Syysliittokokous pidettiin Porvoossa 19.11

Syysliittokokous pidettiin Porvoossa 19.11

20.11.2006

SF-Caravan ry:n liittokokous pidettiin sunnuntaina 19.11 Porvoon Haikossa. Kokouksessa käsiteltiin liiton sääntöjen 8 § mukaiset asiat sekä hallituksen esitykset liiton sääntöjen ja liiton aluerahaston sääntöjen muuttamisesta. Paikalla liittokokouksessa oli edustettuina 59 yhdistystä liiton 65 jäsenyhdistyksestä. Kokousedustajia oli 195, jotka edustivat 290 ääntä, sillä osa kokousedustajista käytti valtakirjalla useampaa kuin yhtä ääntä. Kokouksen puheenjohtajana toimi liiton kunniajäsen Lars Dahlberg.

Ansioituneita palkittiin

Kokouksen aluksi vietettiin hiljainen hetki elokuussa edesmenneen liiton kunniapuheenjohtaja Börje Tengströmin muistolle. Ansioituneita, pitkään liiton hyväksi työskennelleitä palkittiin. Liittohallitus myönsi Henget-reliefin numero 8 Ilpo Tolvakselle. Kultaisen ansiomerkin saivat liittohallituksen jäsen Tuula Nieminen ja VOP-kerhon puheenjohtaja Kirsti Vesanto. Hopeisella ansiomerkillä muistettiin liittohallituksen jäsentä Patrick Holmströmiä, nuorisokerhon puheenjohtajaa Minna Joensuuta ja liiton toimiston myyntisihteeriä Anne Niemistä.

Sääntömuutosta lykättiin

Eniten ennakko-odotuksia oli kokousedustajissa herättänyt hallituksen esitys liiton sääntöjen muuttamisesta. Sääntömuutoksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista keskusteltiin värikkäästi jo lauantaina pidetyssä yhdistysten puheenjohtajien palaverissa. Liittokokous päätti SF-Caravan Kaakkois-Hämeen esityksestä, että liiton voimassa olevia sääntöjä ei muuteta miltään osin syysliittokokouksessa 19.11 vaan asian käsittely lykätään uudelleen valmisteltavaksi työryhmän toimesta, joka perustetaan viimeistään kevätliittokokouksessa 2007. Asiasta jouduttiin kuitenkin äänestämään. Lykkäysehdotus voitti äänestyksen selkeästi 186-98.

Liiton aluerahastosäännöt hyväksyttiin yksimielisesti hallituksen esityksen mukaisesti. Aluerahasto on rahasto, josta SF-Caravan ry:n jäsenyhdistykset voivat hakea lainaa tai avustusta hallinnoimiensa leirintäalueiden investointeihin ja perusparannustoimenpiteisiin. Lainan enimmäissummaksi hyväksyttiin 25 000 euroa ja avustuksen 5 000 euroa hanketta kohden.

Liittokokous hyväksyi vuoden 2007 toimintasuunnitelman, jonka painopistealueet ovat leirintäpalvelujen kehittäminen, liikenneturvallisuuden kehittäminen, jäsenetujen parantaminen, ympäristöpolitiikka ja jäsentyytyväisyys.

Jäsenmaksut ennallaan

Liitolle suoritettavat jäsenmaksut pysyvät ensi vuonna ennallaan. Jokaisen SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksen varsinaisen jäsenen maksamastaan jäsenmaksusta osuus liitolle on 23 euroa. Rinnakkaisjäsenen jäsenmaksusta liiton osuus on 6 euroa.

Liiton talousarvion tulot perustuvat jäsenmaksuilla tehtävään varainhankintaan. Talousarvio on rakennettu odotukselle, että liiton jäsenyhdistyksissä on vuoden 2007 aikana 49 000 varsinaista jäsentä ja 2 500 rinnakkaisjäsentä. Kulut talousarviossa tulevat toimintasuunnitelman tavoitteiden toteuttamisesta. Koko liiton talousarvion loppusumma on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Vuoden 2007 kevätliittokokous pidetään 20.5. Espoossa ja syysliittokokous 18.11. Jyväskylässä. TP.