EcoFlow wave

Jouni Ratilainen 21.01.2024 13:00

Onko kellekkään tullut kokemuksia tuollaisesta EcoFlow Wave ilmastointilaitteesta? Eihän tuo ole mitenkään tehokas, mutta toimisi kuitenkin akulla. Ajatus lähti siitä kun menneenä kesänä Tromssassa olisi tutustuttu kaupunkiin mutta kun lämmintä oli 26 astetta ei voinut jättää koiraa autoon yksin paistumaan. Ajon aikana ohjaamoilmastointi pitää auton lämmön siedettävänä mutta jos jää vaikka puskiin olisi taukoilmastointi mukava helteillä.

Petteri Haverinen 27.01.2024 11:03

Tässä on jotain laitteita testattu;
https://www.homeandsmart.de/klimaanlage-wohnwagen-test

Jouni Ratilainen 27.01.2024 15:32

Kiitos vinkistä.
Nuo vain eivät ole meille sopivat koska vaativat verkkovirran. Harvoin normaali pysäköinti alueilla ja puskissa on sitä saatavilla.

Petteri Haverinen 27.01.2024 17:17

Akulla, joka painaa vajaa 15 kg pitäisi toimia 8 tuntia. Millä teholla mahtaa toimia ja kaunko mahtaa kestää, et saa akun ladattua, jos ei ole verkkovirtaa tarjolla?
Hieman epäilen ilmastoinnin toimimista akulla, toki hetken kyllä, mut jatkuvassa käytössä…?

Antero Virkkala 30.01.2024 14:41

Jouni, kun tuloksia ei tule ruuhkaksi asti, on aika miettiä onko onki ottamaton vaiko lammikko kalaton. Olen joskus ehdottanut näkökulman vaihtamista, mutta ketjun aloittaja on palauttanut minut ruotuun sanomalla, ettei hän tätä kysynyt. Niinpä en yritä neuvoa sinua vaan ajattelen ääneen, mitä itse saattaisin tehdä vastaavassa tilanteessa. Jos ajatus kohdistetaan lammikkoon, niin saattaisin laajentaa etsintää, esim. Verkkokauppa.comin asiakaspalautteeseen. Niin teinkin ja vesiperä tuli. Clas Ohlsonilla yksi kommentti. Brittiläisellä Motorhomefun.co.uk -sivustolla kaksi kysymystä, ei yhtään vastausta. Youtubessa sentään jotain, mutta siellä on syytä tunnistaa (valmistajan sekä kilpailijoiden!) sponsoroidut videot. Laitoin hakuun "Ecoflow Wave 2 pros & cons". Ei tullut vastaan mitään suuresti yllättävää, haittoina mainittiin lähinnä lyhyt toiminta-aika akulla ja vaiva kahden ilmanvaihtoputken tiivistämisestä ikkunaan. Laite näyttää olevan suositumpi maastoauto-teltta -yhdistelmän käyttäjien keskuudessa kuin asuntoautoilijoiden. Tuo ilmanvaihtoputkien tiivistäminen ikkunaan hoitunee lähinnä ikkunan yläreunaa seuraavalla muovi- tai vanerilevyllä, joka kiristetään ikkunan nostomekanismin avulla ikkunan yläreunaan ja jossa on läpivientireiät putkia varten.

Edelleen, jos olisin tällaista ostamassa, en ostaisi laitteen omaa akkua, joka on vanhaa NCM-tekniikkaa (nikkeli-koboltti-mangaani, ei siis LiFePo4). Ostaisin sen sijaan vähän kalliimmalla Ecoflow Delta 2 -varavoimalaitteen (ellen sellaista jo omistaisi), jonka LiFePo4-akkua Wave 2 pystyy käyttämään XT-portin kautta. Tai sitten Delta-sarjan suuremman virtalähteen ja/tai Delta-sarjan lisäakun. Delta-sarjan pienimmässä mallissa Delta 2 on vain yksi XT-portti, joten se voi liittyä vain lisäakkuun tai Wawe 2:een, mutta ei molempiin yhtaikaa. Suuremmissa malleissa on 2 XT-porttia.


En eilen muistanut ulkoa, minkä kokoisia nuo XT portit ovat. Tarkistin, ovat tyyppiä XT-150.
muokattu: 31.1.2024 11:14
Antero Virkkala 31.01.2024 11:19

Tarkoitukseni eilen oli laajentaa keskustelua kohti kiinteästi asennettavia ilmastointilaitteita, joita voisi sitten syöttää esim. Ecoflow- tai muun merkkisillä varavoimalaitteilla, kun muuta sähkölähdettä ei ole. Pidin Wave 2:ta epäkäytännöllisenä ja käyttöönottoa hankalana. Tässä kävikin niin päin, että kiinnostuin itse Wave 2:sta, en tosin vielä tälle vuodelle, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. Minulle Ecoflown laite tarjoaisi synergiaetuja, kun Delta 2 -varavoimalaite jo on. Wave 2:n etuna kiinteään laitteeseen nähden olisi mm. se, että sitä voisi käyttää kotona makuuhuoneen jäähdyttämiseen. Makuuhuoneemme on mustakattoisen omakotitalon yläkerrassa, ja vaikka eteiseen asennettu ilmalämpöpumppu lämmittää yläkertaa mukavasti, yläkerran jäähdyttämiseen siitä ei ole, vaan kylmä ilma pysyy alakerrassa (ja siksi pahimmilla helteillä siirrymme alakertaan vieraspatjoille nukkumaan).

Löysin tällaisen testin, jossa on käytännön mittaustuloksia laitteen tehosta, ei tosin asuntoautossa vaan 10 neliön toimistohuoneessa:

https://www.trustedreviews.com/reviews/ecoflow-wave-2

Jos nyt lähtisin tuollaista asuntoautoon asentamaan, saattaisin tehdä ikkunan yläreunaa myötäilevän 3-millisen polykarbonaattilevyn, jota on melko kätevä leikata tavallisella rälläkällä. Tavallisella sahalla tai sirkkelillä polykarbonaatti lohkeaa helposti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.