Tomtomiin Balttian leirintäalueita ladattavana

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 15.07.2008 22:12

Sivulta: http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen/ Löytyy muutamia leirintäalueita etelänaapureista.

Käyttäkää hyödyksenne jos niistä on apua tai iloa. Panen ne jakoon samalle kun kun tein ne itselle

Ohjelmalla PoiEdit:http://www.poiedit.com/downloads.htm ne voi muuntaa myös muihin navigaattoreihin sopiviksi.

KIURU MIRA 17.07.2008 13:00

Nämä tulisivat tosi tarpeeseen :)

Mutta tällainen tyhmä blondi ei tajua miten saan ne sitten tuonne tomtomiin... Olen ne nytten ladannut ja painanut purkaa tiedostoa mutta sitten?

Koneet kun eivät todellakaan ole minun alaani

IPATTI VEIKKO 17.07.2008 14:06

Paremmin onnistut ohjelmalla http://66.102.9.104/translate_c?hl=fi&sl=en&u=http://garmin.gps-data-team.com/poi_manager.php&prev=/search%3Fq%3Dlmx%2Bfile%2Bformat%26start%3D20%26hl%3Dfi%26rlz%3D1T4SUNA_en___FI279%26sa%3DN&usg=ALkJrhhxZgzuUjIKYyeckw4gi9yvy1oKYA. Tämä on suomenkielinen ja erittäin hyvä kääntöhommaan, hoituu mjopa Googlen kartalla jos vain kääntää sen. Ja moneen muuhun.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 18.07.2008 10:57

Kuten sivullani kirjoitin: Sijoittamalla tiedostot purettuina hakemistoon jossa ko. maan kartta on esim. Eastern_Europe ne saa näkyviin POI tietoina Tomtomin näytölle.

Tomtomin ikonit ovat muuten kooltaan 22x22 pikseliä jos joku haluaa niitä tehdä.

.ov2 ja .bmp tiedostot tulee olla samannimisiä toimiakseen esim. Viro.ov2 ja Viro.bmp

Kun Tompan liittää tietokoneeseen USB liittimellä (telakan kautta tai suoraan, se riippuu mallista) näkyy laite levyasemana jolloin tiedot voi siirtää edellä mainittuun hakemistoon.

Mikäli Tomtom Home käynnistyy sen voi sammuttaa, kuitenkin Tomtomissa on hyväksyttävä kun se kysyy saako tietokone ottaa yhteyden.

Tomtomissa tiedostot tulee sijoittaa siihen hakemistoon jossa on POI alueella käytettävä kartta.

Tiedostot voi myös ladata purettuina jotka ovat .ov2 ja .bmp päätteisiä klikkaamalla hiiren kakkospainikkeella tiedoston nimeä ja valitsemalla valikosta joko "Tallenna kohde nimellä..." tai "Tallenna kohde levylle..." riippuen selaimesta. Englanniksi se on kai jotain "Save as....."

Tämän jälkeen aukeaa ikkuna jossa voi valita tallennus paikan.

Kun olet saanut tallennettua tiedostot omalle koneellesi on loppu vain tiedostojen kopioimista Tomtom nimiselle levyasemalle Eastern_Europe hakemistoon. (Onhan sinulla Itä-Euroopan kartat Tompassa?)

Ennen kun irrotat USB kaapelin tietokoneestasi klikkaa oikeassa alakulmassa olevaa ikonia "Poista laite turvallisesti" ja irrottamalla Tomppa, tai jos se näkyy irrotettavana levyasemana niin irrota se, sen löydät viemällä kursorin yksitellen oikean alakulman ikoneiden päälle, tällöin ikonin nimi näkyy pikkuikkunassa. Ellei näin tee saattaa joutua resetoimaan laitteen, resetointi ohjeet löytyy ohjekirjasta.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua.

KIURU MIRA 18.07.2008 21:37

Kiitos :) Nyt on nuo paikat navigaattorissa ja matka voi aamulla alkaa!

Toivotaan, että vielä mahdutaan jonnekin ilman varausta!

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 19.07.2008 14:51

Missä suhteessa tuo ohjelma on parempi kuin PoiEdit?

Voiko sillä lisätä/poistaa paikkoja ja näyttääkö se myös paikat kartalla?

Mirahan ei tarvinnut kääntää tiedostoja muuhun formaattiin.

Itse en ainakaan uskalla minkään oman koneeni ulkopuolisen ohjelman muokata omalla koneellani olevia tiedostoja.

Sama riski on myös jos lähetän jonnekin tiedoston muokattavaksi ja tallennan sen taas omalle koneelleni, tuo on tyypillinen tapa saada koneeseen troijalainen

IPATTI VEIKKO 19.07.2008 17:08

Se on paree ennenkaikkea siksi, että se on suomenkielinen ja sillä voi kääntää muitakin koordinaattitiedostoja ja vielä moneen muotoon.Se on myös yksinkertainen ja sillä voi tehdä paljon muuta, jopa hakea koordinaatteja. Kokeiles ja jatketaan sitte. Näyttää myös paikat Google Eart:ssa jos kääntää ne .klm muotoon jolloin myös google käynnistyy. Mä olen käyttänyt sitä ja kääntänyt aika monta tuhatta tiedostoa muihin navigaattoreihin sopiviksi. Kaiken lisäksi ohjelma on tatusti virusvapaa. Kokeile niin yllätyt.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 20.07.2008 12:26

Tuo kielisyys ei ole minulle SE ongelma, mutta kuinka voit taata että se on viirusvapaa jos kääntäminen tapahtuu jossakin verkossa olevalla palvelimella.

PoiEdit osaa myös kääntää neljääntoista eri formaattiin tiedostoja.

Kun kirjoitat kääntäneesi aika monta tuhatta tiedostoa, niin oletko joutunut kääntämän tiedot POI piste kerrallaan?

En aio kokeilla netissä olevaa tiedostojen muokkainta, mutta jos olet ite tyytyväinen, niin silloinhan se sopii sinulle.

Ehkä olen vainoharhainen, mutta kun naapurin kaveri jotui tyhjentämään koko koneensa kun virusta ei saatu pois edes alan liikkeessä, suhtaudun kaikkeen tiedostojan muokkaukseen,jota en voi valvoa, hieman skeptisesti. Jos tänään siellä ei ole virusta ei se tarkoita etteikö huomenna voisi olla.

Poieditin koen sopivan minulle paremmin se kääntää kerralla koko POI tiedoston formaatista toiseen ja näyttää myös tiedot Google Mapsissa. Kukin tulee omalla konstillaan tyytyvaiseksi eli jatketaan näin.

IPATTI VEIKKO 20.07.2008 15:09

Kyll sillä kääntää vaikka kuinka suuren tiedoston. Joten se siitä. Minun ikäluokalla ei ollut koulussa kuin saksa ja ruotsi, mutta pärjäämme näin. Hyvä kesän jatkoa sinulle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.