Karavaanimatkailun kansallinen kokoelma perusteilla

Karavaanimatkailun kansallinen kokoelma perusteilla

1.7.2003

Mobilia ja SF-Caravan ry solmivat tammikuussa 2003 taustayhteisösopimuksen, jonka tavoitteena on suomalaiseen karavaanaritoimintaan ja automatkailuun liittyvän historiatiedon järjestelmällinen tallentaminen ja tiedon välittäminen. Tätä tarkoitusta varten auto- jatieliikennemuseo Mobiliaan perustetaan kansallinen karavaanaritoiminnan kokoelma, johon liitetään Mobiliassa jo oleva ja edelleen karttuva suomalaisen karavaanaritoiminnan historiaan liittyvä materiaali.
Kattavan valtakunnallisen kokoelman kokoaminen ei ole mahdollista ilman laajaa apua SF-Caravan ry:n jäsenistöltä. Maassamme on muutamia yksityisiä ja yrityskohtaisia kokoelmia alalta, mutta nyt kerättävä kokoelma on ainoa julkinen kokoelma, johon kerätään alan toimintaan liittyvää materiaalia. Kokoelma ei pohjaudu aiemmin kerättyyn perusesineistöön. Niinpä kaikki tarjolla oleva materiaali kiinnostaa. Materiaalin ei tarvitse olla ”ikiaikaista” vaan kaikki jo käytöstä poistunut materiaali kiinnostaa. Materiaalin pysyvästä säilymisestä vastaavat SF-Caravan ry ja Mobilia.

Kokoelman perustaminen aloitetaan materiaalikartoituksella, jolla selvitetään SF-Caravan ry:n jäsenistöllä olevan historiamateriaalin määrä sekä halukkuutta luovuttaa tarvittaessa materiaalia perustettavaan kokoelmaan. Materiaalikartoituslomake on täytettävissä Mobilian kotisivuilta. Kartoituslomakkeen voi myös tilata SF-Caravan ry:n toimistosta Hämeenlinnasta (puh. 03 615 6140) tai Mobiliasta Kangasalta (puh. 03 3140 4000). Kartoitukseen voi osallistua tai noutaa kaavakkeen myös Mobiliavierailun yhteydessä.Huom! Jäsenetu SF-Caravan ry:n jäsenkortilla näyttelyn sisäänpääsystä kaksi henkilöä yhden hinnalla.

Toivomme, että mahdollisimman moni liiton jäsenyhdistyksen jäsen voisi vastata kysymyksiin ja siten auttaa osaltaan karavaanaritoiminnan perinteen säilyttämisessä. Kartoituksen tuloksia tullaan hyödyntämään ensimmäisen kerran SF-Caravan ry:n 40-vuotisjuhliin liittyvissä tapahtumissa vuonna 2004.

Kaikille vuoden 2003 aikana vastanneille lähetetään tai annetaan vapaalippu Mobilian Katu kuuma kaupungin –näyttelyyn.

Lisätietoja:
SF-Caravan ry/Timo Piilonen, puh. 03 6153 121,
Mobilia/Kimmo Levä, puh. 03 3140 4011