Pohjoismaiset Karavaanipäivät Kiuruvedellä 2024

Pohjoismaiset Karavaanipäivät Kiuruvedellä 2024

24.11.2022

Heinäkuussa 2024 matkailuajoneuvoharrastajat ympäri Eurooppaa kokoontuvat Luomu-Suomen pääkaupunkiin, Kiuruveden mahtaviin maalaismaisemiin. Kyseessä on jo 60. kertaa järjestettävät Pohjoismaiset Karavaanipäivät (Nordisk Camping Träff). Samassa yhteydessä juhlitaan SF-Caravan ry:n 60-vuotisjuhlavuoden päätapahtumaa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä SF-Caravan ry, Kiuruveden kaupunki ja Wallen Hovi Oy.

Pohjoismaisilla Karavaanipäivillä on luvassa monipuolista ohjelmaa SF-Caravan ry:n juhlavuoden teeman “Vapaus ja vastuullisuus” mukaisesti. “Karavaanarit arvostavat vapautta, luonnonläheisyyttä, ympäristöystävällisyyttä sekä harrastuksen sosiaalisuutta”, kertoo SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi. Juhlavan avajaistilaisuuden lisäksi osallistujille on tarjolla erilaisia retkiä sekä viihteellistä iltaohjelmaa. Tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös matkailuajoneuvojen taitoajon eli Caramban pohjoismaiset mestaruuskilpailut. Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuussa 2023.

Kotimaisten osallistujien lisäksi tapahtumaan odotetaan vierailijoita erityisesti muista Pohjoismaista, mutta myös laajemmalti Euroopasta ja ympäri maailmaa. Tapahtuman suojelijana on kansainvälinen leirintämatkailujärjestö F.I.C.C. Kiuruvedelle ennakoidaan saapuvan useita satoja kävijöitä, jotka majoittuvat pääasiassa omissa matkailuautoissa ja –vaunuissa, paikallisia palveluita hyödyntäen.

”Kiuruvedellä ja sen tapahtumajärjestäjillä on vahva kokemus isojen tapahtumien järjestämisestä mm. Kiuruveden Iskelmäviikkojen myötä. On hienoa, että saamme tämän tapahtuman Kiuruvedelle, josta iso kiitos kuuluu SF-Caravan ry:lle sekä Wallen Hovi Oy:lle”, iloitsee kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen.

Pohjoismaisia Karavaanipäiviä on järjestetty vuodesta 1964 alkaen. Edellisen kerran tapahtuma on järjestetty Suomessa vuonna 2021 Kuopion Rauhalahdessa.

 

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto. SF-Caravan ry:n jäseninä on 80 yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on n. 67 000.  Pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa on tehty yhteistyötä yli viisikymmentä vuotta. Myös muu kansainvälinen yhteistyö kuuluu perinteisiin.

Kiuruvesi on Ylä-Savon seutukunnassa sijaitseva n. 7 700 asukkaan kaupunki, joka on tunnettu laajasta maataloustuotannosta sekä metsäalan erityisosaamisesta. Kiuruvesi on Suomen suurin naudanlihatuottajapitäjä sekä maidontuotannossa maan kärkijoukkoa. Kaupungissa järjestetään vuosittain suosittu iskelmätapahtuma, Kiuruveden Iskelmäviikko.

 

Lisätietoja:

Olli Rusi, SF-Caravan ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 522 895, olli.rusi@karavaanarit.fi
Antti Niskanen, SF-Caravan Ylä-Savo ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 298 768, anttiniskanen58@gmail.com

Timo Marjoniemi, Wallen Hovi Oy:n toimitusjohtaja, puh. 010 340 7731, timo.marjoniemi@iskelmaviikko.fi
Juha-Pekka Rusanen, Kiuruveden kaupunginjohtaja, puh. 050 355 5393, juha-pekka.rusanen@kiuruvesi.fi