Sture Lundqvist Vuoden karavaanariksi

Sture Lundqvist Vuoden karavaanariksi

17.11.2002

Vantaalainen Sture Lundqvist on valittu Vuoden karavaanariksi. Nimitys julkistettiin Suomen karavaanareitten valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n syyskokouksessa viikonvaihteessa Hämeenlinnassa.

Sture Lundqvist on harrastanut karavaanimatkailua yli 30 vuotta. Yhdessä vaimonsa Iriksen kanssa Sture on toiminut monenlaisten karavaanareitten tapahtumien, treffien järjestelijänä etelä-Suomen alueella.

Sture Lundqvist on valtakunnallisesti toiminut lähinnä SF-Caravan ry:n tunnusten, logojen ja yhdistysmerkkien suunnittelijana ja kehittäjänä. Lundqvist on suunnitellut karavaanarin merkkituotekaupan, Kulkurin Puodin tunnuksen ja myyntiesitteen ulkoasun.

SF-Caravan ry:n hallitus perustelee Sture Lundqvistin valintaa Vuoden karavaanariksi mm. sillä, että hänen ideansa ja työnsä ovat vaikuttaneet suurelta osalta siihen, miltä SF-Caravan järjestönä ulospäin näyttää. Sturella on kyky tuoda töissään ilmi karavaanarin maailmankuva uudenaikaisesti mutta maltillisesti. Nimitys on myönnetty koko liiton hyväksi tehdystä työstä.

Sture Lundqvist sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. europarlamentaarikko Pertti Paasio ja enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on 48 000 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme noin 150 000.TP.