Liittohallitusehdokkaat

Viisi henkilöä on ehdolla SF-Caravan ry:n liittohallituksen jäseneksi vuosiksi 2019 - 2022. Liittohallituksen jäsenten vaali käydään liittokokouksessa Järvenpäässä 25.5.2019.

Liittohallituksesta ovat erovuorossa vuoden 2019 lopussa Hanna Jokinen, Pirjo Kuisma ja Jari Valkeapää.

Määräaikaan mennessä ovat SF-Caravan ry:n jäsenyhdistykset asettaneet ehdokkaiksi liittohallitukseen vuosiksi 2019 - 2022 seuraavat henkilöt (nimi, jäsennumero, kotipaikka, ehdottaja):

 • Hanna Jokinen, 104096, Pori, SF-Caravan Helsinki ry ja SF-Caravan Kokemäen Seutu ry
 • Hannu Kivikoski, 27648, Nurmijärvi, SF-Caravan Espoo ry, SF-Caravan Vantaa ry ja SF-Caravan Väst-Nyland rf
 • Pirjo Kuisma, 63847, Oulu, SF-Caravan Oulun Seutu ry
 • Juha Rinne, 129520, Orimattila, SF-Caravan Lahden Seutu ry, SF-Caravan Kanta-Häme ry, SF-Caravan Kerava ry, SF-Caravan Kaakkois-Häme ry, SF-Caravan Forssan Seutu ry, SF-Caravan Riihimäen seutu ry, SF-Caravan Valkeakosken seutu ry ja SF-Caravan Pirkanmaa ry
 • Marianna Virta, 52946, Savonlinna, SF-Caravan Savonlinnan seutu ry

Viidestä ehdokkaasta kolme valitaan. Tutustu liittohallitusehdokkaisiin ja heidän ajatuksiinsa alla.


Hanna Jokinen

hanna.jokinen@karavaanarit.fi
Ikä: 42 vuotta
Ammatti: tradenomiopiskelija (yritysviestintä)
Perhesuhteet: 3 lasta Niclas (17), Catarina (15) ja Mico (4)
Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti, saksa
Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • SF-Caravan ry, liittohallituksen jäsen 2011-
 • SF-Caravan Kanta-Häme ry, hallituksen jäsen ja sihteeri 2006-2012, varapuheenjohtaja 2011-2012
 • SF-Caravan Kanta-Häme ry, Tilkunpeltotoimikunnan jäsen ja sihteeri 2004-2009
 • Hämeen YT-alue (Hämyt), jäsen 2008-2012
 • Jäsenlehti Koukkaus, päätoimittaja 2009-2012
 • FICC Rally 2014, ohjelmavastaava

Kuka olet?
42-vuotias porilainen. 3 lasta (17, 15 ja 4). Liiketalouden opiskelija. Liittohallituksen jäsen vuodesta 2011 alkaen. Vapaa-aika kuluu enimmäkseen nuorten harrastustoiminnan parissa. Itse pidän myös suunnistuksesta, minkä harrastuksen löysin viime vuonna.

Millainen karavaanari olet?
Reissaava kausipaikkalainen. Karavaanarielämän aloitin vuonna 2002. Sen jälkeen on tullut reissailtua niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja yövyttyä niin puskissa kuin leirintäalueillakin. Tällä hetkellä reissailen vanhalla LMC-vaunulla.

Kokemuksesi järjestötoiminnassa?
Minulla on kokemusta juuri tästä karavaanareiden järjestötoiminnasta vuodesta 2011 alkaen. Yhdistystoiminnan kautta olen ollut mukana erilaisissa tilaisuuksissa ja koulutuksissa vuodesta 2006 alkaen. Liittohallituksen vastuujaon myötä (2018) minun vastuullani ovat olleet mm. koulutukseen ja sisäiseen viestintään liittyvät asiat.

Koulutuksesi ja kielitaitosi?
Tällä hetkellä opiskelen liiketaloutta Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Suuntautumiseni on yritysviestintään. Myös menneisyydestäni löytyy ammattikorkeakouluopintoja. Kielitaitona suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

Millaista erityisosaamista ja asiantuntemusta toisit SF-Caravan ry:n hallitustyöskentelyyn?
Viestintään ja markkinointiin sekä koulutukseen liittyvät asiat.

Miksi olisit oikea henkilö SF-Caravan ry:n hallitukseen?
Minulla on osaamista ja kokemusta jo hieman pidemmältä ajalta. Haluan olla kehittämässä vastuualuettani (koulutus ja sisäinen viestintä) eteenpäin, sillä työ on vielä kesken. Vai voiko se ikinä valmis ollakaan? Minulla on halu olla mukana kehittämässä liiton ja koko harrastustoimintamme toimintaedellytyksiä ja tulevaisuuden suurempia ja pienempiä toimia. Haluan olla myös mukana kehittämässä jäsenyhdistysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä liiton kanssa.

Mitkä ovat mielestäsi SF-Caravanin vahvuudet?
Vahva ja tasapainoinen talous. Hyvä maine, mikä mahdollistaa myös entistä paremman kuuluvuuden ja edunvalvonnan sekä yhteistyömahdollisuuden eri tahojen kanssa. Runsas ja hyvin ammattitaitoinen asiantuntijoiden ryhmä. Kehittämishaluinen (ja -taitoinen) ja yhteistyökykyinen liittohallitus. Liiton ja jäsenyhdistysten välinen yhteistyö.

Mitä asioita pidät SF-Caravanin tulevaisuuden uhkina?
Mahdollinen jämähtäminen ja kehitykseen vastaamattomuus. Jäsenmäärän huomattava lasku ja sitä seuraava taloudellinen taantuminen. Lainsäätäjän ja muiden vastaavien tahojen laatimat säännöt ja määräykset, mitkä asettavat entistä enemmän haasteita harrastustoiminnallemme.

Mikä on mielestäsi tärkein SF-Caravanin kehittämiskohde?
Markkinointi ja digitalisaatio.

Mikä on suosikkimatkakohteesi kotimaassa ja ulkomailla?
Suomi on täynnä loistavia leirintäalueita. Minulla ei ole mitään erityistä suosikkimatkakohdetta. Kohde määräytyy usein matkaseurueen mukaan: olenko liikkeellä lasten vai aikuisten kanssa. Vai peräti itsekseni. Ulkomaista olen tykästynyt erityisesti Saksaan.
 


Hannu Kivikoski

hannukivikoski@gmail.com
Ikä: 59 vuotta
Ammatti: LVIA –asentaja
Perhesuhteet: naimisissa, 3 aikuista lasta ja 5 lastenlasta
Kielitaito: auttava englanti ja ruotsi
Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • SF-Caravan Espoo ry, hallituksen jäsen 1987-1990, 1993-1994, 2000-2012
 • SF-Caravan Espoo ry, varapuheenjohtaja 1990, 2000-2012
 • SF-Caravan Espoo ry, tekninen toimikunta 1987-1993, tekninen yhteyshenkilö 2013-
 • SF-Caravan ry, leirintä- ja turvatoimikunta / asiantuntija-ryhmä 2002-

Kuka olet?
Innokkaasti mukana uusia asioita kehittämässä, silloin kun koen asian järkeväksi ja toteutuskelpoiseksi. En ole kuitenkaan johdateltavissa. Olen luotettava, teen asiat mitkä olen luvannut.

Millainen karavaanari olet?
Aloitin harrastuksen vuokravaunulla vuonna -84. Jäseneksi liityin vuonna -85. Olen toiminut monipuolisesti erilaisissa karavaaniharrastukseen liittyvissä tehtävissä. Treffitapahtumia järjestettäessä on leirintäturvallisuudesta vastaaminen langennut luontaisesti minulle. Järjestyksenvalvojakortin suoritin vuonna 2001, kun Espoon ja Helsingin yhdistykset yhdessä järjestivät NCT-treffit Espoon Leppävaarassa. Tuota aikaa muistelen kaiholla. Yhteistyö yhdistysten välillä jatkuu edelleen mm. joka keväisellä ajoharjoittelutapahtumalla, jossa itsekin olen aktiivisesti kouluttajana mukana. Seuraava yhdessä tekemämme tapahtuma on toukokuussa Helsingin yhdistyksen 50v juhlatreffit. Liikun edelleen matkailuvaunullamme ympärivuotisesti ja olen saanut osan lapsistanikin innostumaan leirintämatkailuun. Kausipaikkani sijaitsee kotipihalla, josta on helppo aina matkaan lähteä.

Kokemuksesi järjestötoiminnassa?
Ammattitaitoisten, samoista asioita ja harrastuksesta kiinnostuneiden asiantuntijoiden kanssa työskentelystä minulla on ainoastaan myönteisiä kokemuksia. Olen saanut olla mukana kehittämässä kotimaan leirintäalueturvallisuuteen ja -rakentamiseen liittyvää ohjeistusta sekä antamassa viranomaislausuntoja karavaanareiden puolesta ja näkökulmasta. Järjestötoimintani on ollut omaa harrastustani tukevaa toimintaa ja tekemistä.

Koulutuksesi ja kielitaitosi?
Talotekniikka-alalla 39 vuoden kokemus, tekninen isännöitsijätutkinto Its-Tek.

Millaista erityisosaamista ja asiantuntemusta toisit SF-Caravan ry:n hallitustyöskentelyyn?
Talotekninen asiantuntemukseni ja alan hyvät verkostoni. Leirintäalueen kunnossapitoon, huoltoon ja isäntätoimintaan liittyvä tietämykseni. Olen kouluttanut aiheesta jäsenistöä ja leirintäalueyrittäjiä jo monen vuoden ajan. Pyörää ei aina kannata keksiä uudelleen, vaan yritetään hyödyntää paremmin jo olemassa olevaa.

Miksi olisit oikea henkilö SF-Caravan ry:n hallitukseen?
Olen yhteistyökykyinen. Minulla on pitkä kokemus matkailuajoneuvoharrastuksesta sekä harrastuksen ympärillä olevasta järjestötoiminnasta. Minulla on hyvät verkostot. Mietin minulle esitetyt asiat harkiten ja mahdollisesti käytän asian paremmin tuntevaa asiantuntijaa (konsultointi) apuna, mikäli päätöksen teko niin vaatii.

Mitkä ovat mielestäsi SF-Caravanin vahvuudet?
SF-Caravan ry on saanut arvostusta leirintämatkailun asiantuntijana eri viranomaistahoilta sekä medialta. Vahvuuksiamme on ammattitasoinen vapaaehtoistyö ja yhteisten tavoitteiden tavoitteleminen. Järjestömme tasokkaat ja edulliset leirintäalueet, jotka ilman talkootyötä lakkaisivat olemasta.

Mitä asioita pidät SF-Caravanin tulevaisuuden uhkina?
Sähköautoistumisen myötä, mahdollinen kaluston muuttuminen rajoittavaksi tekijäksi. Nykyisen jäsenistön vanhenemista, talkootyön hiipumista, nuorempien mukaan saamista.

Mikä on mielestäsi tärkein SF-Caravanin kehittämiskohde?
Yhdistysten leirintäalueiden jatkuva kohentaminen tasapuolisesti aluerahaston lainoja ja avustuksia hyödyntäen.
Yhteiskunnan asettamat autoilun päästöihin liittyvät paineet järkevälle tasolle. Hupiveroista keskustelu järjestössämme pitää lopettaa.

Mikä on suosikkimatkakohteesi kotimaassa ja ulkomailla?
Kotimaassa Ahvenanmaa ja sen saaristo. Viimevuosina en ole matkailuvaunulla matkustellut ulkomailla. Viimekesäinen Pohjoisen Euroopan kierros pelkällä henkilöautolla telttaillen oli mieleen painuva ja Puola oli todella iloinen yllätys matkailumaana.


Pirjo Kuisma

pirkui@gmail.com
Ikä: 64 vuotta
Ammatti: järjestöaktiivi
Perhesuhteet: naimisissa Karin kanssa, kolme aikuista lasta ja neljä lastenlasta
Kielitaito: suomi, välttävä matkailijan ruotsi, englanti ja saksa
Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • SFC Markkinointi Oy, hallituksen jäsen 13.4.2018-
 • SF-Caravan ry, liittohallituksen jäsen 2017-
 • Oulun kaupungin tarkastuslautakunta 2017-
 • SF-Caravan Oulun Seutu ry, puheenjohtaja 2009-, varapuheenjohtaja 2003–2006, sihteeri 1997–1999, toimikunnat 1994–1997
 • työpaikan pääluottamusmies 2013-2016
 • Lohjan kaupungin liikuntalautakunnan varajäsen 1988-1989
 • Lohja Anttilan koulun johtokunta 1988-1989
 • toimihenkilöiden luottamusmies 80-luvulla
 • toimihenkilökerhon puheenjohtaja 80-luvulla

Kuka olet?
Pirjo Kuisma. Olen naimisissa Karin kanssa ja meillä on kolme aikuista lasta sekä yhteensä neljä ihanaa lastenlasta. Olen ollut karavaanari 27 vuotta. Matkailemme niin vaunulla kuin myös asuntoautolla sekä kotimaassa että ulkomailla. Caravan-yhdistystoiminnassa olen ollut mukana reilut kaksikymmentä vuotta.

Millainen karavaanari olet?
Liikkuva, aktiivinen, sosiaalinen ja haluan olla vaikuttamassa asioihin myös valtakunnan tasolla. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja onneksi tämän harrastuksen parissa tapaa ja tutustuu aina uusiin mukaviin henkilöihin.

Kokemuksesi järjestötoiminnassa?
Liityimme SFC jäseniksi vuonna 1992 ja melko nopeasti itsekin liityin perheenjäseneksi. Ensin harjoittelimme muutaman vuoden Oulun yhdistyksen leiri- ja nuorisotoimikunnassa. Vuonna 1997 minut valittiin johtokuntaan ja aloitin sihteerin toimen ensimmäisen kerran. Olen myös toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana. Puheenjohtajana Oulussa olen toiminut vuodesta 2009 alkaen. Liittohallituksen jäsenenä olen toiminut vuoden 2017 alusta. SFC Markkinointi Oy:n hallituksessa 13.4.2018 alkaen.

Jatkan mielelläni Liittohallituksen jäsenenä kehittäen yhteistyötä. Minulla on ollut niin mahtava toimenkuva nyt pari vuotta. Haluan edelleen viedä eteenpäin yhteistoimintaa meidän yhdistysten ja Liittohallituksen välillä.

Toimikausieni aikana olen ollut mukana järjestämässä mm. seuraavia tapahtumia: Kalottipäivät Oulu 1996, Liittokokous Oulu 1998, Oulun FICC Rally 2004, Liittokokous ja liittokokoustreffit Oulu 2016, Talvipäivät Oulu 2019. Olin mukana 2005 SFC alueen kunniamaininnan saadessamme sekä vuoden 2014 SFC alueen palkinnon sain itse vastaanottaa.

Olen myös työskennellyt urheiluseura Oulun Pyrintö ry:n toimistosihteerinä 10 vuotta. Toimenkuva sisälsi mm. tapahtumajärjestelyissä mukana olon esim. Kalevan Kisat ja Moniotteluiden Eurooppa Cup ym. Tänä aikana sain paljon kokemusta yhdistystoiminnasta.

Koulutuksesi ja kielitaitosi?
Olen toiminut keskikoulupohjalta toimistotöissä reilut 30 vuotta. Vuonna 2012 suoritin tekstiilihuoltajan tutkinnon oppisopimuksella. Koska muun koulussa opitun kielitaidon käyttö on vähäistä, sanotaan suomi ja välttävä matkailijan ruotsi, englanti ja saksa.

Millaista erityisosaamista ja asiantuntemusta toisit SF-Caravan ry:n hallitustyöskentelyyn?
Kokemukseni ja osaamiseni järjestötoiminnasta on vankka ja vahva. Tunnen yhdistystoiminnan hyvin ja se antaa hyvät edellytykset toimia Liittohallituksessa. Haluan viedä eteenpäin ja olla toteuttamassa yhdessä yhdistysten viestejä, ajatuksia sekä aloitteita.

Vahvuuksiani on tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa monenlaisissa tilanteissa sekä rohkeuteni tarttua myös mahdollisiin ikäviinkin epäkohtiin. Yksi vahvuuksistani on pitkäjänteinen työskentely. Muiden huomioiminen yksittäistä karavaanaria unohtamatta. Ihmiset edellä on ajatusmaailmani yksi peruspilareista.

Miksi olisit oikea henkilö SF-Caravan ry:n hallitukseen?
Hyvänä järjestöaktiivina jäsenistön ääntä unohtamatta rohkeasti uusiin haasteisiin heittäytyen annan hallitustyöskentelyssä panoksenani aktiivisen ja rauhallisen työskentelymeiningin. Yhdistystoiminnasta on pitkä ja vankka kokemus, sekä halu ja uskallus oppia aina uutta.

Mitkä ovat mielestäsi SF-Caravanin vahvuudet?
Hyvä ja vakaa toimintamalli ja talous. Liiton takana aktiivisesti toimivat yhdistykset ovat Liiton voimavara. On myös huomattavissa, että Liitto voi ja haluaa uudistua sekä kehittää toimintaa yhdistysten tuella.

Mitä asioita pidät SF-Caravanin tulevaisuuden uhkina?
SFC jäsenien ikääntyminen sekä jäsenmäärän lasku on yksi huolenaiheista. Yhteiskunnan luomat paineet jatkuvasti nousevien kustannusten kautta sekä yleisesti kiristyvän talouden vaikutukset. Aivan uutena keskustelut ilmastonmuutoksesta ja siihen liittyvät keskustelut mm. autoilu.

Mikä on mielestäsi tärkein SF-Caravanin kehittämiskohde?
Liiton merkittävänä tehtävänä etujärjestönä on hakea yhteistyökumppaneita ja aktivoida suhteita valtakunnan päättäjiin. Näin saadaan lisää positiivista näkyvyyttä valtakunnallisesti. Hyvien ja vankkojen sidosryhmien avulla saa äänensä kuuluviin ja voi luoda karavaanareiden esityksille aina paremmat läpimenomahdollisuudet. Luoda mahdollisuuksia yhdistyksille hankkia yhdenmukaisia järjestelmiä ja edesauttaa tulevaa digitalisaatiota.

Mikä on suosikkimatkakohteesi kotimaassa ja ulkomailla?
Kotimaata kierrämme hyvin tasapuolisesti ympäriinsä. Aivan mahtavia kohteita on valtavan monia Suomen niemellä. Usein kuitenkin suuntaamme nokan kohti Lappia. Toisen tyttäremme ja hänen perheensä asuinpaikasta johtuen ulkomailla kohteena on väistämättä matkoillamme Hollannissa Haag.


Juha Rinne

juha@juharinne.fi
Ikä: 53 vuotta
Ammatti: -
Perhesuhteet: naimisissa
Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi, saksa
Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • SF-Caravan Lahden Seutu ry, hallituksen jäsen 2014-, varapuheenjohtaja 2018-
 • Lahden Seudun Kuntourheilijat ry, hallituksen puheenjohtaja 2017-

Kuka olet?
Juha Rinne, 129520, insinööri Päijät-Hämeestä Orimattilasta, naimisissa, kolmen aikuisen lapsen isä, ja kaksi koiraa. Karavaanari vuodesta 2009 alkaen.

Millainen karavaanari olet?
Karavaanarina suosin kotimaan matkailua, pääasiassa lähialueilla, koska matkat osuvat yleensä viikonloppuihin, ei aikaa haluaisi viettää tien päällä vaan alueilla. Omasta, kenties kuvitellusta ajotaidosta johtuen, on kokemusta vain matkailuautoilla kulkemisesta. Tosin vanhempien ja sukulaisten harrastuksesta olen nähnyt myös vaunuilun ja kausipaikkojen tuoman puolen karavaanarielämästä.

Kokemuksesi järjestötoiminnassa?
SF-Caravan Lahden Seudun hallituksessa viidettä vuotta, urheiluseuran LaSKu ry:n hallituksen puheenjohtajana kolmatta vuotta.

Koulutuksesi ja kielitaitosi?
Insinööri, englanti hyvä, ruotsi välttävä ja saksa heikko.

Millaista erityisosaamista ja asiantuntemusta toisit SF-Caravan ry:n hallitustyöskentelyyn?
SFC-alueiden ja niiden sidosryhmien välistä kehittämistä, kuten alueiden ja kyläyhteisöjen sekä paikallisten yritysten yhteistyö.

Miksi olisit oikea henkilö SF-Caravan ry:n hallitukseen?
Olen yhdistystyöskentelyssä tottunut siihen että olen kaikissa kokouksissa paikalla ja osallistunut aina keskusteluihin tuoden oman ja edustamieni tahojen kannan selkeästi esille.

Mitkä ovat mielestäsi SF-Caravanin vahvuudet?
Laaja jäsenistö, vahvat suhteet päättäjiin ja vaikutusmahdollisuudet harrastuksen edellytysten parantamiseen.

Mitä asioita pidät SF-Caravanin tulevaisuuden uhkina?
Tulevaisuudessa suurimpina uhkina lienevät ajoneuvojen kasvava käyttöverotus, jopa diesel- ja polttomoottorien käytön kieltäminen, jolloin harrastuksen kulut nousevat liian korkeiksi tai siitä tehdään kokonaan mahdotonta. Kun liikkuminen tehdään hankalaksi ja kalliiksi, tulevat jäsenmäärätkin vähenemään.

Mikä on mielestäsi tärkein SF-Caravanin kehittämiskohde?
Saada karavaanariharrastus leviämään myös nuorempiin ja saada uutta verta myös yhdistystoimintaan, siten vahvistaa entisestään SF-Caravanin jäsenkuntaa paikallisyhdistyksissä.

Mikä on suosikkimatkakohteesi kotimaassa ja ulkomailla?
Kotimaassa lähialueiden SFC-alueet. Ulkomaanmatkailu odottaa edelleen tulevaisuudessa, mutta näkisin itseni tuolloin lähinnä kaupunkimatkailijana tutustumassa Euroopan historiaan ja nähtävyyksiin.


Marianna Virta

mariannavirta@hotmail.com
Ikä: 58 vuotta
Ammatti: hoivakodin johtaja
Perhesuhteet: naimisissa, kolme aikuista poikaa
Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti
Tärkeimmät luottamustehtävät:

 • Pääluottamusmies, SuPer 1988-1992
 • Ammattiosaston puheenjohtaja, TEHY ry. kuntap. 2008-2010
 • Savonlinnan kaupunki, tekninen lautakunta 2008-2012
 • SF-Caravan Savonlinnan seutu ry, sihteeri 2008-2014, puheenjohtaja 2018-
 • Ammattiosaston puheenjohtaja, TEHY ry. yksit. 2015-
 • STTK:n aluetoimikunnan jäsen 2018-

Kuka olet?
Olen Mari, SF-Caravan Savonlinnan seutu ry:n nykyinen puheenjohtaja. Omistan iloisen luonteen ja laajan sukulaisten ja ystävien verkoston. Olen tarmokas, sosiaalinen ja yleensä kaikkien kanssa toimeentuleva.

Millainen karavaanari olet?
Olen ihan tavallinen karavaanari ja toiminnassa mukana kaikkiaan jo 30 vuotta. Vaunumme on kausipaikalla talvet ja liikkuu vain kesäisin lomien puitteissa.

Kokemuksesi järjestötoiminnassa?
Olen kokenut järjestötoiminnan erittäin mielenkiintoisena ja uutta tietoa antavana toimintana. Se tuo tietynlaista vapautta tuoda asioita esille juuri oikeilla foorumeilla.

Koulutuksesi ja kielitaitosi?
Olen koulutukseltani sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Puhun erinomaista suomea, puhun myös kohtalaisesti ruotsia ja englantia.

Millaista erityisosaamista ja asiantuntemusta toisit SF-Caravan ry:n hallitustyöskentelyyn?
Toisin SF-Caravan ry:n toimintaan tietoa ja tuntemusta yrittäjävetoisten caravanalueiden kehittämisestä ja yhteistyöstä yrittäjien kanssa. Toisin myös asiantuntemusta alueiden ensiapuvalmiuden kehittämiseen ja muuhun alueturvallisuuteen liittyviin asioihin. Pyrkisin myös omalla esimerkilläni vaikuttamaan eri alueilla tapahtuvaan ihmisten kohtaamiseen arvoon tai asemaan katsomatta.

Miksi olisit oikea henkilö SF-Caravan ry:n hallitukseen?
Olen oikeudenmukainen ja tarmokas henkilö. Saisin myös tuotua pienten alueiden näkökantoja, haasteita ja kehittämistarpeita kuuluviin myös liittotasolle. Minun kauttani myös pienet yhdistykset saisivat näkyvyyttä.

Mitkä ovat mielestäsi SF-Caravanin vahvuudet?
SF-Caravanin vahvuutena näkisin matkailuajoneuvojen liikennesäädöksiin vaikuttamisen. Matkailualueiden kehittämisen ja erilaisten etujen neuvottelun liiton jäsenistölle.

Mitä asioita pidät SF-Caravanin tulevaisuuden uhkina?
Uhkaksi koen ilmastonmuutoksen varjolla tehtävää autojen sähköistämistä, jonka seurauksena saattaisi olla, että matkailuajoneuvojen käyttö ja sitä kautta myös matkailu mahdollisuudet vähenevät tai jopa loppuisivat.

Mikä on mielestäsi tärkein SF-Caravanin kehittämiskohde?
Alueiden kehittäminen ja caravanhengen luominen ja ylläpitäminen sekä sitä kautta kotimaan matkailun kehittäminen ja ulkomaalaisille matkailun markkinointi Suomessa erilaisten matkailureittien muodossa.

Mikä on suosikkimatkakohteesi kotimaassa ja ulkomailla?
Kotimaan kohteista on vaikea valita vain yhtä, sillä Suomessa on monta todella hienoa aluetta, mm. Mericamping Länsi-Suomessa, Kuus-Hukkala Itä-Suomessa, Salla, Ruka ja Saariselkä Pohjoisessa jne. Ulkomaan matkoista ehkä Norja on ollut mieleenpainuvin, maisemansa ja hintatasonsa takia (kallis maa).