Thermopeite vs. kasettiverho

Vesa Kaartti 23.10.2020 20:31

Uusin hemma-viideo uunista ulos... Tässä videossa teemme kuolemaa halveksuvan ihmiskokeen ja vertailemme kasettiverhoa ja termopeitettä matkailuautossa. Pitkäpinnaiset katsojat palkitaan pilalle menneillä otoksilla. Voithan viikonlopun tällakin tavalla pilata...
https://youtu.be/H8ZQQcTHCx8
T. Vesku

Toivo Koistinen 25.10.2020 06:44

Asiallinen esitys. Omaa kokemusta ei kaseteista ole, muta arvio mutulla, eli kun lasin sisäpuolella on verho, ja varsinkin talvella jäätyy akkunat, se on siinä.
Auto, kuten meilä, nin kojelaudan päälle ei lämmin pääse, ja se tietää talvella jäätä. Meilähän on ominaisuus, että ajaissakin, tuulilasin alareuna jäätyy umpeen huonola kelillä, eli alijäähtynyt sade, koska aalreunaan ei tule lämmintä koneen kämmittäessä ohjaamoa.
Mutta se on tuon mallin ominaisuus, ei vika
Ulkopuolen peitto on siinä varsinkin kova sana, koska mejän mallissa, jos on pakkasta, vaikka auto on muuten hyvijn lämin, kun olen siihen jälkiasennellu ilman kietton eteen jalkatilaan, eli hyvin tasalämmin, mitä nyt auto on yleensä. niin tuulilasi on jäässä, sivuikkunat ei niinkään kiitos ovipielien kautta tulevien puhallusten.
Tp

Esa Ojala 25.10.2020 07:21

Jos ei aina jaksa ulkopeitettä viritellä paikoilleen ja lasit kostuvat sisältä, hyväksi koettu apu kuivaamiseen on ikkunapesuri. Nopea ja kätevä, veden voi kaataa viemäriin tai kukille :D
Soleil joskus aikoinaan antoi tuosta vihjeen ja hankin sen heti, suosittelen.

Esim. tuollainen..

https://www.kaercher.com/fi/home-garden/ikkunapesurit/wv-2-plus-versatility-16333190.html

Toivo Koistinen 26.10.2020 09:18

Tuo on varmaan hyvä kotonakin, luulisin. Muta hyvä tuohon hommaan. Itsellä on tapa aamusella kunherään herättää koneen vebasto, ja lopuksi kone hyrräämään, ja se kuivailee akkunaa, kun aamukahvia keittelen, ja sitä sitten aamutointen ohessa.
Akkuvehkeitä alakaa olla maalima kohta aika täynnänsä.
Tp

Timo Haapanen 29.10.2020 10:27

Pääsitkö Vesa jyvälle tankkipulloista?

@timppa

Vesa Kaartti 29.10.2020 11:24

Timppa.
Joo vehje vaikuttaa hyvältä ja menee jossain kohtaa hankintaan. Mutta kun mulla on vain peukaloita ja nekin keskellä kämmentä, täytyy etsiä ammattilainen avuksi, ettei tuu taas tehtyä sutta ja sekundaa.

Timo Haapanen 29.10.2020 11:36

Jos menee hankintaan niin ota yhteyttä. Jokusen olen asentanut.

@timppa

Petteri Haverinen 30.10.2020 13:47
Vesa Kaartti

Timppa.
Joo vehje vaikuttaa hyvältä ja menee jossain kohtaa hankintaan. Mutta kun mulla on vain peukaloita ja nekin keskellä kämmentä, täytyy etsiä ammattilainen avuksi, ettei tuu taas tehtyä sutta ja sekundaa.

Ei asiassa asennus vaadi kovin paljoa, lähinnä hieman ajatusta siitä, mihin täyttöpaikan asentaa.
Täyttöpaikasta minulla menee täyttöletku tankkikaasupulloon, johon tulee kiinni kaasuletkunpää ihan samoin kuin vaihdettavaan teräspulloonkin.
Itse otin juuri tankkikaasupullon pois(täyttöletkuineen) , jotta voin näin Suomessa ollessa laittaa 2 tavallista teräspulloa paikoilleen, sillä Suomessahan näitä tankkikaasupullon täyttöpaikkoja ei juuri ole. (mikä lie tilanne/hinta ?)
Mut on kyllä tuo tankkikaasupullo tosi hyvä Virosta eteenpäin, sekä siihen kannattaa myös samalla hankkia täyttöpistoolin tuleva adapterisarja, sillä jopa maan sisällä on eri tankkauspistooli mallia käytössä.
Latvian huoltoasemalla oli muuten kaasupistooli samassa mittarissa missä muutkin polttoaineet, pistoolit kaikki vierekkäin...95/98/D/LPG

Petteri Haverinen 30.10.2020 13:56

Niin ja tuohon alkuperäiseen otsikkoon, niin ei minusta ns kasettiverho vs thermopeite ole mitään toistensa kilpailijoita.
Kasettiverho on tosi kätevä , nopea ja sekä riittävä suurimman osan vuodesta, myös Suomessa, mut thermopeito on talvikäyttöön tehty, eipäs tullut mieleenkään laittaan kesällä 28 asteen lämmössä thermopeittoa paikoilleen... :)

Vesa Kaartti 30.10.2020 14:55

@petteri. Kiitos uskonvahvistuksesta täytettävän kaasupullon kanssa :-)
Ja juu olen samaa mieltä kanssasi noista verhoista. Kesällä kasetti-/vekki-verho toimii kivasti, mutta kun kosteutta alkaa n. alle 10 asteessa kehittyä (meillä ainakin), vaihdan mielelläni termo-peitteeseen.
En ole ikinä koittanut termo-peittoa helteessä, mutta ei se välttämättä ihan huono eriste olisi kuumaakaan vastaan. Täytyskin joskus kokeilla.

Toivo Koistinen 30.10.2020 14:55

Totta. Ei tuota termoa meilläkään juurikaan koskaan laiteta, kun aivan pakkasilla. lasipeittoja ei ole tuossa, mutta kai siinä auttaa, että meillä ei perällä ole yhtään akkunaa, muutakun nuo auton ovi, ja tuulilasi akkunat.
Elikkä sisään ei nää, ellei sisävalot pala makuuhuoneessa. Mutta eipä niitä akkunosita kurkkijoita ole näkyny. Kaippa leireilä kun näkevät allekirjottaneen, arvelevat että se näky riittää ihan liikaakin..
Tp

Tapani Pokkinen 31.10.2020 11:37

Kesäaikaan kuumuus on se mikä tekee matkamökissä kiusaa ja auto pitäisi parkkeerata aina varjoon jos mahdollista
Mutta 100L pakastin vaatii aurinkopanelit katolle, jolloin paikka pitää valita mahdollisimman varjottomasta kohtaa?
Tässä tulee ulkopuolinen termopeite arvoon arvaamattomaan.
Ainakin tälläinen täysintergroitu suurine ikkunapintoineen pysyy paljon viileämpänä kun laittaa ohjaamoa suojaamaan ulkopuolisen peitteen kuin käytettäessä pelkkiä sisäpuolisia kasetteja.
Toki jos auto seisoo lyhemmän ajan auringossa niin silloin verhokasetit ajavat asiansa.
Talvella emme taasen kasetteja käytä ollenkaan, vaan ulkopuolella kahdet termopeitot päällekkäin, jolloin uudempi peite tiivistää alemman ja ei ikinä ole kondenssio-ongelmia.

Ari Kuusisto 04.11.2020 18:17

Kaarttien oli ilmeisesti tarkoitus kertoa Adria Coralin plussat ja miinukset jossain vaiheessa oikein kuvan ja äänen kanssa sitä on tässä jännityksellä odottanut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.