Leirintäalueen tiedot ja kuvat Caravan lehdessä

LILLI PETRI 23.07.2013 01:00

Caravan-lehteen ja nettiin pitäisi kuvat ja tekstin päivittää säännöllisin välein. 3 vuoden välein uusi kuva ja kuvaus paikasta.Näin pysyisi tiedot ajan tasalla.

ESKOLA PENTTI 23.07.2013 07:18

Annapa hyvä kirjallinen palaute Sfc:n toimistolle!

HÄGGMAN MIKKO 24.07.2013 06:10

Caravaanlehti päivitetään joka vuosi, kysely menee lairintäalueen pitäjälle joka vuosi, mitä muutoksia on. jos leirintä alueen pitäjä ei tee muutoksi ilmoitus julkaistaan vanhoilla tiedoilla. VIKA ON LEIRINTÄALUEEN PITÄJÄSSÄ. jos tiedot on vääriä vika on leirintäalueen pitäjässä.,ei lehden.

KARJALAINEN ALPO 24.07.2013 06:33

Siinäs kuulitte. Vika on yrittäjissä.

Ja tiedossa kyllä löytyy vikoja, vudesta toiseen. On se merkillistä, että tietojen päivitys ei kiinnosta joitakin yrittäjiä pätkänkään vertaa. Eikös lehden toimitus voisi jättää pois sellaiset alueet, jotka eivät päivitä tietojaan?

Toisekseen, kyllähän sen yrittäjä mielialan ymmärtää, kun alue rapistuu ja rahaa ei ole korjauksiin. Ei sitä kyllä mielellään päivitä tietojaan, että "Meillä on entistä heikommin nämä asiat".

KOISTINEN TOIVO 24.07.2013 06:56

Tämä aika ei oikeen suosi leiriyrittäjiä. Kaikenlainen hintojen nousu pistää miettimään monellakin, missä yöpyy kulkiessaan lomilla. Kausi on lyhyt. parantaakseen laatua, pitäisi nostaa hintoja, ja se taas vähentää käytäjiä. Tietysti voidaan sanoa, että jos on kalliit vehkeet vara ostaa, niin mitä se pari, kolme kymppiä yöltä merkkaa. Niimpä niin. Toivopoika

KARJALAINEN ALPO 24.07.2013 09:14

Parikymppiä on kohtuus, mutta joissakin paikoissa kolmekymppiä tuntuu kalliille.

JANHONEN MATTI 24.07.2013 09:40

Miten leirialueen pitäjiä joku markkinointiin liittyvä oppaan tietojen päivitys kiinnostaa kun ei niitä kiinnosta itse alueenkaan päivitys.

Monesta alueesta näkee, että aluetta ajetaan alas joko tieten tai tietämättään. Leirialueeseen jos mihin sopii määritys, jos se ei kehity se taantuu.

TOIVONEN KAIJA 24.07.2013 09:43

Tuntuu hullulta, kun alueita on rakennettu ja niitä pidetään kunnossa, että monessakin paikassa kausi on kesä-elokuu. Eikö muka kulkijoita riitä toukokuussa tai syyskuussa? Voisiko pienemmällä henkilökunnalla kuitenkin pitää alueen "perusvalmiudessa" ts vessat, suihkut käytössä ja jätehuolto? Jokusen euron leiriytyjä kuitenkin jättää. Kolme kuukautta on aika lyhyt aika kerätä vuoden tienestit!

JANHONEN MATTI 24.07.2013 11:18

Nykymuotoisten leirialueiden pyörittäminen Suomessa on ja tulee olemaan ongelmallista. Ongelmana lähinnä on se, että suuri osa kuluista on ympärivuotisia mutta itse tulonmuodostus tapahtuu - nykyisin käyttötottumuksin - vain muutaman kuukauden aikana.

Koko leirialuehommaan hommaan sisältyy tällä hetkellä montaa ristikkäistä tekijää, jotka ovat muutoksessa, jopa niin hitaassa, että sitä ei edes huomata. Vallalla olevan ajattelun lähtee kuitenkin siitä, että kunnon leirialuelle kuuluu absolut, järvenranta, sauna tai useampia saunoja, krillitupa ja rauhallinen paikka. Eli samoja tekijöitä kun mitä kesämökkiläiset arvostaa, sillä erotuksella, että . sosiaalinen kanssakäyminen on olellinen osa - ainakin valtaosan mielestä- leirialueelämää. Jopa niin, että sauna ja sosialisuus on joillekin synonyymi.

Väitän, että tulossa on uusi karavaanarisukupolvi, jota tämä meno ei enää viehätä. Halutaan olla siellä missä tapahtuu, eikä missää pusikossa - kaukana ei missään - kuten asia usein ilmaistaan. Tietty ristiriita on myös siinä, että he kokevat ostavansa leirialueelta sitä mitä he ovat jo kalliilla ostaneet. Hyvin monessa vaunussa ja autossa kun on paremmat vessat ja suhkutilat kun rapistuneilla camping-aluella. Matka-aikainen sosialisuus ei ole heidän juttunsa. He ovat individualmatkaajia jotka ovat "erämaaretkellä" ihmisten keskellä ilman muuta vuorovaikutusta kun mikä on pakko. Lajitovereihin sosiaalisuus ulottuu lähinnä tervehtimisenä - ja sekin vähenevässä märin. Miten sosialaisuusta nyt matkalla ilmenee on jos sitä ei ilmene siellä kerrostalon porraskäytävässäkään. Tämän lajityypin karavaanarien tarpeita tyydyttäviä camping-palveluista meillä ei vielä juurikaan juurikaan ole. Matkaparkit ei nykytasoisina ole vastaus tarpeeseen, ja hyvin usein ne lähtee vain matkaparkin tarjoajan tarpeista saada asiakkaista kun karavaanarin tarpeista saada palveluja. Tasoa luukku maassa, harjateräksestä taivutettu koukku jossain lojumassa luukun avaamiseksi, eikä puhtaan veden huoltoa missään, ei matkaparkin nimeä ansaitse.

Luulempa, että edessä on opintomatka ulkomaille ja sieltä parhaiden käytäntöjen siirtäminen Suomeen. Kuka aloittaa?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.07.2013 11:33

Jos jätetään pois SFC alueet, niin muiden leirintäaluiden käyttöä syö juuri nuo omat alueet.

Jos lasketaan montako yöpymistä tapahtuu omilla alueilla vs. markkinaehtoisilla alueilla, niin taitaa enemmistö yöpymisistä tapahtua omilla alueilla, ainakin suuri osa. Siinä on kaupalliset yrittäjät tiukilla. Suosin itsekin SFC alueita hinta/laatu suhteen takia.

Olenkin ihmetellyt etteivät yrittäjät ole onstaneet meteliä asiasta, mutta varmasti toimintaan yritetään vaikuttaa nimenomaan verotuksen kautta. Yksi asia jonka yrittäjät ovat saaneet läpi on myös varmaan se majoitusilmoituksen teko.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.7.2013 klo 11:34:16 onstaneet po. nostaneet

JANHONEN MATTI 24.07.2013 13:24

Ein tuo SF.Caravanin jäsenyhdistysten omistamien tai hallitsemien ns. omien leirialueiden merkitys ole niin suuri kun annetaan ymmärtää. Suomessa on n. 600 leirialuetta joista runsaa kolmesataa täyttää ulkoilulaissa määritellyn leirialueen määrityksen. SF-Caravanin jäsenyhdistysten hallinnassa on 60 aluetta. Näistäkin suuri osa on jo valmiiksi ns. peruskuormassa eli kausipaikkalaisten käytössä. Jäsenyhdistysten käytössä olevat leirialueet ei ole niin suuri tekijä kun annetaan ymmärtää, eikä myöskään mikään suunnannäyttäjä mitä toimialan kehitykseen tulee. Tätä taustaa vasten täytyy vain ihmetellä esim. tuota turvavälien suurentamispäätöstä, joka käytännössä ei tuo mitään mutta vie kyllä.

Ja täytyy muistaa, että vain noin puolet matkailuajoneuvojen haltijoista on liittynyt SF-Caravanin jäsenyhdistyksiin. Alan koko kuvahan syntyy siitä kun jäsenyhdistysten jäsenlukuihin lisätään ns. villit, telttailijat (kasvussa) ja mm. moottoripyörällä liikkujat joissa on sekä telttailijoita että mökkimajoitusta käyttäviä.

LILLI PETRI 24.07.2013 14:49

Vika kylläkin on yrittäjässä. Mutta olisi hyvä että olisi jonkinlaista valvontaa jos tietoja julkaistaan. On paljon paikkoja jotka on 70 , 80 luvuilla olleet hyviä ja suosittuja, ovat nykyään aika " rähjäisiä". aika paljon on menty sillä vanhalla maineella jonka on joskus saanut. Yleenä pärjää kun ruoho on leikattua, vessat ja suihkut siistejä ja yleis ilme huoliteltu. Paljon merkkaa reitin suunnittelussa se mitä kaupunki tai kunta tarjoaa. Mutta aina viihtyy pitempään siinä kylässä jos leirintä paikka on huoliteltu, ei tartte olla uutta. Kaupunkien ja Kuntien pitäisi satsata enempi myös leirinä alueisiin jos haaluaa saada matkailijoita kaupunkiin. Kuiteskin tässä matkailussa liikkuu myös paljon rahaa kaupungin kassaan. Sauna on aika tärkeä elementti tässä matkailussa ja uintimahdollisuus.

JANHONEN MATTI 24.07.2013 16:56

Petri on oikeassa. Itse asiassa valtaosa meidän leirialueista on suunniteltu ja toteutettu Sopu-teltan aikaan, jolloin pallopää-michiganit teki maansiirtotyöt.

MELANDER KARI 24.07.2013 21:20

Moro! Molempia käytetään ja omia suositaan. Taso on omissa paljon parempi. Ongelma on vaan, että omat alueet on yleensä ihan metsässä ja yleiset alueet lähellä keskustoja. Eipä taida päätien varressa olla muita kuin Lintulahti ja Vankkurimännikkö. Kalajärvi on myös aika keskeisellä paikalla ja muutenkin hieno alue.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.