alde

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 01.11.2009 18:44

neuvokaas äkkinäistä..saako aldessa veden lämmityksen pois päältä..siis kun lämmitetään keskuslämmitystä..lämpiääkö samalla aina myös lämmin käyttövesi?..ja entä kun näin talveksi vesisäiliö on laskettu tyhjäksi,niin siellähän on jonkinlaiset vastukset,meneekö ne pilalle lämmitessään tyhjänä?alde on ns.pystypannumallia,,vanhempaa kaliiberia siis jo..tänks etukäteen.

VILMI TEEMU 01.11.2009 18:56

Itse olen miettinyt ihan samaa ja kysyin aula caravanin myyjältä. Voi kuulemma lämmittää. Ja olen lämmittänyt. Totuus kuitenkin on että vesi lämpiää aina kun lämmitys on päällä jos vettä on. Nähtäväksi jää kestääkö varaaja.

TERVO JARI 01.11.2009 18:59

Jos kyseessä Alde 3000, lämminvesi lämpenee glykoli tilan sisäpoulella ja sähkövastukset ovat glykoli tilassa eivät ole tekemisissä käyttöveden kanssa.

http://www.sarkacaravan.fi/alde.3000

http://caravantukku.fi/webkatalog/kayttoohjeet/3000.pdf

Lueskeleppas noiden linkkien sisältöä, joskos valkenis asia ?

PERHANA, oliki kyseessä pystyAlde joten:

http://www.sarkacaravan.fi/alde.2923

http://www.caravantukku.fi/webkatalog/kayttoohjeet/2923.pdf

Notta tuossa sama pystyAldeen . . .

Jari

EEROLA TEEMU 01.11.2009 20:12

Tuolla

http://karavaanari.info/

on aiheesta kirjoitettu oikein olan takaa. Niin se vaan on, että pannu menee päälle aina kun sen veden lämpötila laskee pannun oman termostaatin asetteluarvon alle. Siinä samalla lämpiää käyttövesikin (mikä on ulkovaipalla), vaikkei sitä esim. yöllä kukaan tarvitsisikaan. Pannu menee myös päälle, vaikkei huonetermostaatti edellyttäisi pattereihin lisää lämpöä. Valmistaja perustelee systeemiä niin, että silloin saadaan nopeammin lämmintä vettä kiertoon, kun pannussa on sitä aina valmiina. Ei se pannu rikkoonnu, vaikkei käyttövettä olisikaan laskettu pannuun, koska lämmitysvastkset ovat patteriveden säiliössä (sisemmässä).

Järjestelmän muuttamiseen on olemassa "neuvoja", mutta jos jotain sattuisi -esim. ylikuumenenminen, tai 230 V puolella jotain- niin vakuutusherrat saattaisivat olla eri mieltä kytkennän sopivuudesta. Muutosvermeet ja ohjeet pitäisi tulla valmistajalta, mutta tuskinpa enää tulee kun pannuja on toimitettu 90- luvulta lähtien. Haitta on olemassa, mutta marginaalinen ja liittyy lähinnä ns. välikeleihin kun varsinainen lämmöntarve on pientä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.