Uusi auto saksasta

LASSUS EVALD 01.11.2009 09:50

Olemme menossa saksaan seuraava viikonloppuna. Löysimme netissä pari uusia automerkkiä nimeltään NobelArt (joka Palmowski myy , Bielefeld) ja Freeliner (joka Uwe Gante myy). Hinta on suht edullinen. Mutta voiko auto tuoda suomeen? Ja onko kellään kokemusta näistä automerkeistä?

HAAPANEN TIMO 01.11.2009 14:19

Kyllä niitä Nobelartteja muutamia täällä Suomessakin on. Mun mielestäni niissä on aika paljon yhtäläisyyttä Chaussonin kanssa http://tiny.cc/08jI4

http://tiny.cc/6by7g

Ota katsastusmieheltäsi selvää minkälaisen komponenttiluettelon tarvitset, jos kerran uutta olet ostammassa.

ANTIKAINEN ESKO 01.11.2009 22:55

Anteeksi, lipsahti! Lueskelin hieman, mitä Palmowskista saksalaisilla palstoilla kirjoitetaan. Olen itsekin vieraillut ko. yrityksessä. Nämä halvat uudet autot ovat yleensä jäännöseriä, joille on annettu oma nimi. Voivat olla edellisvuoden malleja. Alimmissa hintaluokissa on pienet moottorit (100 hv).

Kannattaa vertailla huolellisesti. Hintatasosta saa kuvan, kun käy esim. tällä sivustolla. Tänne voi panna haluamansa merkin, auton tyypin (alkovi, puoli-integroitu, integroitu jne), vuosimallin jne. Saa kuvan hinnoista:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchrefine.html?category=PartlyIntegrated&__lp=3&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11300&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&minConstructionYear=2009&maxConstructionYear=2010&lang=de#

Samoin kannattaa mennä esim. Hymerin saksalaisten kauppiaiden sivuille ja katsoa, mitä näillä on tarjottavana. Ovat yleensä paremman auton myyjinä luotettavia. Tässä linkki:

http://gebrauchte.hymer.ag/

Harkintaa käyttäisin sen suhteen, kannattaako ostaa vähän käytetty tunnettu merkki vai halpa uusi. Nyt ovat käytettyjen markkinat parhaimmillaan. Käytetyissä voi olla valmiina enemmän lisävarusteita, joita halvoissa uusissa ei yleensä ole. Kovin vanhaa ei kannata ostaa, autoon pitäisi saada ainakin keltainen tarra, jos aikoo liikkua kaupungeissa, joissa on rajoituksia. Käytetyn saa tuoda sellaisenaan saksalaisella alv:lla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.