Palautetta eduskuntaan verosta

SALONEN MARKKU 17.11.2009 10:43

Ei tuossa järjettömässä verossa ollut päästöjen ja ajettujen kilometrien kanssa mitään tekemistä.Itse laitoin valitsemalleni kansanedustajalle viestin jossa katson mielelläni puoluetta ja häntä oppositiossa ja pitkään, enkä enään koskaan äänestä kyseistä puoluetta.Syy tähän oli hänen JAA äänensä ja tyhmä ryhmäkuri.Ei ne sen parempia olleet jotka eivät ottaneet äänestykseen osaa jos yrittivät näin luovia.Pitäisi vielä jotenkin kiittää niitä jotka olivat tätä järjetöntä veroa vastaan.Se taitaa toteutua pitämällä äänestyslista tallessa...Henkilökohtaisesti tämä eduskunnan äänestys sai minut vihaisemmaksi kuin mitkään muut ja pysyy muistissa maksujen yhteydessä pidempään kuin "poliittinen" muisti.(Ei se eläkeikä ja muutkaan jutut ole nykyhallituksessa mieltä ylentänyt , rahaa revitään jos ei pysty puolustautumaan)Karavaanareiden joukkovoimalla saataisiin varmasti lakimuutos jos puhalletaan yhteen hiileen.Lisää paineita ja pian päättäjiin päin.Karavaanari ei ole enään kaikkien kaveri.

ASIKAINEN MATTI 17.11.2009 11:26

Asiaan tuskin saa keventävää muutosta, mutta sen voisi kiertää siten, että ajoneuvon voisi internetin kautta laittaa seisontaan ja ottaa käyttöön esim. vähintään viiden päivän jaksoissa ja parin euron kirjausmaksuilla. Tällöin vero tulisi maksetuksi niiltä päiviltä, jolloin autoa käytetään. Seisontapäivinähän auton saastutus on nolla. Tällainen menettely sopisi hyvin myös sellaisille, joilla auto on ympärivuotisessa mutta ei jokapäiväisessä käytössä ainoana autona. Vero maksettaisiin neljännesvuosi-, puolivuosi- tai kokovuosierissä ja ilmoitetut seisonta-ajat siirtäisivät seuraavan maksujakson alkua yhteispituudellaan. Asia ei nykyisten tietokoneohjelmien aikana ole ollenkaan mahdoton toteuttaa, varsinkin kun poliisivalvonta tien päällä on ajantasaisesti yhteydessä rekistereihin.

LAHTINEN TIMO 17.11.2009 11:44

Säästöä siellä. Jos vakuutusbonukset eivät ole täynnä, niin eipä niitä tällä tavalla kerrykään. Eli menoa tavalla tai toisella.

KAUPPI ERKKI 17.11.2009 12:10

Veroa voisi myös kompensoida siten että auto katsastettaisiin tulevaisuudessa 12 käyttökuukauden välein jolloin vuosikatsastus jäisi pois käytettäisiin olemassa olevaa tietokantaa seurantaan Sillä eihän auto kulu silloin kun se on liikennekäytöstä poistettuna.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.