ABC Hirvaskangas ja ABC-ketjusta yleensäkin

KUNNAS TAPANI 13.12.2007 22:23

Tästä on tullut mun suosikkiyöpymispaikka työreissuilla, on mukavan päivämatkan päässä Oulusta ja tänne on helppo asettua. Vaikka on surullista, että tällaiset mammutit kuten ABC-liikenneasemat polkee surutta jalkoihinsa pienet, yrittäjävetoiset huoltoasemat, olen mieltynyt näihin nimenomaan matkaparkkeina.

Tietysti olisi hyvä, jos ABC-ketjulla olisi yhtenäinen käytäntö näiden yöpymisten suhteen - pohjanoteeraus tuli tällä reissulla Raumalla, kun 8-tien varressa olevalta ABC:ltä olin sähköpostitse tiedustellut yöpymismahdollisuudesta, ja tervetulotoivotusten rohkaisemana menin paikalle. Paskat, sähkötolpissa oli 2 h kellot eli ei puhettakaan auton lämmittämisestä sähköllä. No onneksi Mynämäeltä löytyi SFC-alue, joten menin sinne. Ei ollut pitkä lisämatka.

Usein täällä näkyy lajitovereitakin yöpymässä - nytkin tuossa vieressä on yksi puoli-integroitu Hobby.

Tästä Hirvaskankaalta kotiin päin ajellessa olisi toinenkin yöpymispaikka lähellä - ABC Viitasaari. Se on varmasti kesällä kaunis paikka, kun on veden äärellä.

Ja ensi vuonna avautuu Pyhäsalmen risteykseen ABC, liekö Vaskikellon päivät luetut. Sääli sinänsä, jos perinteinen taukopaikka häviää, vaan tämähän se trendi taitaa olla. Eikä minun passaisi noista valittaa, kun itsekin kannan euroni ennemmin ABC:lle. Mitä enemmän tätä reissaamista harrastaa (ja tekee työkseen), sitä enemmän arvostaa yllätyksettömyyttä. Ja sitähän nämä ketjupaikat tarjoaa.

Mitäs te lajitoverit näistä olette mieltä?

HÄLVÄ TEUVO 14.12.2007 08:59

En oikeastaan mitään mieltä. Sen verran totean, että työkseen alituiseen liikkuvalla on kyllä eri tarpeet kun meillä vapaa-aikanaan liikkuvilla yöpymisten suhteen. Kun vuodessa on noin 220 työpäivää ( ja yötä) niin hyvää vakiyöpymispaikkaa, joka toimii kyllä arvostaa. Allekirjoittanut pääsee vain muutamaan yöpymiseen vuodessa( siis Suomessa) tien päällä. Poislukien siis leirinnät järvialueilla jne. Niin, että toivottavasti saat haluamaasi palvelua nykyistä tiheämmin.

Terv

TeeHoo (SFC 80347 Espoo)

ASIKAINEN MATTI 14.12.2007 14:41

Yliyön paikkana olemme käyttäneet seuraavia ABC-asemia:

Turku, Auranlaakso Kuopio,Petonen(?) Kajaani Tupos (sähkötolppia karavaanareille) Varkaus Vaasa, lentokentän risteys Kuortti

Sähköä emme ole näissä käyttäneet, koska lämmitämme kaasulla. Harmaavesisäiliön venttiili tosin vaatii niin paljon sähköä, että se on syytä jättää auki parkkiin tullessa ja tyhjätä säiliö ennen pysäköintiä. Veden käyttöä on silloin tietenkin syytä rajoittaa.

Kajaanissa on myös Kainuun portti, jolla on erillinen caravan-alue sähköpaikkoineen, mutta en tiedä sen nykytilanteesta, kun se on vaihtunut Nesteen väreistä TB:lle. Suihku-/WC-rakennus kaipaisi kuitenkin kunnostusta. Kemssa tyhjennetään huoltoasemalle.

HYTÖNEN RAIMO 15.12.2007 13:39

Täytyy myöntää, että osuuskauppaväki on tehnyt toimivan konseptin. ABC -liikenneasemat täyttävä erinomaisesti muutaman tunnin tai koko yönkin levähdystarpeen oheispalveluineen. Myös yllekirjoittaneen suosikkipaikkoja etenkin kun hinta-laatusuhde on kerrankin paikallaan.

Eivät tietysti kaikki ABC:ään ole hyvällä paikalla tai ovat liian vilkkaita.

Listalle voisi lisätä Iisalmen Marjahaan (ABC), joka on viitostien läheisyydestä huolimatta suhteellisen rauhallinen. Ja se Kuopion ABC on Pitkälahti, vaikka Petosen liittymän vaiheilla sijaitseekin. Se on yöpymiseen ehkä turhan vilkas, mutta taukopaikkana toki suosittelemisen arvoinen. Nelostien kunkku on ilman muuta Viitasaari (ainakin aina järven rannalla asuneen mielestä).

LAHTI ANTTI 15.12.2007 18:08

Myös Kokkolan ABC:llä näytti olevan asialliset huoltotilat kemssan tyhjennykseen ja autojen harmaavesisäiliön tyhjennykseen. Huoltotilassa oli rautakoukku jolla saa avattua ulkona olevan tyhjennyskannen ja sinne vain vedet. Ainoa vain, että nyt sen kannen koukkukohdassa oli jäätynyttä lunta ja se olisi ensin pitänyt poistaa. En viitsinyt sitä tehdä, kun ei ollut tarvetta. Lämmin huoltotila sijaitsee vesi/ilmapisteen vieressä aseman takana.

HYTÖNEN RAIMO 17.12.2007 10:29

Ettei koko homma menisi ABC:n kehumiseksi, niin toimivia systeemejä löytyy muiltakin ketjuilta. Ainakin Kontiomäen Shell on mainitsemisen arvoinen, jossa on mahdollisuus myös saunomiseen. Saunatilat ovat pääsääntöisesti tarkoitettu kaukoliikenteen (rekka)kuskeille mutta luulisin, että sauna järjestyy tarvittaessa myös karavaanareille (en ole tosin kysynyt).

KUNNAS TAPANI 17.12.2007 12:38

Tosi on. Myös Ouluntullin Nesteellä on sähkötolpat karavaanareille parkkipaikan rauhallisemmalla puolella.

SUOMI SEPPO S 20.12.2007 12:17

En voinut olla kirjoittamatta: " KYLL SE ON KUMMA KUN ON VARAA OSTAA..." Tällaiselle kirjoitusaiheelle pitää jo viimeistään tässä vaiheessa tulla tällainen tölväisy. Ainaski "Matkailu ulkomailla" palstalla käy aina näin (vai mitä Ossi). t. seppo

PALIN MATTI 20.12.2007 12:23

Minkä pahan olon tunteen tuo Lahden Antti sinulle Seppo kirjoituksellaan aiheutti. Mielestäni aivan asiallinen kommentti aiheeseen. Ei oikein tahdo voida saattaa ymmärtää reaktiotasi. Eihän Antti viitannut mitenkään kenenkään varallisuuteen tai ostamiskykyihin.

KUNNAS TAPANI 20.12.2007 12:39

Vai kommentoiko Seppo minun aloittamaani aihetta noin niinkuin kokonaisuutena? Niin tai näin, en minäkään tajunnut mitä Seppo tarkoittaa. Vaan eihän sitä kaikkea tarvitse aina tajutakaan.

SUOMI SEPPO S 20.12.2007 12:57

Ei se ollut missään mielessä tarkoitettu kummallekkaan kirjoittajalle. Seuraan tuolta "ulkomaan osastolta" aktiivisesti vapaaparkkien osoitteita "Portugalin kevättä" varten, niin siellä aina tulee sellainen kommentti framille. Pyydän nöyrimmästi anteeksi jos aiheutin mielipahaa asiallisten kirjoitusten kirjoittajille. t. seppo

MIKKONEN MATTI 20.12.2007 13:56

Kun Seppo S tekee kirjallisen keitoksen, on sen päämauste useinmiten sarkasmi.

PALIN MATTI 20.12.2007 15:39

Aivan niin kaima. Mieluummin maustettu, kuin ihan mauton. Siis keiton pitää olla.

Oli vaan Seppo S osoittanut keitoksensa Veli-Andreille, täysin asiaan syyttömälle ja muutenkin siveitä elämäntapoja noudattavalle miehelle.

Jos haluaa jotain yleismerkityksellistä ja kaikille osoitettua tuoda julki täällä, niin oivallisempi keino olisi pystyttää kokonaan uusi otsikko sille teemalle.

Mutta joka tapauksessa asia tuli ymmärretyksi näinkin, kun Seppo sen myöhemmin ystävällisesti kansantajuisti.

LAHTI ANTTI 20.12.2007 16:20

Veli Mella.

Mä punastun kohta !

Veli Andrei.

WIDENÄS TOM 03.01.2008 15:49

Käymme monesti ABC asemilla, olemme yöpyneet sekä Juvalla että Joensuun Marjalassa, joissa molemmissa saa sähköä kohtuuhinnalla. Liikumme ympäri vuoden m-autolla, joten sähkö on ihan hyvä olla olemassa. Kuulemma myös J:kylän Keljon asemalla saa sähköä. Vaajakoskella saa sähköä vain kahdeksi tunniksi, kuten myös Lappeenrannassa. Yleensä kaikki ABC asemat ovat siistejä (riippuu asiakkaista) ja siellä on erinomaisen ystävällinen palvelu, lähes poikkeuksetta. Henkilökunnan koulutukseen on ilmeisesti panostettu.

LINNAMÄKI LEA 03.01.2008 16:11

Niin paljonko se kohtuuhinta on? Onko se kautta linjan 5 € niinko ABC asemilla yleensä, vai joku muu? Kempeleen Tupos lienee poikkeus, oli edelleen 4,20 €/vrk ko tos joulun alla olin siinä.

KUNNAS TAPANI 03.01.2008 18:57

ABC Tupos on kyllä täpärästi Limingan puolella, tosin hyvin lähellä Kempeleen rajaa.

Marjalassa (Joensuu) ottivat sähköstä 2,50 eur. Yleensä se on tuo Lean mainitsema vitonen. Viitasaarella muistaakseni 4 eur.

WC-jätteen tyhjennyksestä Tupos perii (oven lukkoautomaatilla) 20 senttiä, Hirvaskankaalla on ilmainen. Avain pitää siellä pyytää sisältä. Oli muuten ainakin tänään Todella Siisti septihuone, harva keittiökään kiiltelee yhtä puhtaana.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.