Ahvenanmaalle

ROIVAINEN PAULI 18.07.2012 19:07

Hei!

Ollaan ensi viikolla lähdössä reissuun Kustavin kautta Ahvenanmaalle ja sieltä Ruotsin puolelle. Kun lautalla mennään, niin onko yövyttävä välillä Vårdössä vai vasta esim. Maarianhaminassa?

POHJANTÄHTI JORMA 19.07.2012 06:32

Yleensä me mennään nukkumaan iltaisin paikasta riippumatta

HALMEENMÄKI JUHANI 19.07.2012 07:23

Pakko ei ole yöpyä välillä, mutta tulee vaan kalliiksi mennä ns suoraan läpi, ja tuskin pääset heinäkuussa kaikille lautoille ekaan vuoroon.

http://www.alandstrafiken.ax/fin/faq.htm

ROIVAINEN PAULI 02.08.2012 20:55

Reissu heitetty ja "tuurilla" mentiin ekalla vuorolla molemmat lauttamatkat. :)

POHJANTÄHTI JORMA 02.08.2012 21:27

Tarkoittaako se samaa kuin yksillä ja samoilla silmillä. No vähän naurattaa kun on itse lähtöisin sieltäpäin yhdeltä saarelta. Toivottavasti selvisitte ilman Kumlingen tautia. Käytiin mekin viikko olemassa Ruotsin puolella Naantali- Kapellskär-Naantali. Kapellskärissä yrittivät myydä tarraa leirintäkorttiin, vaan minä kerroin yöpyväni puskassa jos ei 194 kr jotka sain haalituksi riittäneet. Kelpasivathan ne:))

ROIVAINEN PAULI 08.08.2012 20:50

Puhumalla ja yksillä silmillä, kun siellä ei tänä kesänä ole tainnut olla paljon turisteja liikkeellä. Kunhan tarpeeksi tyhmäksi heittäytyy ja puhuu huonoa ruotsin kieltä (sehän meiltä onnistuu) ja kun siellä ei kuulemma enää osata ollenkaan Suomen kieltä. Sekin oli hyvä, ettei tarvinnut jäädä kämäiselle Brändön saarelle, eihän siellä ole mitään muuta kuin korkeintaan kauniita maisemia. Tosin yksi huippu leiriytymispaikka löytyi, että Eckerön leirintäalueella meitä palveltiin SUOMEN kielellä!!

HALMEENMÄKI JUHANI 09.08.2012 17:47

"Sekin oli hyvä, ettei tarvinnut jäädä kämäiselle Brändön saarelle, eihän siellä ole mitään muuta kuin korkeintaan kauniita maisemia."

No huh, vai ei niin upeat maisemat ole hyvä syy jäädä hetkeksi Brändöhön! Mikäs sitten?

"Tosin yksi huippu leiriytymispaikka löytyi, että Eckerön leirintäalueella meitä palveltiin SUOMEN kielellä"

Suomi on kaksikielinen maa, ja meille kaikille on opetettu koulussa sen toisenkin kielen alkeet. Vaikka olenkin suomenkielinen, niin koen kaksikielisyyden rikkautena, josta minulle on ollut runsaasti enemmän hyötyä kuin haittaa. Ja kannattaa ajatella myös toisinpäin: vaatiiko ruotsinkielinen suomalainen samalla tavalla aina palvelua ruotsiksi? Ahvenanmaa on sitten vieläpä kaiken lisäksi yksikielinen.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.8.2012 klo 07:35:58 Korjaus: "Pakkoruotsi" tuli 1964 kansakoululakiin. Tarkoittaa siis, että vasta 50-luvun loppupuolella syntyneet ovat saaneet pakkoruotsin tai tvångsfinskan jo kansakoulussa. Tosin vakiintuneena käytäntönä keskikoulussa oli jo ennen tuotakin ottaa ensimmäisenä lisäkielenä se toinen kotimainen. Siis yli 55-vuotiaista ne, jotka eivät ole käyneet keskikoulua, tai ovatkin valinneet siellä poikkeukselliset kielet, ovat heikoilla jäillä Ahvenanmaalla sekä 15 ns Mannersuomen kunnassa

VALTONEN MARTTI 09.08.2012 17:55

"Suomi on kaksikielinen maa, ja meille kaikille on opetettu koulussa sen toisenkin kielen alkeet."

Jussi luulee vaan...on liikaa tekemisissä 'pienten ikäluokkien kanssa'

Käyttäjän lisäys viestiin 9.8.2012 klo 17:56:28 ...vai tarkoititko Suomea, se on kyllä opetettu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.