Talvimatkaajat, missä vessantyhjennykset?

SILMUNEN HANNU 12.11.2007 14:56

Niinpä! Norjassakin,Ranskasta ja Italiasta puhumattakaan, on todella kiitettävästi informoitu matkailukulkineella liikkuvia!Huoltoasemien ja levähdysalueiden tyhjennyspalveluita löytyy ihan toiseen malliin kuin Suomessa.Kaipa siellä enemmän liikkuu väkeäkin, mutta olen aika varma että kyllä sana kiirii missä maassa matkailijita palvellaan mihin malliin ja se puolestaan myös vaikuttaa matkailijamääriin...

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 12.11.2007 16:29

Ongelmahan olisi sillä hoidettu että kiellettäisiin kaikki 'myrkylliset' kemssakemikaalit, koska löytyy näitä biologisiakin. Silloin ei olisi niin nokon nuukaa mihin sen astiansa tyhjentää, vaikka sinne tienvarsi huussin reikään. Samaa paaskaa se kaikki olisi, luonnontuotetta. Voitaisiin myydä Kiinaan, kasvattaisivat siinä vihanneksia ja sitten myisivät ne meille. Olisi aromia ja makua! Hih! ;-)

LINNAMÄKI LEA 12.11.2007 17:37

Joo, mutko ne tienvarsihuusit on melkein kautta linjan jo kadonneet. Missä niitä ennen oli, näyttää nyt olevan tyhjää täynnä.

Kunpa olisikin joku tienpitäjän lista, mistä näkisi, missä niitä vielä on jäljellä?

LIIMATAINEN HANNU 12.11.2007 17:49

Niinpä, mutta se onkin meidän oma syy! Tai ei meidän, eikä karavaanarien, luultavasti nuorten ja liian vahvojen miesten syytä. Kun ei kuulemma ole kestäneet edes betoniset ja ruostumattomasta teräksestä tehdyt huussit, kaikki rikottu p ....n päreiksi! Riskejä miehiä olleet, tai koltiaisia pikemminkin! Mitä ei rikki saatu sotkettu sillä ihtellään! Olisiko lapsuudessa jäänyt jotain vaille? Kele!

LINNAMÄKI LEA 12.11.2007 19:26

No takulla ovat jäänny paljostakin vaille. Ei sitä tavallisen kulukijan luonto anna semmosta tehä. Mutta mitäs siinä, kun kakarat on vailla huoltoo tuolla kaupungin ja kylän raitilla silimä sameena.

Muutama vuosi sitten kauhistuin, ko olin Turussa yötä, et mitä ihmettä tommoset keskenkasvuset 10 vuotiaat teköö kaupungilla juovuksissa puolen yön aikaan. Kaupunki oli kansoitettu lähinnä just näistä lapsista, joiden kuulus olla kotona aikuisen silimän valavonnassa.

Siinä iässäkö pitää alakaa osoittaa olevansa kypsä aikuinen, on kait sitä tehtävä monenmoista kolttosta, jotta tuloo itelle semmonen tunne, et täs jotain oltaski.

SIRKIÄ MATTI 13.11.2007 22:00

Teit Martti hyvän kysymyksen. "Joten mie ihan reilusti vaan kysyn, että miksi sitä "kemssasymboolia" ei voi reilusti laittaa tälläisen tienvarsi vessan seinään vaikka. Ettei tarvi arpoa. Olis ihan hyvä jos se olis sitä levähdyspaikkaa osoittavassa kyltissä tien varressa."

Olen kanssa koittanut kysellä Tiehallinnon edustajilta monesti samantapaisia tietoja. Messuillakin kyselin, miksi näitä tietoja ei voisi kerätä Tiehallinnon nettisivuille yhteen paikkaan.

Vastaus on ollut aina saman sisältöinen, että Tiemestareilla on omalla vastuualueellaan mahdollisuudet hoitaa omalla tavallaan. Näin eri tiemestaripiirien käytännöt vaihtelevat. Mitään yhtenäistä tiedostoa levähdysalueiden varustelutasosta ei ole kerätty. Ehdotuksesi pitäisi markkinoida jokaiselle tiemestarille erikseen. Joku heistä voisi vaikka toteuttaakin ehdotuksen käytännössä. Kustannuskysymykseen sen ei pitäisi kaatua.

LINNAMÄKI LEA 16.11.2007 20:19

Joo, kyllä on tielaitos napsinnu WC:t tai siinähän pitäsi olla PUUCEE, niin hyvin tarkkaan pois. Nytkin vaikka opastaulu kerto, että P-paikalla olisi huussi, vuan eipää ollu missän matkan varrella, vaikka useemman opastaulun mukkaan piti olla

LINNAMÄKI LEA 28.11.2007 20:59

Tuolla linkissä oli Shell huoltamoilla olevia kemsan tyhjennyspaikkoja, mut siellä listassa Mäntsälä P tosiaan on kaivo, vaan eipä ole asetta, millä se rautakansi siitä syrjään kiskotaan. Ei huoltamon puolesta, eikä tietty mullakaan, kun en oo vielä kaikkeen hoksannu varautua. Joten tyhjentämättä jäi huusin kasetti täälläkin.

Kyllä se huoltamonkin edustaja kävi ihmettelemässä paikalla, mutta totesi, ettei tähän hätään nyt ole mitään millä sen rautakannen siitä syrjään kiilaisi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 28.11.2007 22:04

Aiemmin siellä on ollut sen kaivon viereisessä kopissa sellainen rautatangosta tehty koukku jolla kannen sai auki. Saattaahan olla että "isin kullat" ovat tarvinneet sitä johonkin "yleisavaimeksi".

SIRKIÄ MATTI 29.11.2007 00:49

Mäntsälän Shellin ajokaivon kohdalla on lämmitetty koppi. Kopin sisällä on ollut harjateräskoukku kaivon kannen aukaisemista varten, kuten Markku J kertoi. Talvella, kun ajokaivon kansi on jäätynyt lumenalle, voi kemsan tyhjentää kopissa olevan viemäriputken suulle. Oven puolelta kohotetaan kopin pohjalevyä, niin putken pää paljastuu esiin.

Shelliä vastapäätä on ST1 Juustoportti. Ajokaivo, kopin edessä 10m päässä on kaivonkansi jonka vieressä on keltainen risti maalattuna asfalttiin. Kopissa on käyttövesiletku ja koukku, jolla pääsee avaamaan ajokaivon kannen. Avaimen koppiin saa haettua Juustoportin kassalta. Talvella kaivon kansi jäätyy täälläkin lumen alle piiloon.

LINNAMÄKI LEA 29.11.2007 19:48

Joo, sähkölampun kanssa joka tavaran kattelin minäkin, sitten tuli huoltsikan edustaja, ja sama juttu, koukkua ei ole, niin ei ole. Semmonen rautakangin pätkä siinä oli, sekin tasapäinen tylppä, muttei sillä se kansi minnekkään lähtenyt. Totesi vain, et ei tälle nyt mitään mahda. Pitää hankkia uusi koukku.

Joku lie laittanut sen omaan matkaansa.

LINNAMÄKI LEA 29.11.2007 19:51

No ei se juustoportti kyllä sydänyöllä auki ollut. En kyllä käynyt ripaa nyhtämässäkään, ei siellä kyllä autojakaan näkynyt siihen aikaan yöstä.

SILMUNEN HANNU 02.12.2007 17:24

Turku-Tampere tiellä,parikyt minuutia Turusta,on Auranportti, ABC-asema ja Shell.Siinä yhteydessä matkaparkki ja ainakin tänään oli koppi missä vessan tyhjennysmahdollisuus,AUKI !!!

t.Kaarina

KUNNAS TAPANI 02.12.2007 20:57

Saako tuolta Auranportista sähköä yöksi?

ABC Auranlaaksosta saa noin niinku periaattessa - sen ainoan kerran kun olen käynyt, oli matkaparkin tolpissa 2 h kellokytkin, eli van kahdeksi tunniksi olisi saanut sähvöä kerrallaan. Pitäisi varmaan kysyä onko asia korjattu...

LAHTI ANTTI 02.12.2007 23:25

Alkuperäiseen kysymykseen mennäkseni, niin vessan saa tyhjennettyä vessanpyttyyn.

SIRKIÄ MATTI 02.12.2007 23:45

WC-rakennuksen ulkoseinässä on sähköautomaatti. Puhelimella soittamalla käyttöohjeissa annettuihin numeroihin saa ostettua joko 5kW tai 10kW sähköä haluamaansa vapaaseen tolppaan. Tielaitoksen levähdysalueilla olevat paikat: Aura, ABC aseman takana. Teiden 9 ja 41 risteys. Paikka sama on Auranportti. http://karavaanari.info/SMF/index.php?topic=306.0

LINNAMÄKI LEA 03.12.2007 17:43

Joo, olen ollut pari yötä Auranlaakson ABC asemalla. Ne kahden tunnin lämpötolpat on henkilökunnalle, että voivat asentaa valmiiksi paria tuntia ennen töistä lähtöä auton lämmityksen.

Mutta siinä pannuhuoneen seinässä siellä rakennuksen takapuolella, niinkuin ne sähkötolpatkin on, siellä on kaksoisrasia. Periaatteessa siihen saa kaksi autoa, jos on riittävän pitkät kaapelit. Normaalisti vuokraavat sitä yhdelle autolle kerrallaan, koska auton jotuu jättämään siihen pannuhuoneen eteen, ja sit nosto-ovien eteen.

Ensin ne minullekkin tyrkyttivät niitä kahden tunnin sähköpaikkoja, ja kun soitin että ei täältä tuu virtaskaa kuin kaks tuntii. Sit tulivat ihmettelemaan, ja soitettiin toinen ja kolmas työntekijä, eikä kukaan oikeen tiennyt. Sit yks muisti, et hän on nähhy lapun, jossa lukee että se tuo pannuhuoneen oven pieleessä oleva sähkörasia on se, mitä vuokrataan yöpyjille. Ja niinpä siirryin sinne, ja sit onnistui sähkön saanti.

LINNAMÄKI LEA 03.12.2007 18:25

No en menis kuitenkaan ihan tosta noin vaan tyhjentämään, sillä jälkeen jää kyllä aika oma persoonallinen "tuoksu" joka viipyy jonniin aikaa tiloissa. Toki Oulussa tyhjensin siinä vieressä olevaan takkahuoneen vessaan, mut ei siellä kahden viikon aikana ketään ollut, siinä takkahuoneessa. Ihan tyhjillään oli, ja iso vessa, meni ovi eteisestä.

Mut jos moinen temppu olis pitäny tehä hotellin vessaan tai huoltsikan vessaan, niin kyl toisenkin kerran mietin ja voi olla et jäis tyhjentämättä, jos siitä ei oo sovittu huoltoaseman kanssa. Enkä oikein usko, että huoltoasema on sitä mieltä et sinne vessaan vaan voi tyhjentää.

Kotona kyl tos heitän sen vessaan, mut se oma persoonallinen haju leijuu pitkään ilmassa.

PALIN MATTI 03.12.2007 18:41

Mitä aineita sie Lea käytät? Tarkotan siis sielä WC-säiliösä, ku niin "persoonallisen" tuoksun saat sillä aikaseksi. Se Thetfortin sininen liemi ei ainakkaan haise mitenkään pahalae, jos vaan muistaa ajoisa tyhyjentää.

KUNNAS TAPANI 03.12.2007 18:58

Joo sitä samaa pistorasiaa minäkin sain käyttää. Siinä vaan on valittava kahden huonon vaihtoehdon välillä: jos laittaa auton parkkialueen reunalle, jää sähkökaapeli kuormia tuovien autojen pyörien alle, ja jos laittaa auton seinustan viereen, tulee roska-astioista ikävät hajut autoon sisälle. Ainakin minulle kävi näin.

Siksipä mieluummin Ruissaloon (turkasen pimeä tie muuten!) tai Auranporttiin.

LINNAMÄKI LEA 04.12.2007 00:37

Olin kaksi perättäistä yötä, ko piti olla tutkimuksissa Turussa. Kumapanakaan kertana ei ollut häiritsevää ei liikennettä eikä hajuja. Mun ne käski laittaa auton ihan siihen seinänviereen. Kattelin, et jos joku tulee autolla tuomaan tavaraa niin oon tiellä, mut ei tullu ketään kumpanakaan iltana/yönä/aamuna.

Olis mulla ollu 25 m pitkä kaapelikin mukana, mutten ottanu sitä edes esille. Sattu silloin olemaan näpäkkä -10 asteen pakkanen vielä. Ja nyt on ihan lössö keli, maa pehmeetä ja mustaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.