Talvimatkaajat, missä vessantyhjennykset?

LINNAMÄKI LEA 08.11.2007 21:22

No nyt sitä saa miettiä päänsä puhki, missä sitä vessan saa matkan varrella tyhjennettyä. Matkaa kun ei kuitenkaan voi suunnitella sen mukaan, mikä karavaanaripaikka on avoinna, vaan matkan tarkoitus määrää reitin.

Pannaanko kemsasäiliö muovikassiin ja kylki vääränä raijataan vaan pokkana huoltiksen vessaan, vaiko johonkin puskaan? Entä kun on lunta? Ei sitä puskaankaan voi nakata. Harvalla huoltoasemallakaan on kemsan tyhjennyspaikka.

Mitenkäs talvimatkaajat teette?

JOUKAINEN MIKA 08.11.2007 21:47

http://karavaanari.info/SMF/index.php?board=23.0 Osa varmaan toiminnassa talvellakin.

VARTIAINEN JOUKO G 09.11.2007 11:01

Vähissäpä Lea nuo kemsantyhjennysmahdollisuudet näi talvisin ovat. Jos ei huoltsikalla ole erillistä tyhjennyspaikkaa niin kyllä sen auton/vaunun kasettikemsan tankin voi roudata sinne huoltsikan vessaan ja pistää liemet kulkemaan. Varsinkin naisten veskeissä kun on vielä nämä bideesuihkut niin saa kasetin huuhdeltuakin kunnolla. Toivotaan että näillä "matkaparkeilla" palvelut kehittyy ja tämäkin asia tulee paremmin hoitoon.

LINNAMÄKI LEA 09.11.2007 14:11

Kattelin Mikan antamaa linkkiä, niin tosiaan todellä vähän on reitille osuvia paikkoja. Mielessäni just suunnittelin, et eipä täs muu auta, ku laittaa säiliö vaan pyörien päälle, eli vetolaukkuun. Onneksi semmonen on, jota ei enää ole käytetty, niin se joutaa tähän käyttöön, ja on riittävän suuri. Siitä mä sen rakennan, kukaan ei edes sit tajua, et auton huussia täss tyhjennetään. Paitsi se hajua, mikä siitä lemahtaa kun tyhjentää.

KUNNAS TAPANI 09.11.2007 21:10

Kaksi vessakasettia mukaan ja molemmat tyhjäksi kun sattuu sopivaan paikkaan? No tuollaista ei tietenkään viitsi asuntopuolella kuljettaa, pitäisi olla vaikka auton helmassa joku sopiva luukku jossa sitä ylimääräistä pänikkää voisi pitää.

SILMUNEN HANNU 09.11.2007 21:16

Joo toi olis hyvä.Me nähtiin viime talvena Marokossa jollain ranskalaisilla sellainen asuntoauto,missä oli valmiina kahden kasetin paikka.Semmoinen olisi myös ison perheen tarvelistalla !

t.Kaarina

ANTTILA MARKKU 09.11.2007 21:16

Kannattaa kuitenkin ottaa ja käväistä aseman hoitajalta kysymässä saako kemssan tyhjentää vc pyttyyn.Yllätys, yllätys, asemalla saattaa olla senverran huonot putket tai poikkeava puhdistuslaitos että tulee huomattava vahinko jos kemssa nesteet pääsee viemäriin.Kannatta kysyä,nimim.kokemusta omaava,pöpöt kuoli kerrasta.

LINNAMÄKI LEA 09.11.2007 21:32

Niin hyvä idea kun onkin, mut mullon ainut tavaratila sängyn alla, ja siellä lisäksi lämmitys"keskuslaitteet", jumalattoman kuuma yksikkö. Sinne kun täryttää täyttyneen kasetin, johan riittää "sulotuoksua".

Mutta silti, asiaa voisi miettiä, josko sille sinne voisi laittaa vielä sellaisen eristetyn kotelon-laatikon, mihin lämpö ei pääse sisälle, eikä "sulotuoksut" ulos. Keskiviikkonahan on Turun reissu, jospa kuitenkin käyn tuon varakasetin hakemassa.

Muutaman kerran on ehtinyt täyttyä ja punavalot vilkuttaa, ennenkuin tyhjennyspaikka on löytynyt.

SILMUNEN HANNU 09.11.2007 21:38

Sama vika meillä että sängyn alus on jo aina valmiiksi täynnä tavaraa ja lämmitintä...:(

t.Kaarina

TERVO JARI 09.11.2007 21:47

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Hakusanalla_haku.asp

Ei ole ilmainen kyseinen "pömpeli", mutta ei se haise jos käyttää kunnon "mömmöjä",kuten http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/..%5Cimages%5C128940.jpg

Mutta voit hankkia "mömmöt" http://karavaanari.info/ kauppa/käyttö ja jätevesi /kemikaalit . . . Ja sieltä kaupasta löytyy paljon muutakin "kivaa", selailkaapas . . . .

Jari

SIRKIÄ MATTI 09.11.2007 23:05

Lämpimiä, talvikäyttöön sopivia kemsan tyhjennyspaikkoja on vähemmän tarjolla. Mikan linkittämästä listasta voi huomioida erikseen http://karavaanari.info/SMF/index.php?topic=1858.0 ABC asemien kemsan tyhjennyspaikat. Ovat yleensä lämmitetyssä tilassa, ja talvikäyttö on mahdollista. Muillakin asemilla on samanlaisia tyhjennyspaikkoja. Samoin joillakin tielaitoksen levähdysalueilla. esimerkkinä vaikka Auran ABC:n takana olevan levähdysalueen WC-rakennuksen erillinen kemsan tyhjennyskoppi.

Muutamilla paikoilla on ajokaivot sijoitettu niin, että niiden luukut saa pakkasella avattua, ja viemäriputkessa on lämmityskaapeli.

Suurimman osan ajokaivon kansien jäädessä talvella auratun pihan kovan lumikerroksen alle piiloon.

KUNNAS TAPANI 10.11.2007 10:32

Jos auton perässä on pyöräteline niin ehkä sinne voisi viritellä jonkinmoisen kuljetuslaatikon tuolle kakkoskasetille?

Tuossahan voisi olla valmistajille tuotekehityksen paikka - jos siellä vessan alla olisi vaikka päällekkäin kahden kasetin tilat. Ylempi on yhteydessä pönttöön ja alempi on varalla. Toki se nostaa vessan lattiakorkeutta vähän, mutta ei ehkä olisi ihan mahdoton toteuttaa...

HYTÖNEN REIJO T 10.11.2007 11:31

Ehkä kuitemkin kannattais välttää noita huoltsikoiden sisä vessoja tuohon tarkoitukseen.Jos jotain sattuis meneen vikaan ja joku huomais niin taas maine kasvais karavaanareilla.

Kyllä niitä jonkunverran on paikkoja talvellakin,tuossa tulikin noita linkkejä muilta niihin luetteloihin.Heinolassa tähtihovi on aika strateginen paikka.

Joskus olen käyttänyt hätä varana levikkeiden huusseja,niitä joissa on iso säiliö sitä samaa kamaa.Niitäkin varmaan on eri peri aatteella olevia.Jostain muistan kuulleeni,että ne poistetaan hiljalleen kun ei suomessa osata noita kakka hommia tehä siististi.

Kyllähän Norjassa ja varsinkin Ruotsissa sivistys näkyy siinäkin.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 14:15

Joo, noi levähdyspaikkojen huusit, huomasin tänä kesänä, että ne ovat järkenään poistuneet. Vain yhdellä levähdyspaikalla oli huusi, sekin lukossa. Ovat kait ehtineet niin totaalisesti poistaa ne.

Miten tällainen kansa onkaan kasvanut, jolla ei oo ollu kasvatusta lainkaan. Ovatko ne nyt nuo vapaankasvatuksen tuotokset niitä, jotka ehtivät sekoittaa kaiken?

NIEMINEN RAIMO 10.11.2007 15:58

Miten tällainen kansa onkaan kasvanut, jolla ei oo ollu kasvatusta lainkaan. Kyseli Lea. Näin se sai alkunsa. "Joskus aikain alussa kun luotiin maailmaa niin tarvittiin myös kansaa kauas Susirajan taa.Vahinkossa Luoja oudon prototyypin loi ja tuumi että pakkasissa tuokin elää voi,niin syntyi kaurahattu,rehupuntti,punaniska, perusjuntti,oikea härmäläinen." Näin väittää edesmennyt kansantaiteilija Irwin Goodman.

LAHTI ANTTI 10.11.2007 17:45

Lea.

Milloinka taas sinne Kiviniityn yläpuolelle tulet? Ilman tarkoitusta, uteliaisuuttani vain.

NOUSIAINEN MARTTI 10.11.2007 17:59

Tarkkaan ottaen sitä kemssaa ei saisi siihen huusiinkaan tyhjentää. Johtuen siitä että jos huussi on sen sorttinen että imuauto tyhjentää ja kuljettaa sitten puhdistulaitokseen joka ei salli näitä kemssa myrkkyjä. On kyllä olemassa puhdistuslaitoksille vaarattomia "myrkkyjä", niitä vaan ei kaikki karavan tarvikeliikkeetkään myy. Lahden messuilta ostin sellaista. On hyvä aine.

JANHONEN MATTI 10.11.2007 18:25

Vähän aikaa kun tämä ketju vielä jatkuu niin kemsajäte onkin ongelmajätettä? Ei se sitä ole - eikä siitä sitä tule. Normaali jätevedenpuhdistamo selviää siitä ihan helposti. Sama koskee putkia ja pumppuja.

EEROLA TEEMU J 10.11.2007 18:51

Ihan sama tuli mieleen, että ruokalusikallinen ainetta, jota saa ilman reseptiä katukaupasta, olisi niin vaarallista pöntöllisessä, ettei siitä "paskavatkaamo" selviäisi. Kertovat että Rheinin vesikin kulkee jopa 7 kertaa "elimistön läpi" ja aina siitä kuitenkin saadaan kirkasta talousvettä. Tavallisen kansalaisen "ympäristörikokset" ovat sentään aika merkityksettömiä.

NIEMINEN RAIMO 10.11.2007 18:57

Niin ja eikös hesalaiset juo lahtelaisten kusivetet ?

SIRKIÄ MATTI 10.11.2007 20:18

Monet kemsanesteet ovat luonnolle HAITALLISIA, sisältämiensä kemikaalien johdosta. Alueilla missä loka-autolla tyhjennetään kemsan tyhjennyskaivot, niin loka-auto tyhjentää säiliönsä (bio)puhdistuslaitoksen prosessin alkupäähän. Mikäli prosessi häiriintyisi tästä, varmasti joutuisivat laimentamaan kuorman ennen tyhjennystä.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 20:20

Niin missäs se semmonen Kiviniitty on?

Siis tuossa jossain Kivikylä - joskus kävin semmosessa kuin Kivikylän palavaamossa. En kyllä yhtään muista, mistä sinne mäntiin, mut ei se kaukanakkaan oo. Mut mitä ihmeen Kiviniittyy Siä oikein tarkotat?

Liikekannallahan tässä melekein alavarriisan ollaan, paitsi viikon olen ollu nyt paikoillani, ihme. Ylihuomenna maanantain lähen tuas, mutta lyhyelle kierrokselle.

Sitten pitää valamistella vähän lämpösempiä kamppeita, että tarkenoo nousta sinne Pohjois-Suomen suuntaan. Pitääköhän huopikkaattiin jo ehtiä matkaan, mittees mieltä ootte vai ostoo räskäytänkö uuvet matkan varrelta Jämsästä ?

LAHTI ANTTI 10.11.2007 20:26

Siellä Korvenkulman vieressä.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 20:28

Niin minkä niminen, ja kuka on ns. maahantuoja tai markkinoija?

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 20:29

Ko tästä Raomalle päen jokkuu kivinen kylä.... En minä tässä ympäristössä oo ikänä kuullu tuommosta paekkoo.

NOUSIAINEN MARTTI 10.11.2007 21:04

Sopiiko että vastaan huomenna kun käyn sen pullon hakemassa piirongin laatikosta. Nyt en kehtaa enää lähteä ajamaan autoa ulos katoksesta.

NOUSIAINEN MARTTI 10.11.2007 21:07

Sittenhän meijän omassa lehessäkin puhutaan paskaa. Itikan pissi valtameressä? Periaate kannattaa kuitenkin muistaa.

ANTTILA MARKKU 10.11.2007 21:16

Se voi olla että kyseiset kemssamömmöt eivät vahingoita näiden leirintäalueiden bio puhdistamojen bakteerikantaa,mutta uskotteleppa se omistajalle.Silti,on huomattavan paljon ongelmajätettä joka ei saa joutua viemärilaitosten bio altaisiin.Onko kemssassa aineita jotka ei edistä bakteerikannan kasvua.En tiedä,mutta sen tiedän etteivät kaikki suostu kemssan tyhjennykseen vc tiloissa.

LAHTI ANTTI 10.11.2007 21:55

Ennenkuin mopo karkaa kokonaan käsistä, niin selvennettäköön nyt muutama asia.

Ensinnäkään harvalla leirintäalueella on omaa jätevedenpuhdistamoa, (en tiedä yhtään) vaan kaikki jätevedet menevät kunnalliseen viemäriverkkoon. Nykyiset jätevedenpuhdistamot pystyvät täysin käsittelemään sinne tulevat normaalit jätevedet. Myös ne, joissa on käytetty kaupasta vapaasti saatavia WC-aineita.

Yksikään niistä ei sisällä sellaisia aineosia, jotka haittaisivat puhdistamon toimintaa. Nyky puhdistamot ovat ns. kemiallis-biologisia, joiden toiminta häiriintyy lähinnä runsaasta alifaattisista tai aromaattisista liuottimista. Siksi autonpesupaikoissa täytyy olla öljynerotuskaivot, jotta näitä aineita ei joutuisi viemäriverkkoon.

Mitä tulee kemssan tyhjennykseen WC-tiloissa, niin osa varmaankin kieltää tämän hygienia syistä. Roiskeet WC-istuimeen, lattialle jne. Ei siksi, ettei niitä sinne voisi kaataa. Kaikilla leirintäalueilla ne menevät samaan järjestelmään kuin normaali WC:n jätteetkin.

Joten jos huoltoaseman tms. pitäjä suostuu antamaan WC:n tähän käyttöön, niin huoletta sen voi sinne tehdä. Ei siinä "paskalaitosten" toiminta mitenkään kärsi.

Olen aikoinaan työni takia kysellyt tätä eri puolilla Suomea puhdistamonhoitajilta, ja kukaan ei ole esittänyt kielteistä kantaansa asiaan.

Joten sinne vaan jätökset.

LAHTI ANTTI 10.11.2007 22:07

Sitten sen kivisen kylän naapurikunnassa asuu sun niminen kaimasi.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:11

Tuota roiskuttelua olen ihmetellyt, että toiset on saanu seinätkin roiskittua ja niinko Tupoksellakin, sillä on iso koppi mut niin vaan se peräseinäkin oli roiskeissa. Miten ihmeessä, vai puuttuukko joiltakin käytännön toimintataito?

Kun sen kasetin torven laittaa viistoon siihen kartiomaisen altaan seinämää kohti niin ei roisku ei sit tippaakaan, vaan siihen syntyy pyörre, ja se tavara menee ja liukkaasti viemäriin.

Ällöttää se, kun kaikki ympäristökin on sotkettu ja roiskittu. Olis varmaan aiheellista laittaa kuvat seinille, miten se säiliö siihen tyhjennetään.

Siinäpä meidän etujärjestölle tehtävä, laatia ohjeet, miten vessan kasetti tyhjennetään niihin suppilomaisiin altaisiin ja saada ne jakeluun.

Ehkä käsintiski ja pullojenpesutaito on menneiden sukupolvien kalleuksia, joten nuorempi polvi ei vissiin osaa sitä pyörrettä saad aikaan. Silloin kyllä varmasti roiskuu ja kaikki seinät ja lattia on kyllä roiskeissa

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:13

Raumalle päin olevaa Kivikylää? Vai onko täällä jossain.... Köyliö - Harjavalta - Kiukainen joku kyläkolkka tuon niminen? Jaa, mun kaima, etu- vai sukunimeltään?

LAHTI ANTTI 10.11.2007 22:16

Sekä että.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:25

No niin, Kiviniitty löyty. Ei sillä liene mitään virallista osoitteistoo Kiviniittynä taida olla. Isäntä vaan sano, et toshan se on vähän matkan päässä.

Eli siellä on Kiviniitty ja Kiviniittu. Tos Kiviniitulla ei asu kukaan, on vaan alueen nimi, lähinnä heinäpelto.

LAHTI ANTTI 10.11.2007 22:28

Sen takia en viitsinytkään mitään yleisesti tunnettuja paikannimiä laittaa kirjoitukseen. Mutta hyvä jos Pertti tiesi sen.

JANHONEN MATTI 10.11.2007 22:30

Suurin syy roiskumiseen ja roiskimiseen taitaa olla se ettei osata käyttää (painaa) sitä säiliön päällä olevaan korvausilmaventtiiliä tyhjennystilanteessa. On tainnu jäähä käyttöohje lukematta?

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:31

http://www.kivikylan.fi/perinteet.htm

Tuollahan mie oon käyny joskus hamassa menneisyyvessä vaan en enää muista yhtään mistä menin. Se on toi Kiviniitty, joka on mulle sillai vieras, ko mie en "metästä". Mehtämiehethän siellä luurailoo. Joo, joskus aikonaan, ko jaoin postii, niin pimiällä yöllä kyl sielläkin ajoin, vaan en mä paikan nimiä tienny, postilootat vain sillo kiinnosti.

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:35

Jossain loin mielikuvan et olisit jostain Olkiluodon seutuvilta ? Onko kuva ihan väärä?

KUNNAS TAPANI 10.11.2007 22:36

Eihän käyttöohjetta lue kuin luuserit. Tosimies ja -nainen tunkee vaikka nelikulmaisen palikan pyöreään reikään vähääkään välittämättä siitä mitä ohjeessa sanotaan. "Missä järki loppuu, siinä voima alkaa."

LINNAMÄKI LEA 10.11.2007 22:39

joo ja sit takuuhuoltoon, kun paikat ei kestä murjomista. Varsinkin uusien tavaroiden riikkoontumisessa on paljon osuutta sillä, ettei ohjeita lueta.

LAHTI ANTTI 10.11.2007 23:03

Ei ole.

NOUSIAINEN MARTTI 11.11.2007 09:35

Mie näin sattumalta n. vuosi sitten tv:ssa ohjelman, jossa haastateltiin tällaista hekilöä (mies) joka kertoili näistä tienvarsi huusseista. -Puhdistulaitoksen miehiä, väitti kuva teksti. Siinä se ukkeli kertoili näistä kemssan tyhjennyksistä. Ohje ja neuvo oli nimenomaan, ettei näihin huusseihin tulisi tyjentää näitä kemiallisia aineita sisältäviä kasetteja. Syy oli juuri se puhdistuslaitosten prosessin sekoaminen. Olikohan se niin pirullinen mies, että vain simputti?

ANTTILA MARKKU 11.11.2007 10:52

Kyllä alueita löytyy joissa on pakosta oma puhdistamo.Viime syksynä Nauvo tuli eteen yksi.Nauvossa oli muutenkin kemssan tyhjennys 12km päässä venesatamassa jos oli muoviämpäri mukana, huoltoasema kieltäytyi ottamasta jätettä omaan verkostoonsa.Se oliko todellinen syy leirintä alueella pöpöjen hyvinvointi?Minä en sitä voi tietää,enkä ala väittelemään koska luvut on vähän kesken.

NOUSIAINEN MARTTI 11.11.2007 14:35

Lea hei! Katoppa tuolta: www.cubesports.com

LINNAMÄKI LEA 11.11.2007 16:38

Kiitti, täytyyppa huomenna soittaa ko. kaverille, josko täs tulevan viikon kierroksella tapaisin häntä

SIRKIÄ MATTI 12.11.2007 11:45

Kysymykseen kemsan tyhjennyksestä tienvarsikäymälöihin ole saanut vastauksen. Kompostoiviin käymälöihin, joita valtaosa tienvarsikäymälöistä on, ei saa kemsaa tyhjentää.

Loka-autolla tyhjennettävät, "lietesäiliöllä" olevat WC:t sopivat kemsan tyhjennykseen. Nämä WC:t tunnistaa siitä, että suppilon pohjalta jatkuu putki alaspäin, ja säiliön nestepinta on jossakin syvällä. Esimerkkinä vaikka Alavus, Sapsalampi. Tie 66 välillä Virrat-Alavus. Alavudelta Virroille päin 18km. WC rakennuksen vieressä merkitty kemsan tyhjennyskaivo. Siinä on WC:n ulkopuolelle, säiliön tyhjennysluukuun rakennettu kemsan tyhjennystä varten oma suppilo.

Siellä missä on vesi- ja viemäriverkosto vieressä, on tielaitoksen WC liitetty tähän verkostoon. Monesti silloin on WC rakennukseen tehty oma koppi kemsan tyhjennystä varten. Esimerkkinä vaikka. Aura, ABC aseman takana. Teiden 9 ja 41 risteys, ja Merikarvia, Lankoski. Katukeittiö Köffin vieressä.

LINNAMÄKI LEA 12.11.2007 11:56

Viime reisulla en löytänyt kaupoista muuta kuin biologista kemsa-ainetta. Mitenkäs niiden kanssa? Nehän hajoo jo joutuessaan veden kanssa tekemisiin muutamassa päivässä.

LIIMATAINEN HANNU 12.11.2007 12:19

Jos ne paskanhajottajat ovat biologisia niin eihän niistä silloin haittaa ole puhdistamoille, joten vaikka wc:n pönttöön, viemäriverkkoon. Ne vanhat myrkyt, formaldehydit yms. ne ovat 'myrkkyä' nykyaikaisille biologisille puhdistamoille, voivat tappaa ne puhdistajabakteerit siellä puhdistamossa, tai ainakin prosessi häiriintyy.

Mutta tavan mukaan kohta ilmestyy muutama 'viisas' joka 'tyrmää' nämä väittämät! Jo vain, siitä sitten vaan.

VEHNILÄ JUHANI 12.11.2007 13:51

Ei, vaan Lahden putsarin puhdistetut vedet menevät Porvoon jokeen ja Lahdessa on Vesijärvi ja Helsinki ottaa vetensä Päijänteestä.

NOUSIAINEN MARTTI 12.11.2007 14:42

Mie kun en ole sinne huussinreikään uskaltanut katsoa, kun ennen oli se kiellettyä. Siitä kun saatta tulla sokeaksi. Joten mie ihan reilusti vaan kysyn, että miksi sitä "kemssasymboolia" ei voi reilusti laittaa tälläisen tienvarsi vessan seinään vaikka. Ettei tarvi arpoa. Olis ihan hyvä jos se olis sitä levähdyspaikkaa osoittavassa kyltissä tien varressa. Säästyis monelta vaivalta ja ilmasto ei tuhoutuisi kun päästöt vähenis. Niin kerran olen nähnyt kaverin tyhjentävän kemssan levähdyspaikan viereiseen raviojaan. Ei,en se ollut minä.

LAHTI ANTTI 12.11.2007 14:44

Veli-Hannu.

No comments !

Tuus Veli-Andrei.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.