Kaksi kolmasosaa suomalaisista matkustaa tai harkitsee matkustamista kotimaassa tai ulkomaille joulun aikana

Kaksi kolmasosaa suomalaisista matkustaa tai harkitsee matkustamista kotimaassa tai ulkomaille joulun aikana

1.12.2015

Aktiivisia joulumatkailijoita ovat kaikenikäiset suomalaiset. Aina ei matkusteta kauas tai olla matkalla pitkään. Moni kuitenkin tarttuu joulunpyhien suomaan irtioton mahdollisuuteen.

Suomen Matkatoimistoalan liitto SMALin ja sen jäsenyhdistysten toteuttaman joululomakyselyn tulokset on nyt julkistettu.

Kyselyn mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista matkustaa tai harkitsee matkalle lähtöä joululomien aikaan. Useimmiten matkakohteena ovat lähialueet eli Baltia ja Pohjoismaat (42 % matkan jo varanneista tai sitä harkitsevista) sekä Suomi (28,5 %). Noin 19 prosentilla matkalle lähtevistä tai matkaa harkitsevista suuntana ovat Euroopan muut kohteet, kun taas kaukokohteista haaveilee reilut 10 prosenttia matka-aikeisiin myönteisesti vastanneista.

Suosituimpia ovat 2-3 vuorokauden mittaiset joulunajan pyrähdykset (noin 40 prosenttia matkan varanneista tai sitä harkitsevista), mutta pitkät juhlanpyhät mahdollistavat monille myös yli viikon mittaisen matkan (n. 30 %). Myös 4-6 vuorokauden mittaisen matkan on varannut tai sellaista harkitsee lähes neljännes joululomamatkailijoista. Alle viikon mittaisia matkoja tekevät usein perheet. Kyselyn mukaan suurin ryhmä yli 7 vuorokauden mittaisen joulumatkan jo varanneista ovat puolison tai kumppanin kanssa matkustavat

Tutustu tutkimustuloksiin tarkemmin liitteistä.