Leirintäalueen suunnitteluopas saatavana

Leirintäalueen suunnitteluopas saatavana

17.5.2002

SF-Caravan ry:n leirintätoimikunta on saanut valmiiksi pitkän urakkansa, Leirintäalueen suunnitteluoppaan. Suunnitteluoppaan lähtökohtana on alueen kehittäminen karavaanarin näkökulmasta. Oppaassa kerrotaan mm. suunnittelun aloittamisesta ja lupamenettelyistä, suunnittelun eri osista kuten alueen sähkö- ja LVI-suunnittelusta sekä itse leirintäalueen rakentamisesta.

Erilaiset leirintäaluetyypit ja leirintäpaikkojen rakentaminen on määritelty tarkkaan ja perusteellisesti. Myös huoltorakennukselle esitettävät vaatimukset luetellaan oppaassa. Lopussa puhutaan alueen hoitamisesta ja huoltotoimenpiteistä.

Suunnitteluopas on tarkoitettu ennen kaikkea kunnille ja yrittäjille, jotka suunnittelevat joko leirintäalueen perustamista, rakentamista tai kunnostamista. Opas sopii kaikille muillekin asiasta kiinnostuneille.

Leirintäalueen rakentaminen on monella tavalla erilaista kuin tavanomainen rakentaminen. Nyt julkaistun suunnitteluoppaan vahvuus on siinä, että oppaan teksteissä on huomioitu käyttäjän näkökulma. Tekstiä elävöitetään selkeillä ja havainnollisilla kuvilla.

Leirintäalueen suunnitteluoppaan teknisestä tekstistä vastaan arkkitehtiylioppilas Patrick Holmström. Ohjausryhmänä ovat toimineet SF-Caravan ry:n leirintätoimikunnan jäsenet Antti Lindfors, Pentti Klinga ja Eero Leveelahti. Sähkösuunnittelua koskeva osuus on Markku Vänskän ja LVI-suunnittelu Hannu Kivikosken käsialaa. Opas on mappimallinen.

Suunnitteluoppaan hinta on 100 €. Hinta SF-Caravan ry:n jäsenille on 70 €. Opasta voi tilata Kulkurinpuodista Hämeenlinnasta p. 03-615 3131 tai sähköpostitse: kulkurinpuoti@kulkurinpuoti.fi