netti ulkomailla
VIRTANEN PEKKA
12.04.2015 17:08
Tablettiin prepaid? Vai?q
TOIVONEN MARTTI
12.04.2015 18:54
Ulkomaat on aika laaja käsite. Kerro vähän minnepäin niin on helpompi vastata. Kerro myös mihin käyttöön, haluatko katsella lehtien näköispainoksia, areenan ohjelmia tai skypetellä? Vai riittääkö sähköpostin luku kerran päivässä?
mot
LATVALA MARKO
12.04.2015 21:48
Niinpä, tarkempi kuvaus ulkomaista olisi paikallaan, mutta jos riittää pohjoismaat ja baltia, niin Soneran sopiva on hyvä ja toimiva ja hinta sama kuin suomessa.
NYYSSÖNEN KAJ
22.04.2015 13:10
Saksassa Telecom - Portugalissa Vodafone Portugal
VIRTANEN PEKKA
29.04.2015 09:54
Asia hoidettu, Saunalahden palvelulla :-)
SEPPÄLÄ JARMO
29.04.2015 18:44
Millä hinnalla sait Saunalahdelta netin ulkomaille ,missä päin se toimii ja mikä liittymä. Käsittääkseni Saunalahti/Elisa toimii ulkomailla vain kalliilla roamin hinnoittelulla.
JANHONEN MATTI
29.04.2015 21:38
Monilla alueilla mualimalla WIFI on jo "sisäänheittotuotteena".
Joissain toimii ihan hyvin ja joissain taas ei.
Missä tätä kirjoitan ei toimi hyvin. Kentän vaihtelut on suuria.
Sama maksun kanssa, joissain alueilla on maksullinen ja joissain taas sisältyy hintaa.
TOIVONEN MARTTI
30.04.2015 08:18
Ilmeisesti kannattaa ostaa wifi suunta-antenni jos aikoo käyttää noita kämppärien ja stellplatzien wifejä. Tämä on ainakin meidän kokemus Espanjan kämppäreistä. Suunta-antenni on halpa keino saada yhteys sinnekin mihin pelkkä läppärin sisäänrakennettu antenni ei riitä. Kiinasta noita saa parillakympillä, kotimaasta varmaan vähän kalliimmalla.
mot
HYTTILÄ ESKO
30.04.2015 09:21
AHJOS TIMO
30.04.2015 10:22
Onko kenelläkään ratkaisua tähän ongelmaan: En pääse Samsung/Android-puhelimella nettiin sellaisissa WiFi-verkoissa, joissa yhteyden alussa pitäisi avautua selaimeen jonkinlainen rekisteröitymissivu. Esim. Helsingin kaupungin aloitussivulla kerrotaan kolmella kielellä langattoman verkon tietosuojariskistä ja siitä pääsee verkkoa käyttämään vasta kun on napsauttanut sivun alareunassa olevaa hyväksymispainiketta. Hki-Vantaan lentoasemalla on vastaavanlainen systeemi. Olen kaksi kertaa kysynyt neuvoa lentoaseman toimistosta eri virkailijoilta, mutta eivät osanneet nevoa. Minulla selain avautuu, mutta siihen ei tule sitä tiettyä aloitussivua vaan se yrittää hakea jotakin muuta sivua. Lopulta se langaton verkko ilnoittaa rekisteröitymisajan kuluneen umpeen.
Käyttäjän lisäys viestiin 30.4.2015 klo 10:30:32
Tähän viestiin jäi vahingossa väärä otsikko. Mainitsemaani Helsingin kaupungin langatonta verkkoa olen käyttänyt läppärillä ja siitä tiedän sen aloitussivun sisällön, mutta siis puhelimella en saa sitä esille. Lentoasemalla on vastaavanlainen rekisteröitymissivu.
JANHONEN MATTI
30.04.2015 10:34
Tuo suunta-antenni on kyllä tarpeen monilla alueilla jossa on WIFI.
Itselläkään ei sitä vielä ole ja kysynkin alan miehiltä mikä olisi kohtuuhintainen ja toimiva.
AHJOS TIMO
30.04.2015 10:57
Tein kauan sitten itselleni oheisen linkin kuvissa esitetyn suunta-antennin. Testasin sitä kotimaassa muutamissa paikoissa ja totesin, että sillä pystyi käyttämään pysäköintipaikalla olevasta autosta sellaisia langattomia verkkoja, jotka oli tarkoitettu käytettäviksi talon sisällä. Nykyisin tuolla ei ole käyttöä kotimaassa, kun puhelinverkon kautta saa käyttää nettiä maksutta rajattomasti, ja ulkomaille en ole päässyt.
https://picasaweb.google.com/108799685078115463361/WLANSuuntaAntenni?noredirect=1
TOIVONEN MARTTI
30.04.2015 12:29
Selain yrittää androidvehkeissä aina avata sen viimeksi auki olleen sivun. Se rekisteröitymissivu jää tämän taakse. Ongelmaan voi koettaa kahdenlaista ratkaisua. Ensiksikin voi painaa selaimen lisäkkunan avaavaa merkkiä siellä yläpalkissa jolloin saa auki olevat sivut pienikokoisina esille. Sieltä sitten valitsee oikea sivun eli rekisteröitymissivun. Kokeilemalla se selviää. Androidversiosta ja käytetystä selaimesta riippuu miten tuo uusien ikkunoiden avaus tapahtuu. Mulla näkyy olevan kolme päästä viistottua vaakaviivaa päällekkäin.
Toinen konsti on sitten jossain androidversiossa ja laitteessa se kolmas alareunan nappula eli oikealla oleva jossa viivat tai laatikot päällekkäin. Siitä kun painaa aukeaa joko uusi menu selaimeen tai kaikki avoinna olevat sovellukset joiden joukossa on varmaan tuo selaimen avaama rekisteröitymissivu.
Jompikumpi tai molemmat auttaa.
mot
AHJOS TIMO
30.04.2015 12:37
Suuri kiitos "mot"! Selitys kuulostaa järkevältä. Kokeilen tuota lähipäivinä, kun käyn syömässä ravintolassa, jossa on kaupungin verkko.
TOIVONEN MARTTI
30.04.2015 12:38
Olematta alan mies en voi auttaa muuta kuin että googlettamalla löytyy mahdoton määrä antenneja ja kun uusia parempia vehkeitä tulee koko ajan on vaikea tietää mikä juuri tällä hetkellä olisi paras ostos.
"directional wifi antenna" -haku antaa aika monta tulosta, sieltä vaan valitsemaan ostomaa ja -paikka. Dealextreme on ainakin mun kohdalla osoittautunut tosi luotettavaksi ja toimivaksi kaupaksi. Suomeksikin löytyy paljon kun haet vaan "suunta-antenni wifi" tms.
http://www.dx.com/c/computers-tablets-networking-399/networking-314/antennas-337
Mulla on tuollainen taulumainen, vähän anelosta pienempi ja siinä jalka ja pitkä joto. Poimii ympäristöstä paljon sellaisia accesspointteja joita ei läppärit eikä tabletti muuten löydä.
Toki vaihtoehtoja on paljon.
mot
Käyttäjän lisäys viestiin 2.5.2015 klo 11:00:58
Muuten tuo dealextremen sivu on siitä ovela että se käyttää jotain kääntäjää hakutoiminnossa. Siihen hakuruutuun voi kirjoittaa vaikka 'suunta-antenni' ja tuloksena on sama listaus kuin hakusanalla 'directional antenna'. Aika ovelaa. Käyttää varmaan googlen tai bingin kääntäjää tuossa hakua tehdessään.
sma
AHJOS TIMO
01.05.2015 13:30
Testasin äsken tuon "mot":n ohjeen mukaisesti rekisteröitymisen Helsingin kaupungin langattomaan verkkoon. Kännykkä antoi automaattisesti ilmoituksen, että käytettävissä on langattomia verkkoja. Kun sitä ilmoitusta napsauttaa, tulee esille verkkojen luettelo. Kun valitsin siitä Helsingin kaupungin verkon ja "Yhdistä", laite kysyi, millä selaimella haluan jatkaa. Kun valitsin Samsungin selaimen tai Opera Minin, selaimeen tuli kaksi sivua, joista toinen oli sen selaimen aloitussivu ja toinen Googlen aloitussivu (www.google.com). Mutta kun valitsin selaimeksi Chromen, yhteen ikkunaan oli avautunut Helsingin kaupungin aloitussivu, jolla pääsin verkkoon.
Neuvo toimi siis Chrome-selaimessa mutta ei kahdessa muussa.
Käyttäjän lisäys viestiin 1.5.2015 klo 16:57:26
Tässä ketjussa piti käsitellä netin käyttöä ulkomailla eikä Helsingissä tai Vantaalla, mutta luulen, että ulkomailla saattaa törmätä tähän samaan rekisteröitymisvelvollisuuteen ja -ongelmaan ennen kuin langatonta verkkoa pääsee käyttämään.
HAAPANEN TIMO
01.05.2015 15:00
Mihin Martti sen johdon pään asettaa? Mulla on jäänyt autotallin nurkkaan n.70cm:n ympärisäteilevä- ja n.30cm. x 30cm. suunta-antenni kun en tiedä johdolle osoitetta nykyisessä läppärissä.
@timppa
AHJOS TIMO
01.05.2015 18:08
Luulisin, että suunta-antenni pitää kytkeä reitittimeen eli tukiasemaan, jossa on antenniliitäntä ja joka luo lähiympäristöönsä langattoman lähiverkon. Sitä läppäri sitten käyttää langattomasti. Joissakin valmiina myytävissä suunta-antenneissa voi hyvinkin olla sellainen reititin jo sisäänrakennettuna (kun kerran uudessa kamerassanikin on sellainen).
TOIVONEN MARTTI
02.05.2015 10:44
Mun suunta-antenni on usb-johdolla ja se vaan kiinni läppärin usbporttiin. Ainakin mun ubuntuläppäri tunnistaa että tuolla on tehokas wifisignaali saatavilla ja ehdottaa yhdistämistä siihen.
Tuo Timon neuvo reitittimeen kytkemisestä on tietty oikea silloin jos haluaa käyttää tabletteja tms. langattomasti. Reititintä voi joutua säätelemään kirjautumalla siihen ja tekemällä asetusmuutoksia. Yleensä reitittimen osoite taitaa olla 192.168.1.1. Käyttäjätunnus ja salasana molemmat admin.
mot
TOIVONEN MARTTI
02.05.2015 10:57
Timo, tuo käyttäytyminen taitaa johtua selaimen (oletus)asetuksista eikä itse selaimesta. Jos sulla on selaimen oletusasetuksessa aloitussivuna google niin selaimen avautuessa se yrittää avata googlen hakusivun mutta kun ei pääse verkkoon antaa virheen. Sama jos on oletuksena viimeksi avoinna ollut sivu. Tutkipa mikä on erona eri selaimien asetuksissa.
Tuo rekisteröitymissivu on kai semmoinen että se aukeaa automaattisesti uuteen ikkunaan ja ongelmana on vain se näytetäänkö tämä uusi ikkuna. Jos saat selaimen kaikki avoinna olevat ikkunat yhtäaikaa näytölle näet myös sen rekisteröitymissivun kaikissa selaimissa.
mot
AHJOS TIMO
02.05.2015 17:10
Martti, vain Chrome-selaimeen se rekisteröitymissivu avautuu uuteen ikkunaan kuvaamallasi tavalla ja se riittää minulle, joten kiitän siitä neuvosta! Kun yhteys verkkoon on avautunut, siinä voi käyttää kaikkia sovelluksia, myös muita selaimia. Ongelma tuli siis ratkaistuksi, joten puolestani keskustelun tästä voi lopettaa tähän, mutta kerron tässä vielä täydellisyyden vuoksi tämän:
Minulla on Samsung/Android-kännykässäni alkuperäisen Samsungin selaimen lisäksi tuo Chrome ja Opera Minin kaksi versiota (vanhempi ja upouusi). Samsungin selaimessa on aloitussivuna Samsungin sivu, Chromessa ja Operoissa on selaimen oma aloitussivu, jossa on erilaisia valintapainikkeita. Kun yritin noilla muilla kuin Chromella mennä kaupungin langattomaan verkkoon, sinne avautui kyllä toinen ikkuna, jonka sain esille ohjeesi mukaan, mutta se oli joko tyhjä tai siinä oli Google.com -sivu, jota en ole missään määritellyt aloitussivuksi.
NYYSSÖNEN KAJ
06.05.2015 10:25
Sama ratkaisu minullakin Cromella Wifi yhteys auki ensin sitten voikin käyttää mitä haluaa.
Tabletti: Cross Android puhelinominaisuudella ja kahdella SIM korttipaikalla (en kyllä tiedä missä se toinen korttipaikka on).
VIRTANEN PEKKA
19.06.2015 12:24
Huijasi Saunalahti. Menee roamingmaksut ulkomailla! En ottanut! Hankin prepaidin.
HYTTILÄ ESKO
19.06.2015 18:38
Kuukauden nyt ollut reissussa. Joka paikassa wlan. Ajaessa sitä ei kaipaa.
AHJOS TIMO
20.06.2015 15:55
Kannattaa muistaa, että avoin wlan on samalla tietoturvariski. Uutisten lukemiseen ja verkkoselailuun yms se on hyvä, mutta ei kannata käyttää mitään salasanan takana olevaa henkilökohtaista palvelua sellaisen kautta.
AHJOS TIMO
20.06.2015 15:55
Kannattaa muistaa, että avoin wlan on samalla tietoturvariski. Uutisten lukemiseen ja verkkoselailuun yms se on hyvä, mutta ei kannata käyttää mitään salasanan takana olevaa henkilökohtaista palvelua sellaisen kautta.
HÄMÄLÄINEN MARKKU
20.06.2015 17:08
"Kannattaa muistaa, että avoin wlan on samalla tietoturvariski. Uutisten lukemiseen ja verkkoselailuun yms se on hyvä, mutta ei kannata käyttää mitään salasanan takana olevaa henkilökohtaista palvelua sellaisen kautta."
VPN esimerkiksi F-securen Freedome auttaa tuohon tietoturvaan.
Samalla se mahdollistaa vain Suomesta käytettyjen palveluiden käytön ulkomailla, kun se tunneloi liikenteen Espoon palvelimelle saakka.
HYTTILÄ ESKO
20.06.2015 20:15
Salasanan takana nämä wlanit on olleet koko aika.
LAINE RAIMO
21.06.2015 10:39
Minä olen kyllä löytänyt avoimia wlaneja kymmenittäin.
NYYSSÖNEN KAJ
21.06.2015 12:36
Tabletilla kommunikoi halvemmalla ulkomailla koska se (riippuen asetuksista) pakkaa sirrettävän datan pienimpään mahdolliseen kokoon. jolloin laskutettavia bittejä kuluu vähemmän.
Tabletti ei avaa kuvia turhaan eikä videota pyytämättä. Fase book näyttää minun tabletissa aika kökköseltä kiska kommentit ja tykkäykset pitää pyytää näkyville erikseen.
Kuvien lähetys Tabletilla vie vähemmän bittejä kuin PC:llä. Ostin Prepaid aikaa Tablettiin 10€, 1GB se riitti Portugalista Suomeen asti ja saldoa jäi vielä jäljelle. PC:lle osti saldoa 25€ edestä 8GB, se loppui jo puolimatkasta.
AHJOS TIMO
21.06.2015 15:02
Ei sillä ole käyttäjän tietoturvan kannalta merkitystä, vaatiiko wlanin käyttö salasanan tai rekisteröitymisen. Sen verkon ylläpitäjä voi olla rikollinen, joka tallentaa ja analysoi kaiken, mitä hänen verkkonsa kautta nettiin syötät. Tuntemattoman wlanin kautta ei pidä käyttää sellaisia sovelluksia, joihin kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla.