskakoski, Kaivanto-ja-Miekankoski, joilla on tullut yökaudet kukuttua.
Virransalmelta käsin niin metsästimme kuin kalastimme kuin sienestettiin ja marjastettiin. Etenkin Koira ja Kukkokiven alapuolinen maasto on Kantarellien valtakuntaa.
Repoveden kansallispuiston polut ovat aika haasteellisia huonojalkaisille ja varmasti niistä löytyy riittävästi tietoa.
Sen sijaan vinkkinä hieman Orilammelta Heinolaan-päin. Sonnanen ja sen viereinen Saarijärvi on oivaa seutua omatoimimatkailijoille. Itse Sonnanen on järjettömän kirkas järvi hienoine hiekkarantoineen. Tämän takana on myös erikoinen kalliomuodostelma Pirunkirkko, kohtuullisen, helpon kävelyn takana.
Matkamökin voi jättää Niinilammen rantaan, missä myös wc, nuotio sekä pöytäkatos.
Heinä/Elokuussa pistämättömän upeaa retkeilyseutua. Silloin järvien vedet ovat kuin linnunmaitoa, illat tummenevat, kantarellit puskevat yhdessä yössä ylös ja mustikan varret roikkuvat raskaimmillaan.

Juhani Backman 27.11.2020 19:05

Oli ihan mielenkiintoinen paikka pistetty korvantaa ylös kesän reisua varten jos vaikka osuu matka suuntaan kiitos vaikka setelikin vettä ja tuuli .

Jari Siltala 29.11.2020 01:12

Tapanille kiitos kommentoinnista.Tuttuja paikkoja osa itsellekkin mitä mainitsit.Joitakin vuosia aiemmin tuossa Sonnaselle johtavalla tiellä taisi olla maininta,että se oli ainakin silloin Suomen toiseksi kirkasvetisin järvi ?Veljelläni on mökki sielläpäin ja itsekkin on tullut liikuttua noilla seuduilla jo 1950 luvun lopulta asti.

Jari Siltala 29.11.2020 01:14

Kiitos Juhanille kommentista.Tuo on järvi Suomea missä olimme .Repoveden kansallispuisto ja sen riippusilta myös kokemisen arvoisia.

Toivo Koistinen 01.12.2020 07:30

Nytkun sain tämän uuden tietämiskoneen, joka työntää mainoista jokaväliin, niin kahtelin tuon videon.
Kulunu sanonta, tai kaksi. kaunis on Suomi, ja noita korkealla kuvia jos mahollista enempi, tosin osaan pyssäyttää kuvan, ja katella rauhassa.
Ei kukaan usko, mutta vasta nyt hoksin, että kun noita mainoksia koitin pois, painoin tuosta alanurkasta, niin tuli koko ruutuun kuva
Mulla on 24 tuuman näyttö, niin kahteluhan on yhtä juhlaa nyte. Minulle laitettiin sähköpostiki tähän, mutta seki jumitti, kun alako moittiin tuo uutukainen, että olen poistannu evästeet
Mitkä, kun en etes ossaa. Pittää viijä myyjälle kun kaupunkiin asiaa, että entraa. Toivottavasti hermo kestää, etten nakkaa tuota helekatin laitosta jokkeen, on senverta pikkunen peli, että...
Tp

Jari Siltala 01.12.2020 08:53

Elähän Toivo hermoile suotta.Tässä tieyokone ajassa kyllä pärjää kun on hyvä selkä ja huono pää.Kun tyhjennät laitetta niin jätä evästeet !!! Ne on oikotie jos haluat jollekkin sivustolle palata helposti.Google Chromessa voi kätevästl säilyttää salasanat kirjautumisiin.

Veli-Pekka Merikallio 01.12.2020 13:15

https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/adblock-plus/

Lataa Toivo tuo ylläoleva, jos selaimesi on Firefox (kuten muistelen), itselläni pelittänyt hienosti, enkä ole nähnyt mainoksia miesmuistiin (enkä niitä kaipaakaan). Jos jonkin tärkeän mainoksia sisältävän videon (esim. IS:sta) haluat kuitenkin katsoa, voit tilapäisesti poistaa eston siltä sivulta. Pelaa myös muissakin selaimissa.

Toivo Koistinen 01.12.2020 15:48

Kiitos vihjeestä Minulla on kuhan kaupuntisssa käyn treffit myyjän kansa, ja he laittavat mulle tämän oorteliin.
Mulla ei kai ole edes virus torjuntaa, ellei sitten koneessa ole. Itte olen varsin huono näissä hommissa.
Tp

Jari Siltala 04.12.2020 08:07

Toivo kyllä virussuojaus on ihan ehdoton tietokoneessa ja palomuuri päällä !!!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.