Tallentava navigointi ohjelma

Kari Lehto 09.02.2024 10:12

Onx tietoo mistä moinen löytys....mielellään ilmaisversio

Kari Rautiainen 09.02.2024 13:16

En ole käyttäny, mutta googlemapsissa käsittääkseni on ko toiminto. Pitää vaan olla kaikki oikeudet päällä. Ei siis paikannus käytettäessä, vaan aina. Asetuksista löytyy. Mulla ei ole päällä tuo aina, niin ei tallenneta.


Näkyy wazessaki olevan historiatieto.
muokattu: 9.2.2024 13:26

Liitetiedostot

img_4274.png
Esa Ojala 10.02.2024 08:14

OsmAnd Maps

Kokeileppa tuota, monipuolinen ja tallennus löytyy ainakin maksullisessa versiossa, 9,99€/vuosi.


https://osmand.net/
muokattu: 10.2.2024 08:17
Timo Haapanen 11.02.2024 18:46

Aika monet Garminin mallit piirtää viivaa ajetuista reiteistä. Siis jos tätä tarkoitettiin.

Yhä edelleen hyvänä karttana toimiva AutoRoute tekee sen myös. Ja ajetut saa tallennettua helposti.

Esa Ojala 11.02.2024 18:55

Ainakin osassa uudemmista Tomtom navigaattoreista on reitin tallennus. Tosin eivät ole ilmaisia jos sellaista hakee.

Eero Bruun 11.02.2024 19:27

Olisi ollut hyvä tuo tallennustoiminto ajetusta reitistä lokakuussa Pariisissa. Ei ollut hajuakaan jälkeen päin missä olin ajanut. Silloin en vielä käyttänyt Google Mapsia.

Markku Hämäläinen 11.02.2024 20:17

Minulla on pari tuon tyyppistä, niiden avulla saan valokuviin niiden ottopaikan.
Myös ajetun tai kävellyn reitin saa näkyviin noiden sisällön lukuohjelmalla http://www.transystem.com.tw/www/product.php?b=G&m=pe&cid=4&sid=&id=96

Timo Haapanen 13.02.2024 16:52

Mapsista en ole löytänyt piirrettyä viivaa. Mapsin aikajana tekee pisteitä kartalle jos sijaintihistoria on päällä.

Kuvassa mun liikkeet vuodelta 2022. Sen kummempaa ei mun mielestäni mapsissa ole.

Antero Virkkala 14.02.2024 19:46

Miksi reitin tallennuksen pitäisi tapahtua navigointiohjelmasta käsin? Toinen kysymys: mitä tallennetulla reitillä on tarkoitus tehdä? On vaikka millä mitalla ilmaisia ja muutaman euron hintaluokassa olevia älypuhelinsovelluksia, jotka tallentavat reittitiedostoja esim. GPX-formaatissa. Olen aiemmin käyttänyt esim. Sports Tracker -nimistä kuntoilusovellusta, joka oli alun perin Nokian kehittämä jo ennen Android-aikaa. Kuntoilusovellusten eräs ongelma (jos sen ongelmaksi näkee) on, että ne yleensä tallentavat reittipisteitä (ja syke- ym. tietoja) noin sekunnin välein, mistä aiheutuu kohtuullisen suuri akun ja muistitilan kulutus. Veneessä käytin Geotag Photos Pro -ohjelmaa, jossa pääsi asettamaan tallennusvälin esim. yhteen minuuttiin, mikä veneen nopeus huomioon ottaen riitti valokuvien geotaggaamiseen. Viimeiset 7 vuotta olen kehittänyt GPX-reittejä Polarin äly/urheilukellojen avulla. Reittejä voi sitten tarkastella omalla älylaitteella, Polarin netissä (kuva 1) tai KML-muotoon muunnettuna esim. Google Earth Pro:ssa (kuva 2). Kuvassa kävely Senjan saarella olevalle Hesten-vuorelle. Nykyisen kelloni - Polar Pacer Pro - suuri etu minulle on tolkuton akun kesto (ei OLED-näyttöä). Pelkkänä kellona toimiessaan riittää lataus 7 - 8 päivän välein ja GPS+sykeseurantaan akku riittää n. 35 tunniksi.

Eero Bruun 14.02.2024 20:16

Totta Antero puhut. Jo 10 vuotta sitten kävin koiran kanssa iltalenkillä ja kaulassa oli "avaimenperä", joka tallensi kävellyn reitin. Jopa muutaman metrin tarkkuudella(?) Hassua oli, että laitteessa oli muistissa Taiwanissa liikuttu matka(?) missä en koskaan ole käynyt. Muisti voi pettää, mutta tuossahan se "avaimenperä" on työpöydän laatikossa. Muistiin jäi koko koiralenkki ihan viivan muodossa. Tämä nyt taitaa olla aika alkeellinen verrattuna nykyisiin älykelloihin.

Timo Haapanen 14.02.2024 21:20

Onhan se kiva nähdä heti missä ajaa tai on ajanut.

Läppärin Autorouten kuvassa ajoimme Cadillacin kaupungissa Ranskassa. Tulimme luoteesta, ajoin umpiperään josta käännyin takaisin omia jälkiä. Seurasin viivasta mistä kannattaa kääntyä kohti päämäärää joka oli Stellplatz viivahäkkyrä kuvan keskellä. Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa ja taas oli helppo katsoa viivasta miten kannattaa kääntyillä.

Navi vieressä antoi omia ohjeitaan mutta kartalla näki missä mennään.

Vanha Autoroute on hieno koska zoomailla voi aivan tarkasta kadunkulmasta koko maan käsittävään kuvaan.

Liitetiedostot

1707930569225.jpg
Antero Virkkala 15.02.2024 09:42

Polarin (tai muiden) äly/urheilukellot. Jos haluat tallentaa reitin urheilukellon avulla mutta et halua automatkojen vääristävän tilastoja ("vautsi, kävelin kuusituhatta kilometriä kuukaudessa!"), niin voit antaa kellon ladata automatkan kellovalmistajan (esim. Polar) tai yhteistyökumppanin (esim. Strava) nettiin normaalisti, ladata sieltä GPX-tiedoston ja sen jälkeen poistaa autolla suoritetun "urheilusuorituksen". Jos pieni (ei sponsoroitu) mainostaminen sallitaan, niin Polarin kellojen yksi merkittävä etu on ilmainen Polar Flow -netin käyttö historian, tilastojen ym. tallentamiseen. Monien muiden kellon käyttäjät joutuvat turvautumaan maksullisiin palveluihin.

Kojelautakamerat. Kojelautakameroiden tallentamissa videoissa on yleensä metadatatietoa, kuten koordinaatit, nopeus, ym. Dashcam Viewer -niminen ohjelma osaa näyttää reitit kartalla (ja paljon muutakin). En ole ohjelmaa ostanut enkä edes kokeillut, kun en koe sitä tarpeelliseksi. Dashcam Viewer on apuohjelmaksi kallis ($35, Pro-versio $75). Dashcamtalk-foorumilla on keskustelua tästä. Yksi kehittäjä kertoo kehittäneensä ohjelman, jonka aikoo myös säilyttää ilmaisena. En kokeillut tätäkään, kun joku käyttäjä sanoo tietoturvaohjelman valittaneen epäilyttävästä toiminnasta.

Powershell-skriptikieli. Kun opiskelin Powershelliä YouTubesta, yksi tubettaja kehitti sillä ohjelman, joka seuloo videotiedostoista dynaamisia koordinaattitietoja. En muista tubettajan nimeä enkä katsonut ohjelmaa loppuun asti, kun en tarvitse tällaista ohjelmaa. Jos lähtisin tekemään GPX-tiedostoja kojelautakameran videoista, ohjelman pitäisi olla sellainen, johon voisi kerralla tuoda ainakin yhden päivän videot. Nimittäin kahdeksan tunnin aikana syntyy 96 kpl viiden minuutin videoita). Dashcam Viewer tähän pystyy.

Markku Hämäläinen 17.02.2024 11:56

Kuva, joka on kaapattu GPS Trip Recoderin GPS Photo Tagger -lukuohjelmasta
Kuva on Romanian reissulta 2019
Kuva myös laitteesta, minulla on kaksi samanlaista, ovat tosin erimerkkisiä.
Aiempi linkki ei näköjään toimi. tuossa uusi
https://www.transystem.com.tw/www/product.php?b=G&m=pe&cid=4&sid=&id=96

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.