Kuopioon

LIIMATAINEN HANNU 18.12.2008 08:53

Niinpä, Matti, mutta jos sinne näitä hunnisia ja lintplaateja enemmänkin kokontuu niin se mennee päivät siihen äimistelyyn onko muuan tietty varakaanari pilumainen vai erittäin pilumainen inehmo! Mutta paaaskaakos siitä.

Onpas Sinua pitkään askarruttanut vakava ropleema, tuo ruohtin sähvöjuna onkelma. Mie taas olen huhuina kuullut että ei net pyörät vaan net raiteet ovat rakennettu kakkosnelosesta. Eivät kolise eivätkä pauku? Seppo sitten varmistaa tiedon?

SUOKKO OIVA J M 18.12.2008 09:29

Aivan oikeaan kohtaan se osui. Jos olisit mulle vastannut niin vastauksen paikka olisi ollut piirun verran oikemmalla :)

SUOKKO OIVA J M 18.12.2008 09:37

Suomen rautateilläkin loppui heti kolinat kun huomasivat laittaa kiskojen jatkoskohdan kohdalle kiskon ja ratapöllin väliin kumilätkän. Jo tuli hiljaista menoa rautateille. On se ihmeellinen aine tuo kumi.

LIIMATAINEN HANNU 18.12.2008 09:44

Joo, niinhän se onkin, mutta kun joskus tai useinkin se menee heti sen perään johon haluaa vastata. Joskus taas ei. Mistä lie johtuukaan? Mutta haetanneeko tuo mittää! ;-)

PASANEN MIKKO 18.12.2008 13:50

Terve! No onhan se suomalaisessa junassa matkustaminen "matkailua kotimaassa". Mutta vaunun pyörien "kolkkeen" puuttuminen johtuu siitä, että ratakiskot ovat hitsattu yhtenäiseksi melkeinpä voisi sanoa esim. Helsingistä Ouluun, mitä nyt isompien asemien kahtapuolin on ns. turvalaite-eristyksiä. Jk-kiskotuksen (jatkuvakiskoitus) rakentamisessa huomioidaan mm. tarkoin asennus lämpötila, jolloin voidaan eliminoida teräksen lämpötilasta johtuvat muutokset. Mm. Hooken lakia sovelletaan kumoamaan teräksen lämpölaajeneminen. http://fi.wikipedia.org/wiki/Hooken_laki

SUOKKO OIVA J M 18.12.2008 16:41

Nythän tuo selvisi,että Hooken lakikirjaahan tuo topparoikka aikoinaan lukikin tuolla radan varressa eikä Jerry Cottonia. Sitten ei varmaan Ruåttin puolellakaan sähköjunissa oo kumipyöriä. Mella hei, sinä kun asut siinä rajan pinnassa niin ootko koskaan käynyt Haparandassa katsomassa onko niissä junissa kumipyörät vai katsoitko silloin Jällivaaran malmijunaa, jossa ei ole kumipyöriä kun se kuljettaa niin raskaita kuormia.

LINDHOLM HEIKKI S 18.12.2008 17:36

Tosi viisaille tosiviisastelua. Moni on kertonut aikovansa kirjoitella näille sivuille, mutta täällä nämä kaikenmaaliman asiantuntijat,näsäviisastelevat joka jutun, ettei viitsi. Kuulehan Hande, jos täältä lähtee samanlaista. Samaa tälle KJON poukalle. Pankaa juttua tulemaan muutkin mistä oli puhetta.

LIIMATAINEN HANNU 18.12.2008 18:08

No laitapa viisaita juttuja viisaille tulemaan, Heikki S.! Mikäs sen lystimpää kuin lukea sellaisia.

Moni on aikonut kaikenlaista, mutta kun ... ei sitten kuitenkaan. Moni taas ei aio vaan kirjoittelee. Tuo on jo vanhentunut juttu, väite että kyllä monikin kirjoittaisi vaan kun ne kamalat ja kauheat näsäviisastelevat lyövät verbaaliastalolla, eihän sitä sitten uskallakkaan. Voi viddu sanon minä, miten sellaiset ihmiset sitten elävät normaalia arkea, uskaltavat nousta aamulla sängystä? Jokuhan voi kadulla sano pahasti? Pomo kenkkuilee, vaimo moittii?

Kuulehan Heikki, kaikki nämä ovat jo aikoja sitten läpikäyty, valmiimpaa ei ole tullut. Ne kirjoittelevat jotka haluavat, ne jotka eivät halua pysyvät lukijapuolella. Näin yksinkertaista se on, usko pois. Ketään ei syödä nahkoineen karvoineen, ketään ei lyödä edes verbaaliastalolla, jos ei sitä itse nimenomaan halua. Jos tulee tänne teltanputket kaulalla, "tultihin sanomahan ... viisaita", niin todennäköisesti samaa tulee paluupostissa. Mikäli 'leikkii' mukana niin kukaan ei häiritse, päinvastoin. Kaikki ovat tervetulleita, paitsi häiriköt. Valinta on jokaisen oma.

Lika barn leka bäst! Eikä tarvitse olla edes kovin 'lika', kunhan ei potki hiekkaa toisen silmille eikä riko kenenkään hiekkakakkua. Sopeutumista, sietokykyä, huumorintajua, niillä pärjäilee jo pitkälle. Olemme kaikki samanlaisia erilaisia, ja saamme/voimme ollakin! KJON!

PALIN MATTI 18.12.2008 18:32

Tiäkkö Oiva, ku olin lukenu tuon sun viestit, ni ihan vasiten käväsin kattua vilauttamasa Ruåttin puolela. Rautarattaat olit junisa sielä. Akselit niisä junisa on vähän pitemät ku meilä. Eivät osu soumalaisiin raiteissiin. Ovat teheneet Haparandasta ihan oman kiskotuksen Tornion asemale asti. Samaten soumalainen kiskotus on viety Haparandan asemale.

Kummipyöräjunala oon kyllä ajellu, mutta se tapahtu Pariisin metrosa. Sielä on se vanaha alakuperänen rataverkko-osan kiskotus tehty puusta ja vaunuisa on kummirattaat. Semmoset tavalisen kokoset 20" kuorma-auton rattaat.

PALIN MATTI 18.12.2008 18:34

Jos oot eka vastaaja, ni sun vastaukses mennee heti sen kymysyksen alle kymysystä seuraavaan sisennykseen. Jos joku muu kerkiää vastaamaan, ni sun vastaus mennee sen vastauksen alle samaan sisennykseen. Heleppoa ku heinänteko!

LIIMATAINEN HANNU 18.12.2008 18:46

Selekis!

LINDHOLM HEIKKI S 19.12.2008 17:00

Kun kerran olet Liimatainen A-P:n vierustoverina Etuniemessä, voit häneltä opetella huumoria, mikä ei perustu toisten pilkantekoon. Kirjoittelen nyt ja sitten taas lueskelen niitä muutaman hurahtaneen tekstejä. tv.Lino

LIIMATAINEN HANNU 19.12.2008 17:44

No jopas, mistä sinä pilkkaa löydät minun jutuista Heikki hei? Ettei vain olisi niin että 'kauneus on katsojan silmässä'? Taidat tulkita näitä tarinoita ihan omalla tavallasi? Sillehän minä en mitään voi. Enkä haluakaan, ei kiinnosta.

A-P:n kanssa kyllä olen paljonkin keskustellut, jopa huumoria väännetty, rankkaakin välillä. Ei mitään ongelmaa eikä väärinymmärryksiä, tämä minun näkemykseni, luultavasti myös A-P:n, uskon niin.

Mutta jotenkin tuttua on tuo sinun tulkintasi, näitähän on nähty vuosien varrella, enemmän tai vähemmän viisaita. Liki kaikki ne kiukuttelijat ovat häipyneet historian hämärään, vain oikeat asiat ja puhdas totuus kestää aikaa. Itse kyllä yritän ymmärtää myös toisinajattelijoita, tiettyyn rajaan asti, muutta laidat ne on minunkin säkilläni. Jos sitten säkki tulee täyteen niin turhaa minulle kiukkuilla jos palaute ei olekaan pehmoa ja hauskaa. Sitä saa mitä tilaa, näin se vain on! Mutta ensimmäisenä en ole enää ... kivittämässä. Mutta, jos haluaa kusta vastatuuleen niin hyväksyköön myös sen että pärstä kastuu ... nesteestä. Turhaa vinkua ja kitistä sitten.

Enkä tälläkään jupinalla mitään kylätappelua halua pystyttää, kerronpahan vain miten itse ajattelen näistä nettijupinoista.

Käypä kylässä, vaunulla, ihmetellään yhdessä miten maa makaa! Ja kirjoittele ihmeessä, hauskoja juttuja, niitähän tänne mahtuu. Ja kukapa meistä ei himpan hurahtanut olisi? ;-))

PETRELIUS MIKKO 01.02.2009 20:58

Kuopioon varattu vain 120 paikkaa pohjoismaisille päiville. Kuinka pieni tapahtuma siitä on tulossa? Linkki: http://www.karavaanarit.fi/?x24305=44807231

LYLYOJA SEPPO 13.03.2009 18:56

Elä snä Mikko pelkää etteikö tule väkeä Kuopioon. Juhlat on vasta alullaan ja kyllä meitä tulee se 1tuhat henkeä kun kesä on parhammillaan.Ostetaan torilta kalakukkoa ja lauletaan kuorossa eri säveleellä.Lappeenrannasta tulee ainakin se vakiojoukko plus me täältä ulkomailta.Että tavataan sitten.Kuume on kova.

LAUKKANEN MAURI 13.03.2009 19:18

Ei niitä OIKEITA KALAKUKKOJA saa kuin KASARMINKATU 15;suoraan leipomosta,on auki melkein yötä päivää. Piimee ja voita sekaan; sanoi m laukkanen

PETRELIUS MIKKO 21.03.2009 19:13

Sori Seppo, etten ole kerennyt vastaamaan viestiisi. Pitäisköhän kuitenkin varata paikat etukäteen. Lähekkäiset paikat ilmeisesti saa ajamalla jonossa sisään?

LYLYOJA SEPPO 21.03.2009 21:33

Kyllä minä olen jo laivaliput tilannut että eiköhän siellä tavata ensi kesänä.Soitellaan.

JORVA OLLI 22.03.2009 16:03

Seppo S. Kolme Hyvää syytä tulla Kuopioon, siis sinne päiville?

@Olli

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.