Lisäakku

LEMBERG JUHA 22.11.2009 17:34

Tervehdys.. Kertokaahan, että kun meinaan laittaa toisen akun lisää asuntoosaan. Vaatiiko muuta kuin laittaa akut n.s jonoon ja pistää johdotukset akkujen väliin? Onko väliä että laittaa 120 ampeerisen 80 amppeerisen kaveriksi? Kiitoksia jo etukäteen tiedoista. T. Jussi

EEROLA TEEMU 22.11.2009 17:47

Saat vamaan paljonkin kommentteja, mutta tutustu nyt aluksi kirjoituksiin, joita on asiasta aikaisemmin jo annettu. Kun avaat tämän Matkailuautot- osion, niin sen alle tulee keltaisella teksti "Viestihakuun" klikkaa sitä niin tulee kaksi lokerikkoa. Kirjoita niistä ylimpään sana: akku , niin tulee aikasen paljon juttua tuota sunkin kysymystä koskien. Ihan perusjuttu on, että rinnankytkettyjen akkujen pitää olla mielellään samankokoiset ja myös kunnoltaan suunnilleen yhtä hyvät, jotta ne latautuisivat kunnolla.

HALMEENMÄKI JUHANI 22.11.2009 19:39

Jussi, käytä tosiaan hakua, aiheesta on jo ihan tarpeeksi tietoa täällä. Jussi

SAARNIO MAURI 22.11.2009 19:58

Ja niitä akkuja ei kytketä jonoon (sarjaan), vaan riviin eli rinnan.

NIITTYARO TAPANI 22.11.2009 21:33

Jos lisäät akkuja rinnakkain ja käytät niitä rinnan käytä aina samaa Ah määrää ja saman ikäisiä akkuja. Jos laitat vanhan rinnalle uuden niin vanha syö sähköä uudesta eikä yleensä päästä varausta täyteen. Akun ominaisuudet kun muuttuvat käytössä jonniin verran.

Jos haluat käyttää eri ikäisiä yhtä aikaa niin ne tulee erottaa kytkimellä toisistaan ja kytkeä yhteen vain latauksen ajaksi, muulloin valitset itse kumpaa akkua käytät. Silloin et tee suurta vahinkoa järjestelmälle. Joskus käytettiin diodierotusta akuilla mutta sitä ei kannata edes kokeilla koska se vie akkujen tehosta puolet jos laturin jännitettä ei mitata akun navasta suoraan.

IPATTI VEIKKO 23.11.2009 09:45

Jos kytket akut peräkkäin eli sarjaan saat jännitteeksi 24 volttia, mutta jos kytket ne rinnakkain saat jännitteeksi 12 V. Taitaa olla parasta kytkeä ne rinnakkain.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.