Ajalette J U O V U K S I S S A

LINNAMÄKI LEA 09.12.2007 21:14

Heh, kylläpä oli makoisat naurut.

Epäilin kyllä, et joku nyt kyllä kujeilee, mutta kuka tiesi kujeilla? Kukaan ei tiennyt, että lähdetään tästä vähän tuonne maakuntaan.

Puhelin soi kuitenkin tulomatkalla. Esittäytyi paikallisen poliisipiirin poliisiksi. Numeronäyttö oli otettu pois päältä. Oli jo pimeää noin kolmisen tuntia sitten.

Isäntä oli ratissa, ja hänelle navitaattorin kanssa ensimäinen reissu. Sitten hänelle heräsi kysymys, et jos hän ei menekkään sen ohjeiden mukaan, mitä sitten tapahtuu. Sanoin, et ajappa ihan päinvastaseen suuntaan. Hän poikkesi opastetusta reitistä. Ja niinpä navigaattori opasti takaisin oikealle reitille.

Oli keskustan liikenneympyrä, ja hänelle tuli mieleen, et mitä se sanoo, jos hän ei käännykkään siitä liittymästä pois, mitä navigaattori sanoo, vaan hän ajaa pari ylimääräistä kierrosta.

No eipä ehtinyt navigaattori sanoa mitään, liian pieni ympyrä. Jatkettiin päätielle, ja puhelin soi, kyseli onko sellainen ja sellainen Fiag Dukato mun auto. Kehuin olevan. Olenko sen kanssa liikkeellä - tämän nimisellä paikkakunnalla. Joo olenpa hyvinkin tai olin äsken, ei enää.

Hälyytyskeskus on kuulemmma ilmoittanut että ajelen juovuksissa.

No kylläpäs naurua piisasi. Olin juuri ollut trehfeillä lääkärin kanssa. Mies ilmoitti, et he tulevat partion kanssa meille puhalluttamaan.
Kerroin, että mitä suotta, tuossa on muutaman kilometrin päässä isompi paikkakunta, tavataan nopeammin, ei muuta kuin sinne trehfeille vaan.

Mutta ns. poliisille meni kyllä sisu kaulaan, ei tullut trehfeille, eikä vielä 3 tunnin kuluttua ole tullut kotiinkaan.

Ovatko miehet näin "pelkureita"? Mitenkäs niitä pitäisi käsitellä, että edes trehfeille uskaltaisivat tulla vai eivätkö enää aikuiset miehet ollenkaan uskalla trehfeille tulla?

RAUTIAINEN KARI 09.12.2007 23:25

Ei se välttämättä ihan kujeilua ollut. Mutta ei poliisikaan. Poliisi ei toimi noin.

Jos antaa numerettomalle soittajalle osoitteensa niin samantien voi antaa pankkikortin numeron ja tunnarit kaupanpäälle. Toisaalta kun se sai akesta auton omistajan ja numeropalvelusta numeron niin on se saanut osoitteenkin.

LINNAMÄKI LEA 10.12.2007 00:09

Heleppohan se on perässä ajavan rekisterinumero saaha. Kyllä mä vaan eppäilen, et siel takana on joku tuttu kujemieli. Ei totta tosiaan poliisi soittele, et muka hälyytyskeskuksesta olis ilimotettu et on juovuksissa. Heh...heh, se olis iskenny tielle puhalluttaan niinko Lohjalla vuos takaperin tähän aikaan.

Pimee syksy, kaikki tieliittymät muutettu, ja mun piti ajjaa hirveen hiljaa, etten eksy, ko ei ollu sillon navigaattorii, ja et ossaan kääntyy oikeselle tielle. Hiljanen lähes olematon liikenne, mut eihän sitä tartte, ku yks isoegonen, niin sepä soitti poliisille, jotta yks ajaa hirveen hiljaa, että käykääs puhalluttana. No ku ei ollu mitään, se kysy, et tiedänkö miks he ratsas. No arvasin oikein. Sanoin, et mitä ootte sotkenu kaikki tien liittymät, et enhän mä voi normaalisti ajaa, ko ettin uutta liittymää, mistä mun pitää ajaa.

En oo kelleen antanu mittään tietoja. Tää on salanen numero, mut soiton siirto on kyl julukisestakin numerosta tähän. Ikänä en vastaa edes nimellä semmosiin soittoihin, joissa numero ei näy. Ja minähän olisin menny kattoon, jos se olis oikeste trehfit tehhy. Eihän semmoset oo mitkään trehfit, ettei sovita tarkkaa paikkaa, vaan pelekkä paikkakunta.

Toki kujemieli se minäkiin oon. Mm. siästän kaikki tommoset kun poliisin ja haastemiehen kirjekuoret, ja sit laitan postia sopiviksi kattomilleni tyypeille. Tuli mm. perunkirjoituksen ilmoitus haastemiehen kautta niin minä kauniisti kirjekuori auki, ja sit laitoin ystävälle muuta postia siihen.

Ystävä sano, jotta hyvä ettei syän pysähtynny, et mitä pahhaa hän on tehhy, ko haastemies kirjottaa. Siks kait ne uskaltaa mullekkin kujeilla.

LUKKARILA JUHANI 10.12.2007 08:23

" Numeronäyttö oli otettu pois päältä. " Eihän tuollaisiin puheluihin vastata .

TAMMINEN MIKKO 10.12.2007 12:42

Siitä salaisesta numerosta sen verran että jotkut joutuu työn luonteen vuoksi pitämään sellaista että saa edes yöt nukkua rauhassa! Kuitenkin pitää läheisten saada yhteyttä. No tietty työ numero on erikseen mut ellei ole sitä salaista niin nimellä löytyy se henkilökohtainenkin. Että silleen.

MUSTALAHTI TUIJA 13.12.2007 20:52

Kun poliisi todella soittaa puhelimeesi niin siinä ei näy soittajan numeroa. Omakohtaisessa tapauksessa antoi viisi minuuttia aikaa siirtää autoa, väärin pysäköity iso asuntoauto tuttavien kerrostalon pihamalla ei ollut tilaa vierailijoiden autoille. Auto oli kääntö paikalla pysäköintikieltomerkin vaikutus alueella. Ehdittiin siirtämään koska oli muitakin sakotettavia, konsta-aapeli oli äreänä 15 km joutui jonkun kerrostalokytän takia ajamaan ja väärin pysäköityjä sakottamaan.

HÄLVÄ TEUVO 14.12.2007 09:00

Joko oot Lea selevinny?

TeeHoo

HYTÖNEN REIJO T 14.12.2007 16:46

Tästä on jo vuosia kun lahdessa tyttö KUOLI(ihan oikeesti) kun putosi parvekkeelta. Syy: Oli paennut tulipaloa parvekkeelle jossa roikkui odottamassa apua.

Palokunnan nosto auto ei voinut auttaa koska hydrauliikka hajosi kun se joutui työntämään VÄÄRIN pysäköidyn henkilö auton pois tieltään.

Minäkin olen saanut lukuisia sakkoja ja pysäköintimaksuja ja ne ovat olleet MINUN syy.Niissä on rikottu yhteisiä pelisääntöjä ja muita ihmisiä vastaan.Ei viran omaisia

LINNAMÄKI LEA 14.12.2007 20:09

Joo, oon minä, tuosta jo monta sattoo kilometriä ajellu. Nyt Oulussa, ja sylkaupalla KIPUKOUKKUJA kanniskelen postiin ja työpaikoille, ku osteloovat joululahjoiksi.

Eilen oli Oulun piäposti niin tupaten täynnään väkkee jotta olis sissääntyöntäjälle ollu virkatehtävä paikallaan. Miun piti ajjoo tärskäyttöö Kempeleeseen Zeppeliiniin viemään kipukoukkulähetykset. Kun oli paketteja, ussempia koukkuja samassa lähetyksessä, niin paketit pitää luovuttoo tiskille.

Tännään oli vain sylillinen yksittäisiä kipukoukkuja, joten ne sain laitettuu lootaan, ei tarvinnu jonottoo, kun olin laittannu postimerkit valamiiksi.

Mitä ihmettä immeiset teköö postissa seisoskelemassa korttiensa kanssa? Eikö niitä merkkejä tosiaan mitenkään voi hankkii etukätteen? Kyllä tiskille vientihinnottelu pitäsi olla kalliimpi, niin vähenisi nuo korttien kans seisoskelut ja lätreemiset tiskillä.

HAAPANEN TIMO S 15.12.2007 11:28

Sitä jonottamista minäkin ihmettelen.Jouduin viikolla käymään pari kertaa paketin hakemassa.Ensin menin tyhmyyksissäni iltapäivällä,edellä oli 40 henkilöä,seuraavana päivänä piti taas mennä,menin heti kasilta kun aukesi,parikymmentä oli jo pihalla odottelemassa. Oma asia ottaisi muutaman sekunnin,mummot taunaa kortit kourassa edellä. Vielä harjakaisiksi tämä jälkimmäinen lähetys oli jonkun anteliaan firman pahvitötteröön laittama typerä kalenteri. Perhana!

LINNAMÄKI LEA 15.12.2007 21:33

Kylläs toi äskenen viesti lipasahti luppoo kysymäti iliman tekstii liikekannalle. Kauanko sit jonotit vielä siinä vuoroos?

Niin, jos ne olis mummoja, mutko Oulussakin oli vetreessä iässä olevia korttiniput käpälässä, ja osa oli näitä hiippatupsusia mitä opiskelijoita ne lienöötkin.

Oon miettinny, onko se nuorempikin väki sitä vanhoillista, joka vastustaa kaikkee kehitystä. Ei nettiä, ei muita tiedotusvälineitä, ei lehtiä, ettei tiijä mittään, paljonko kortista maksuu mänöö, joten sinne postiin pitää tunkee vaikeuttammaan asiallisten asiointii.

Ai mut, onhan ne jostain kuullu, et minä päivänä on viimonen korttien lähetyspäivä, kun osasivat sillon sinne ittesä tienata tukkimaan postin kulkuu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.