BestPark

Rauno Kuokkanen 08.04.2020 14:14

Onko BestPark kova kilpailija Suomessa ja Baltiassa? 2024 mennessä 50 matkaparkkia.
Tässä on ainakin kaupunkimatkailijoille hyvä palvelu. Ja sellaisille, jotka hakevat palveluita.

Veli-Pekka Merikallio 08.04.2020 14:25

https://www.sttinfo.fi/tiedote/bestpark-oy-rakentaa-50-uutta-matkaparkkia-ja-vastaa-nousevaan-lahimatkailutrendiin?publisherId=10713633&releaseId=69878696

Jotta tällainen konsepti, aika vähäiset taitavat vielä olla kokemukset, tätä onkin jo odoteltu...

Ari Jokinen 08.04.2020 16:27

Näkyy olevan Saksan stellplazeista poiketen tarkoitettu myös vaunuille.

https://www.bestpark.fi/

Martti Pulkki 08.04.2020 18:44

Olikin jo aika jonkun tahon tarttua härkää sarvista. Rahankäyttötutkimus on ollut oiva työkalu jo vuosia, mutta ei sitä ole osattu (tai haluttu) käyttää markkinointikeinona. Luulisi rahan kiinnostavan esim. näivettyviä kaupunki keskustoja ja kirkonkyliä .

Kari Rautiainen 09.04.2020 07:48

Loistojuttu. Oon tätä ihmetellyt että kun markkinoilla on tilaa, tyhjiö, tällaiselle niin miten on mahdollista ettei tuota ole täytetty. Normaalissa markkinataloudessa näin tapahtuu. Varsinkin kun keskemmältä eurooppaa on mallisuorituksia niin ettei tartte tyhjästä keksiä.

Jossain jo arveltiin leirintäalueitten kuolevan, mutta eihän se niin ole. Lisätarjontaa, mutta ei uhka esim SFC alueille. Alueet saa muuttumatta, uusiutumatta edelleen jatkaa vanhan mallinsa mukaan. Ja jos ei alue pärjää niin tervetuloa markkinatalouteen. Markkinat muuttuu, muuttuuko sfc yhdistys?

Toivo Koistinen 09.04.2020 09:12

Mihinkäpä sen tarvii muuttua. Yhdistykset liito, ja leirit toimivat ninkun nihen pitää. Eli karavaanien etujärjestönä, ja majoitus palveluina niile jotka niitä käyttävät.
Iso on se porukka joka niitä leirejä hoitaa, ja yhdessä toimii. Nuo parkit ovat omanaan hyvä asia, ja myös tarpeen. Näin on hyvä.
Tp

Kari Rautiainen 09.04.2020 10:34
Toivo Koistinen

Mihinkäpä sen tarvii muuttua. Yhdistykset liito, ja leirit toimivat ninkun nihen pitää. Eli karavaanien etujärjestönä, ja majoitus palveluina niile jotka niitä käyttävät.
Iso on se porukka joka niitä leirejä hoitaa, ja yhdessä toimii. Nuo parkit ovat omanaan hyvä asia, ja myös tarpeen. Näin on hyvä.
Tp

Ootko huomannut että maailma muuttuu. Suotavaa on että Liitto ja yhdistykset osaisivat muuttua mukana.
Mukana muuttuminen on tietty hyvä juttu jos ei ole kykyä olla muuttaja. Jos markkina muuttuu, niin joku sitä muuttaa. Parempi olla muuttaja kuin mukana muutoksessa.

"mihinkä sen tarvii muuttua" on kliffa kysymys. Ootko huomannut että maailma muuttuu. Tänäpänä isolla vaunulla lapsiperhe menee alueelle ja maksaa palvelustaan. Ei ne halua heiluttaa moottorisahaa ja raivata pusikoita. Se aika meni jo.

Kunnia niille jotka alueita rakenteli. Perustettiin alueyhdistys joka vesureitten ja lapioitten kanssa raivasi pusikon asuttavaan kuntoon, Se oli sitä aikaa. Noita moottorisahan ja kuokankäyttäjiä on kovin vähän nykysellään. Markkina on muuttunut. Huvittavana piirteenä on nää isäntävuoro velvoitteet, kun se pusikonraivaajahenki on kadonnut niin nyt velvoitetaan hommaan jonka aika meni jo ohi. Saadaan aikaan se että viimeisinä hengenvetoina keksitään pakotteita joilla alue tulee kuolemaan. Se perhe hakeutuu sinne missä ko velvoitteita ei ole.

Toivo Koistinen 09.04.2020 12:17

Ei minule ikänä ole sahaa käteen annettu, ei edes vesuria, kun olen leirille mennyt.
Siten kun se porukka joka niitä hoitaa vanhanee, ja jos ei uutta porukkaa tule, niin homma hiljenee, ja sammuu.
Näinhän liittokin, jos jäsenet lopettaa jäsenyyden. Liitto on toiminut hyvin, ja se on yhdistys, ei liikelaitos.
Ellei kansa tarvitse sitä, se lakkaa olemasta, kuten me vanhat jäsenetkin.
Elämä menee niin Ei se senkumempaa ole.
Vaikka noista yhdistyksien leireistä sen jäläkiin yrittää tehä markkina leirejä, ne eivät pysy pystyssä, koska ei ne miksikään muutu, eikä niitä voi kainaloon otta ja viedä huvitusten viereen, eikä huvitukset sinne tule, ellei nillä ole takuu, että se homma tuottaa, oli pitäjä kuka oli.
Leeirit ovat leirejä, ja markkinapaikat markkinoita
Eikai se porukka sinne senkummemmin mene, koska sillon jopa mahtaa yönyli hinta nousta, ja me karavaanithan ollaan hintatietoista väkeä
Tuossahan on jo muutoksen siemen, kun noita markkina mallin parkkeja tulee. Kulkijat päättää mihin menevät.
Tp

Kari Rautiainen 09.04.2020 13:09

No sehän on Toivo justiinsakin näin. Ei siis kannata kehittää mitään, eikä muuttua miksikään. Näillä mennään kunnes kehitys on kulkenut riittävästi ohi niin loppuu. Hyvin sanoit.

Miksi tarvitaan ulkopuolinen kehittämään tollasta palvelua? Miksi sitä ei tee yhdistykset tai liitto?
Kun näin on hyvä maailman tappiin asti. Niin kauan kun omalla kausipaikalla narsissit kasvaa niin hyvä on.

Toivo Koistinen 09.04.2020 15:02

Näin se juuri on. Kukista en tiijä, mitä ne nimeltään, mutta kyllä vain ovat kauneita leireillä, ja leirit viihtyisiä niile, jotka haluavat rauhaa, ja viihtyisyyttä
Mutta miten noita kaukana mistään olevia leirejä kehitettäisiin, etttä niistä tulisi kaikkien karavaanien haluamia paikkoja, on se satasen kysymys.
Tp

Jukka Rajamäki 09.04.2020 15:51

Minun mielestäni SF Caravan ry ei ole etujärjestö vaan keskusjärjestö. Ajattelen asiaa niin, että etujärjestö ajaa aktiivisesti jäsenistön etuja. Keskusjärjestö sen sijaan hallinnoi ja keskusjohtoisesti ohjailee, tai ainakin pyrkii ohjailemaan, miten jäsenistön kuuluisi toimia.

Tämä näkyy mm. Caravan lehden toimitussisällössä. Kotimaan leirintäalueet ja Sf karavan alueet ovat hyvin esiteltyinä mutta missä ovat ne kertomukset mitä siellä tahdään ja miten viihdytään. Se mikä tarjoaa elämyksiä karavaanimatkailuun on lähes kokonaan ulkomaan matkailuartikkeleiden varassa vaikka se poikkeaakin liiton "virallisista" tavoitteista.

Voidaan tietysti sanoa, että kun uusi tieliikennelaki astuu voimaan niin liitto on ollut mukana antamalla lausuntoja. Mutta se on eri asia kuin aktiivinen aloitteellisuus jos pyydettäessä tuo karavaanareiden näkemyksiä ja tarpeita julki.

Jukka Rajamäki

Timo Haapanen 10.04.2020 08:41

Tuolla V-P:n linkissä olevan kuvan mukaista Stellplatzia en ole nähnyt kuin Portugalin Algarvessa muutamia uuden tyylin paikkoja. Kämppärin ja tavallisen Platzin välimuoto.

Portugalissa näiden osittain miehitettyjen paikkojen hinta on yleisesti 10-15 euron tuntummassa. Mitä sitten täällä ?
Ettei nyt vaan yritettäisi tehdä liian 'hienoja ' sydeemeitä ja hinta nousisi niin ylös etteivät ne kannata. Talvisin täällä on aika hiljaista ja kuvan paikoilla on jo kiinteitä kuluja melkoisesti.

Toki yhdestä yöstä voi reilusti maksaa mutta miksi tehdä liian hienoa. Pelkkä rauhallinen paikka ja vesi sekä tyhjennykset riittäisivät jos yöpyjät pääsiassa ovat ympäristöön tutustumassa.

Näin ajattelen euroopan Stellplatzien suurkuluttajana. Liitin ylemmän linkin kuvan tuonne alas.

@timppa

Erkki Anttila 10.04.2020 09:24

Miten on, onko BestPark alueilla sallittua käyttää matkailuvaunussa sivutelttaa? Meidän vaunu on sen verran pieni (kaksi henkilöä ja pieni koira), että lisätila olisi paikallaan.

T. Erkki


Fendt 390 on vaunu.
muokattu: 10.4.2020 09:25
Toivo Koistinen 11.04.2020 06:56

hYVÄÄ, JA RAUHALLISTA PÄÄSIÄISEN AIKAA KAIKILLE. Leireillään siellä missä on hyvä olla.
Tp

Mikko Tamminen 11.04.2020 20:38

Tokkopa noissa yön yli paikoissa kannattaa juurikaan telttaa viritellä!

Erkki Anttila 12.04.2020 14:56
Mikko Tamminen

Tokkopa noissa yön yli paikoissa kannattaa juurikaan telttaa viritellä!

Eikö niissä voi vuorokautta enempää yöpyä?

T. Erkki

Juhani Backman 12.04.2020 19:28
Erkki Anttila

Eikö niissä voi vuorokautta enempää yöpyä?

T. Erkki


Ei onnistunut koitetaan :lisäys eikö oo kausipaikka jos teltan pystyynlaittaa ja viipyy yli 1yön
muokattu: 12.4.2020 19:32
Toivo Koistinen 12.04.2020 19:40

Millanen homma se teltan laito sitten lienee, meinaan, että vastaako sen laitto sen tuomaa viihtymistä vaikka yön yli ollessa.
Tieten jos iltapäivällä saapuu. Vaikka mulla tahtoo kyllä markiisin ulos veivaaminenki jäähä, vaikka siinä ei kauaa mene. Mikäse lie siinäkin.
Tp

Juha Hietavuori 13.04.2020 08:30

Pitkästa aikaa tuli mielenkiintoinen uutinen , minun mielestäni asuntoautolla liikkuessa olisi mukava yöpyä lähempänä keskustoja kuin jossain korvessa missä ei ole kuin vaki asukkeja tarkkailemassa uusia tulijoita . Onko johdot hyväksyttyjä ja välimatkat oiken . Korpeen menen oman mökin pihalle , siellä ei ole muita vahteja kuin oma Rouva !

Tapani Pokkinen 13.04.2020 11:20

Jotenkin on hieman skeptinen aavistus näistä tulevista matkaparkeista.
Taitaa käydä kuin vanha sananlasku; paljon ääntä, mutta vähän villoja?

Jorma Pohjantähti 13.04.2020 14:50

Koirat haukkuu karavaani kulkee, juuri näin miten Juha hyvin asian tiivisti...

Jukka Rajamäki 13.04.2020 16:14

Eiköhän se ole vielä hieman ennenaikaista pohtia mitä saa tehdä ja mitä ei. Olen ymmärtänyt, että matkaparkkeja tulee kolmen tasoisia ja niillä voi olla eri säännöt.

Itsellä ei ole paljoa kokemusta Euroopan matkaparkeista mutta monia parkkeja on jopa leirintäalueiden portinpielessä. Yhdelläkään tällaisella alueella en ole nähnyt telttoja, markiisi avattuna joskus. Yleisintä on, sään salliessa, että pihakalusteet ovat ulkona (ilman telttamattoa).

Kyllä näille kaupunki/taajama parkeille on selkeää kysyntää. Hyvä, että on löytynyt taho joka vie asiaa eteenpäin.

Jukka Rajamäki

Toivo Koistinen 13.04.2020 16:39

Tuohan on aitoa markinataloutta, josta näiläkin sivulla on joskus ollut puhetta. Luulakseni autoliike ehkä kysyy muiltakin liikeiltä onko ajatus hyvä.
Senhän sitten näkkee onko kävijöitä, vai ei. Annamma hejän laittaa parkkeja.
Tp

Timo Haapanen 13.04.2020 16:39

Normisti euroopan Stellplatzeilla ei markiiseja avata. Sen sijaan em. Portugalin Stellplatz/kämppäri sydeemeissä saa tehdä leirin auton eteen.

@timppa

Soleil Suomalaiset Karavaanarit Maailmalla 14.04.2020 10:21

Parkkipaikka tyyppisellä stellplatzeilla ei ole tilaa markiisin aukaisemiselle. On vaan monen tyyppisiä stellplatzeja. Kyllä tilavimmilla ja paremmilla stellplatzeilla markiisit avataan ja pihakalusteet pihalle laitetaan aivan kuten leirintäalueella ilman etutelttojen pystytystä. Voipa peräkärrykin olla parkissa mukana lisä tavaroille tai pikku autolle. Siinä myös voidaan viettää useampi päivä peräkkäin.

Tuossa muutama Saksassa oleva paremmin varusteltu Stellplatze.

https://top-platz.de/

©Soleil

Erkki Anttila 15.04.2020 14:47

Ilta-Sanomat tehnyt jutun tulevista matkaparkeista. https://www.is.fi/autot/art-2000006475242.html

T. Erkki

Timo Haapanen 15.04.2020 16:21

Tällä varustuksella puhutaan 20-30 euron yöhinnasta.

''Kaikki suunnitellut matkaparkit ovat aidattuja ja kameravalvottuja, ja niissä on vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus. Perustasoa paremmilla alueilla on lisäksi wc- ja suihkurakennus. Paras taso tarkoittaa myös saunaa. Lisäksi alueiden yhteyteen on kaavailtu erilaisia lisäpalveluita.

Suunnitteilla on myös monikielinen verkkopalvelu, jonka kautta leirintäpaikka voidaan varata ja maksaa etukäteen. Navigointi parkkiin sekä alueen portin ja ovien avaaminen onnistuu myös palvelua käyttäen''

Aidattuja ja kameravalvottuja, voi, voi sentään.

@timppa

Toivo Koistinen 15.04.2020 17:12

Hienot on alueet, ja liikepaikkojen lähellä. Kyllä paikkaa sitä vajetta hyvin sitä haluaville. Hyvä
Tp

Ari Kuusisto 15.04.2020 19:58

Onko kamerat turvaamassa maksunsaamista vai majoittujien turvallisuutta.

Toivo Koistinen 15.04.2020 20:15

Poijjaat nuon epäälöö kaikkee.
Menkää kokeilemaan miten homma toimii. Jos aitaus on pikkilankaa, nurkisa tornit, niin ei kannanta jäähä ottaan selvää, onko konekiväärit osottamasa minnepäin.
Muuten kannattaa mennä avoimin mielin, kokeilemaan. Jos ei miellytä, on yhtä lyhyt matka pois, kun sisään, ja kolomekymppiä, ei luultavasti vaikka hukkaan menisi kaada kesän reissusuunnitelmia.
Tp

Seppo Suomi 15.04.2020 21:39

Toivittavasti SFC neuvottelisi hinnan vähän kalliimmiksi. Nykyään BestCaravanin paikat ovat ilmaisia. Kiitos aikaisemmista yöpymisistä.

Timo Haapanen 16.04.2020 09:04

Pitää olla infrapunakamerat jotta kaamoksen aikaan saadaan se satunnainen paikalle eksynyt auto kuvattua.

Talvella pitäisi kulut saada nollaan mutta laajoilla palveluilla se ei onnistu ja kesällä rahastetaan koko vuosi.

Toki näillä paikoilla on pidempi kausi kuin kämppäreillä, varmaankin huhti- syyskuu on toimintaa.

@timppa

Hannu Kivioja 16.04.2020 10:18

Best-Caravanillahan on jo Hyvinkäällä paikka valmiina, helposti rakentaa muihin viiteen myyntipaikkaansa Stellplatzin, samalla asiakas pääsee kuolaamaan uusia kulkuneuvoja. Valvontakamerat yms. on jo valmiina. Samoin suurempien liikekesuksien yhteyteen esim. Lempäälän Ideapark. Tuurihan on hyvä esimerkki, joskin se on leirintäalue.

terv. HannuK

Tauno Suominen 16.04.2020 10:27

Onkos arvon kollegoilla havaintoa, miten ABC:n pihoilla nykyään yövytään? Aiemmin ne olivat ilmaisina hyvin suosittuja, mutta sitten sinne tuli se pieni maksu.

Leif Wilhelmsson 16.04.2020 10:39

Yleensä merkittyjä paikkoja 5 € sähkö 5 € netistä näkee mitä sisältää. Joskus on suihku yleensä wc tyhjennys. Katson etukäteen mitä on ennen kun menen. Myös on syrjäpaikkoja jotka ilmaisia ilman mitään.

Jukka Rajamäki 16.04.2020 11:06

Eikö BestParkin ajatus ole rakentaa matkaparkkeja kaupunkeihin/isompiin taajamiin. Peltomarkettien ja liikenneasemien parkkipaikoille kyllä yleensä sopii mutta ne tuppaavat olemaan kaukana kaikesta.

Viime kesänä tuli vieraitua useammalla suomen leirintäalueella. Reitille sattuneista ainoastaan Kokkolassa ja Iin haminassa leirintäalueet olivat lähellä keskustaa.

Viime talven Eurooppareissulla olimme mennen tullen uudessa Travemunden matkaparkissa a' 8 €/24h. Kesällä hinta on 2 € enemmän. Sanoisin, että aika "preiswert" .

Jukka Rajamäki

Tauno Suominen 16.04.2020 11:58

Katselin vähän noita Best Caravanin toimipisteiden sijainteja. Näyttävät olevan aika samoilla sijainneilla, kuin lähistön ABC:tkin, eli eivät mitenkään lähellä keskustoja missään.

En usko, että tuon lähemmäksi keskustoja matkaparkkeja tullaan saamaan. Voin kyllä hyvin olla väärässäkin.

Timo Haapanen 16.04.2020 13:49

Jo vain saisi ellei aleta tekemään juuri tuollaisa aidattuja isoja paikkoja.

Jokainen tuntee kotiseutunsa nurkat. Pienellä miettimessä keksii hyvän alle kymmenen auton tilan missä on rauhallista ja mihin saisi veden ja tyhjennyksen.

Tälläisillä paikoilla euroopassa enimmäkseen mennään. Viime syksynä etelään mennessä eka kämppäri oli Espanjan Burgosissa ja sinne meno kesti yli kaksi viikkoa. Maksullisia paikkoja ei ollut Ruotsissa yhtään, Tanskassa eikä Saksassa yhtään, Hollannissa yksi, Belgiassa yksi. Ranskassa ei yhtään ja siellä olemme pidemmän aikaa Bretagnea kiertäessämme.

Kaikki rauhallisia hyviä paikkoja, miksi pitäisi olla aidat ja kamerat.

@timppa


Kotimatkalla Santa Polasta lähtiessä oli yksi maksullinen Stellplatz Luxemburgissa, siinä kaikki. Kotimatka kesti kuusi päivää Traveen.
muokattu: 16.4.2020 13:53
Toivo Koistinen 16.04.2020 14:42

Taannonhan taisi olla ajatus, että onko halukkaita karavaneja jotka majottaisi toisian kotin sa läheisyyteen pientä maksua vastaan.
Eipä löytynny siihen haasteeseen vastaajia muistaakseni. Mutta kunant, ja tuommonen yritys voisivat ehkä saaha jotain.
Muta katellaan, miten tuo homma edistyy. Ens kesänä ei taida vielä olla matkailu kovin kuumaa, mutta tulevina vuosina.
Tp

Veli-Pekka Merikallio 17.04.2020 15:52

Muistat Toivo väärin.

Meitä pihansa tarjonneita oli tasan kolme, minä, Rostenin Mika ja joku oululainen kaveri.
Mistään maksusta ei ollut koskaan puhetta, kyse oli pelkästä naapuriavusta.

Itse lupasin lisäksi lämmittää saunan yöpyjille ja antaa veneen käyttöön Päijänteelle, normaalit huoltotoimet ja sähkö kuuluivat luonnollisesti mukaan.

Eipä ottanut tulta tuokaan mielestäni hieno idea, minkä muistaakseni esitti Rosten.

Toivo Koistinen 17.04.2020 17:09

Nimpäs tein. Ninhän se oli. Kylläkai se vaatii perheeltä yhteistä mieltä, että tuohon alkaa. Mutta katellaan miten tuo Best caravanin hanke etenee.
Tp

Tapani Pokkinen 17.04.2020 18:54

Oletkos Veli-Pekka Merikallio nyt ihan tosissasi?
Ite olen aina luullut, että olen niin suuri mulkku, jotta minut aina muistetaan?
Toisaalta jaan kovasti mielipiteitä suuntaan jos toiseen.
Kerran olen kotonani pitänyt kalastavien vaanareiden tapaamiset ja meitä oli muistaakseni se valehtelijoiden luku, 7 autokuntaa, eli isäntä +6.
Mutta joka vuosi tuolla meidän mökillä, niin pihassa kuin sen parkkipaikalla on vieraita, ennalta tuntemattomia vierailut. Osa on viettänyt pelkästään yön rauhallisessa paikassa. Jotkut ovat käyneet sen lisäksi kesämökin saunassa, josta olen verottanut 5 euroa vedestä sekä polttopuista. Yksi perhe taisi viettää mökin pihalla pari yötä kun niin tykkäsivät paikasta.

Tämä kunnianhimoinen hanke näille kaupunkien keskustoihin kuitenkin epäilyttää. Mistä tilat ja kuinka se saadaan taloudellisesti kannattavaksi?
Sitten vielä se aspekti; suuri osa matkailuautolla liikkuvista on ylen visua joukkoa.
Mutta varmasti on niitäkin joille se 30 euroa ei ole mikään kynnyskysymys, sikälimikäli hinta ja laatu ja etenkin tarve kohtaavat.
Ja on se niinkin, että ainakin täällä oulussa tuo lentokentän parkki on aina liki täynnä, vaikka siellä ei ole edes mitään muuta kuin se pieni tila autolle. Vaan se onkin sikamaista rahastusta näiltä jotka maakunnista lentokentälle tulevat.

Jukka Rajamäki 17.04.2020 19:54

Varmaankin lähes kaikissa merenrantakaupungeissa ja vähemmänkin merkittäavissä taajamissa on vierasvenesatamat, samoin sisäjärvillä eivätkä ne ole missään riettömien taipaleiden takana. Monet niistä kunnallisiaja perus infra kunnossa. On se kumma, ettei näille käyttöasteen nosto ja raha kelpaa. Usen riittäisi muutama karavaanipaikka ja maksimi yöpymisaiaka 1 tai kaksi vuorokautta.

Jukka Rajamäki

Toivo Koistinen 17.04.2020 20:06

Kannattavuushan riippu käyttöasteesta. Siellä voi yöpyilla ihan matkailevia lomalaisia, vaikka eivät kuulukkaan tähän liittoon.
Mutta kyseesä on höpökoppeja myyvän liikkeen toteutus. Mikä siinä on se kannattavuus, ja miten se ajatellaan.
Vaikkapa niin, että jospa se autta liikkeen imagoon, ja muutama vajaan tai yli satatonnisen pärekorin myyntiin, on siinäkin jotain paikkaavaa vaikutusta noihen kannattavuuteen.
Tp

Martti Pulkki 17.04.2020 21:46

Juttuhan on mielestäni näin:
Kulkuri kulkee ja laulaa vain.. Tai sitten yöpyy matkaparkissa, katsoo paikallisen tarjonnan. Päättää poiketa tai jatkaa matkaa, riippuu kulkurista. Kulkuri maksaa siitä mitä käyttää. Käyttää tarjottuja palveluita jos käyttää. Minusta tässä on mahtavat mahdollisuudet paikallisille toimioille , jos ymmärretään matkailun syvintä olemusta. Sehän on uteliaisuutta ja kaipuuta nähdä ja kokea uutta. Vapautta valita.
Parasta mitä ollaan tekemässä pitkiin aikoihin.

Seppo Suomi 18.04.2020 12:17
Martti Pulkki

Juttuhan on mielestäni näin:
Kulkuri kulkee ja laulaa vain.. Tai sitten yöpyy matkaparkissa, katsoo paikallisen tarjonnan. Päättää poiketa tai jatkaa matkaa, riippuu kulkurista. Kulkuri maksaa siitä mitä käyttää. Käyttää tarjottuja palveluita jos käyttää. Minusta tässä on mahtavat mahdollisuudet paikallisille toimioille , jos ymmärretään matkailun syvintä olemusta. Sehän on uteliaisuutta ja kaipuuta nähdä ja kokea uutta. Vapautta valita.
Parasta mitä ollaan tekemässä pitkiin aikoihin.

Aivan samaa mieltä. Päättää voi jokainen itse käyttääkö parkkia vai ei. Oma harkinta sijainnin, hinnan ja palvelujen tarpeesta ratkaisee.
@seppo

Veli-Pekka Merikallio 18.04.2020 12:18

Tapani Pokkinen, mitäpä muuta aikuinen ja oikeustoimikelpoinen ihminen voi muuta olla kuin tosissaan, silloin kun julkisesti jotakin lupaa. Muutaman euron menetys siitä, että ei rahasta, korvaantuu hyvällä mielellä, kun on voinut jotakuta auttaa. Ainoa toivomus oli, että soitettaisiin ennen tuloa, jotta osaisimme olla paikalla.

Koko idea perustui uskoon siitä, että karavaanarit ovat keskimäärin fiksua porukkaa ja osa arvostaa kaunista järviluontoa. Tottahan meidän pihassa tutut karavaanarit ovat yöpyneet, vaan ei niitä aivan tuntemattomia, joille idea oli alun alkaen suunnattu. Noh, ei kiinnostanut ketään, mahtaako olla liian perverssiä tarjota tänä päivänä ilmaista palvelua, ilman ketunhäntää kainalossa.

Tapani Pokkinen 18.04.2020 12:50

V-P M

Enhän nyt toki epäillyt oikeuskelpoisuuttasi, en nyt enkä ikinä aiemminkaan.
Ihmettelin ja epäilin sitä, ettet muistanut kuka se mahdollinen mukana ollut oululainen oli.
Ja näille jeesustelijoille jotka mainostavat valinnan vapauttaan, käyttääkö jotain palvelua tahi ei?
V-P M lisäksi oli Jyskylässä ainakin toinen suuri ajattelija, jota tosin monet fariseukset tyhmäksi luulivat, herra Nykänen.
Hänen sanoin; elämä on ihmisen parasta aikaa,,, ja ; ehkä otin, ehkä en.

Nauttikaamme keväästä, lintujen laulusta ja ennenkaikkia läheistämme.

Timo Haapanen 19.04.2020 19:54
Martti Pulkki

Juttuhan on mielestäni näin:
Kulkuri kulkee ja laulaa vain.. Tai sitten yöpyy matkaparkissa, katsoo paikallisen tarjonnan. Päättää poiketa tai jatkaa matkaa, riippuu kulkurista. Kulkuri maksaa siitä mitä käyttää. Käyttää tarjottuja palveluita jos käyttää. Minusta tässä on mahtavat mahdollisuudet paikallisille toimioille , jos ymmärretään matkailun syvintä olemusta. Sehän on uteliaisuutta ja kaipuuta nähdä ja kokea uutta. Vapautta valita.
Parasta mitä ollaan tekemässä pitkiin aikoihin.

Juuri näin se menee.
Meinasin vain sitä että aidat, kamerat yms. niin maksaa paikan perustaminen kymmeniä tuhansia ja tontin vuokrat sekä muut kiinteät kulut päälle. Vaikea siitä on bisnestä tehdä.

Tietysti jos vain maalataan viivat asfaltille ja laitetaan liikennemerkki niin ei siitäkään bisnestä synny.

@timppaTimo Haapanen 19.04.2020 20:00

Ja sitten tämä

''Kesällä 2019 tehdyn Suomen leirintämatkailun tulo- ja työllisyysvaikutukset seurantatutkimuksen mukaan automatkailuseurue jättää paikkakunnalle 237 euroa vuorokaudessa. ''

Voi jättää jonain päivänä jos tankkaa, käy kaupassa, ja illalla syömässä mutta sitten ei muutamaan päivään jätä kun ei ole tarvetta.

@timppa

Erkki Anttila 21.04.2020 06:41
Timo Haapanen

Ja sitten tämä

''Kesällä 2019 tehdyn Suomen leirintämatkailun tulo- ja työllisyysvaikutukset seurantatutkimuksen mukaan automatkailuseurue jättää paikkakunnalle 237 euroa vuorokaudessa. ''

Voi jättää jonain päivänä jos tankkaa, käy kaupassa, ja illalla syömässä mutta sitten ei muutamaan päivään jätä kun ei ole tarvetta.

@timppa

Tuo 237 euroa taitaa olla keskimääräinen automatkailuseurueen jättämä raha vuorokaudessa? Jotkut jättävät enemmät toiset vähemmän.

T. Erkki

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.