Nestekieroinen lattialämmitys jälkiasenuksena.

LAUKKANEN MAURI 17.10.2009 16:59

Onko kokemusta jälkikäteen asenetusta nestekieroisesta lattialämmöstä. Ko.tuotetta esitteli Lahden messuilla Jokku Tuote;Jorma Huopana Onko tietoo miten se toimii !. Vesihän siellä kiertää,mutta onko toimiva idea?,hintaa matolla on 260€,sama hinta vesi tai sähkö. Luulo ei ole tiedon väärti;tuumasi m laukkanen

LAAMANEN OLLI 17.10.2009 18:59

Kokemusta ei ole mutta kuulema toimii ihan hyvin.Itse harkitsin sen maton laittamista mutta ei oikein onnistu.Lattia pinta nousee niin paljon että alakaapin ovet ei oikein kunnolla aukea.Hyvä puoli tuossa vesikiertoisessa on se että toimii ilman sähköä.

REINI SEPPO 17.10.2009 21:15

Nyt oon ÖÖÖ !! Mikä sitä lämpöä tekee ja onko jotenkin vapaakiertoinen ,tuo kapistus?? sähkön ymmärrän ,jos sitä on!! t.se

LAUKKANEN MAURI 17.10.2009 21:22

Tuossa tuo linkki valmistajan sivuille;http://www.jokkutuote.fi/fi/Tuotteet.html jos tuolta löytyy vastaus.

PALIN MATTI 17.10.2009 23:48

Milläpä Olli meinaat saada sen veden siellä matossa kiertämään ilman sähköä?

IPATTI VEIKKO 18.10.2009 09:20

No problem. Teimme aikoinaan kaverin kanssa Matkaajaan nestekiertoisen lattialämmityksen jälkiasennuksena seuraavasti. Lattiasta poistettiin 80 cm leveä kaista lattiapäällystettä (leveys tietysti vaunusta riippuen), leikkasimme käsisirkkelillä 2 uraa lattiaan päästä päähän uran levys virsboputkelle sopiva. tähän uraan asensimme virsboputken (muovia) ja putkien päät jäi sohvan koteloon jossa sijaitsi sähköpatruuna, kytkimme päät patruunassa oleviin lähtöihin ja laitoimme venttiilit myös. täytimme putkiurat massalla ja liimasimme komponettiliimalla maton tilalle ohuen alumiinipellin, tähän vaan käytävämatto päälle ja nestekiertoinen lattialämmitys oli valmis. Tarvikkeet eivät maksa paljoa, yuo putken päät ylös lattiasta jotta mahdollinen vuotokohta ei jää lattiakuoppaan kuten joissakin solikoissa.

REINI SEPPO 18.10.2009 10:01

Huono on asentaa ilmapulalluksee!! Kiitos linkistä!! t.se

IPATTI VEIKKO 19.10.2009 11:35

Kyllä ssihenkin voi asentaa lisäpuhalluksia putkiston ja toisen puhaltimen avulla ja tarvittaessa voi sille toiselle puhaltimelle laittaa oman termostaatin ohjaamaan sitä. Kuten huomaat NO PROBLEM

IPATTI VEIKKO 19.10.2009 19:08

Tein takavuosina aikatavalla muutoksia ja lisäyksiä Detkun m-autoon ja kuinkas ollakaan ne tekemäni lisäykset on nyt toteutettu m-autoissa tietysti tehtaan omina suunnitelmina. No miksipäs ettei, maksoihan tehdas muutostöiden tarvikkeetkin aikoinaan. Muuten ne vaunut joihin kaverin kanssa teimme ne lattialämmitykset virspolla ovat vieläkin käytössä. Kesällä kävi niistä toinen Kattivankkurissakin. Mielestäni nestekiertoinen lattialämmitys on paree siksi, että se toimii vaikka sähkö olisi kuis kaakana. Tuskin esittämäni työn tarvikkeet maksavat enempää kuin se sähkömatto, omalle työllehän ei kannata laskea paljoa, sehän on harrastusta. Täytyy tarkastella väjän arkistoa, jos vaikka löytyisi kuvia ja muuta tietoa em-tekosistani. Palataan asiaan tarvittaessa.

LAAMANEN OLLI 20.10.2009 23:45

täällä näkyy jatkuvan sama saivartelu ja mollaus edelleen. totta on se tarvitsee sen sähkön se 12v kiertovesipumppu jonka saa akusta eli ei tarvitse valtakunnan verkkoa jne.

AHONEN KAI 21.10.2009 01:31

."Hyvä puoli tuossa vesikiertoisessa on se että toimii ilman sähköä."

"se tarvitsee sen sähkön se 12v kiertovesipumppu jonka saa akusta eli ei tarvitse valtakunnan verkkoa jne."

"täällä näkyy jatkuvan sama saivartelu ja mollaus edelleen."

Vittumaista väkeä täällä ;)) Mutta onneksi tilatut saapuvat ajallaan, ts. sitä saa mitä tilaa ;))

Hiidenmaan länsipuolella viilletämme 25,8 solmun kyytiä

PALIN MATTI 21.10.2009 06:28

"Hyvä puoli tuossa vesikiertoisessa on se että toimii ilman sähköä."

Lueskeleppa Olli ensteks nuot omat kirjotukses ja väittämät ja kerro sitten uuestaan, että mistä aiheesta täälä oikeen saivarrellaan!

Jos ihan aikusten oikeesti oot semmosesa tilanteesa, ettei sulla oo minkäänlaista sähvöä käytettävisä, ni ei takkuulla lämpene mikkään vesikiertomatto.

LAAMANEN OLLI 21.10.2009 11:57

Joo ihan aikuisten oikeesti jos ei ole minkään laista sähköä niin ei toimi mikään muukaan nestekiertoinen lämmitys.Ketjun aloitaja kysyi nimen omaan nestekiertoisesta lattialämmityksestä Maurille vinkiksi käyppä vieraissa karavaan.info sivuilta löytyy ko. aiheesta hyvää tietoa/keskustelua

Ps.joku varmaan taas kertoo että kyllä toimii joku ilman sähköä niin varmaan.Jos nyt kuitenkin puhuttaisiin asuntovaunusta/autosta ja niissä normaalisti olevista nestekiertoisista lämmityksistä

HAAPANEN TIMO 21.10.2009 17:29

Äläs ny Olli. Mauri kysyy "Onko tietoo miten se toimii?" Jos siihen vastaa ettei se tarvitse sähköä, saa kysyjä väärän käsityksen asiasta. Ainakin minä aloin ihmetellä ko. laitetta, aivan aidosti, koska mulla ei ollut minkäänlaista ennakkotietoa siitä. Veikkaisin Seponkin taivastelun olevan aitoa. @timppa

LAAMANEN OLLI 21.10.2009 18:30

Nestekiertoinen lattia lämmitys on nimensä mukaan nesteellä toimiva.Matoon on asennettu ohut putki jossa neste kiertää. Matto on tarkoitettu vesi/neste kiertoiseen lämmitykseen lisättäväksi(toki voi laitaa pelkän matonkin)Matossa on tuloputkessa oma hana jolla säädetään nesteen kiertoa sopivaksi.Maton voi asentaa siis vesi/neste kiertoiseen lämmitys järjestelmään.

KOSKINEN OLLI 22.10.2009 01:30

Lämmitys kyllä varmaankin näin menetellen toteutuu, mutta voi olla että pidemmän päälle alkaa ilmenemään muuta haittaa.

...Lattia taipuu sivuseinien painosta reunoilta alas ja keskeltä ylös. Katto jää sisä-väliseinien kannatukselle normaalikorkeuteen ja sivuseinät repeytyvät irti katosta. Tälläisia taipumia on sattunut ihan koskemattomillekin lattioille.

IPATTI VEIKKO 22.10.2009 11:50

Voi olla tuokin mmahdollisuus, vaunut olvat meillä muutaman vuoden em työn tekemisen jälkeen ja vieläkin käytössä. Lattiaanhan tehtiin vain ura 22 mm ja komponentti liimalla se alumiinipelti kiinni kok leveydeltään. Mutta voihan aina maalata pirunkin seinälle. Olen sitä mieltä, että kentällä olisi paljon hyviä toteuttamiskelpoisia ajatuksia jos vain tieto saataisiin menemään perille valmistajille.

PALIN MATTI 22.10.2009 14:29

Mieki käsittäsin asian niin, että se sandwitchrakenteinen lattia on sellainen kantava osa, jonka ylävanerissa on veto- ja alavanerissa puristusjännitys. En siis menis sahailemaan siihen ainakaan pituussuuntaisia uria, mikäli seinärakenteet ovat vain sen lattialevyn varassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.