Takatallin ovi vettynyt takuuaikana

MANNINEN ESA 06.10.2009 13:48

Onko kuinkakin yleistä, että uuden matkailuauton takatallin ovi olisi kosteusvaurioinen? Näin oli allekirjoittaneen Sanlaitissa (= Dethleffsin rahavalo) puolentoista vuoden kuluttua ostohetkestä laskien. Myyjä ja ao. liikkeen korjaamopäällikkö pyysivät ajelemaan auringonkuivakeleillä, josko ovi kuivuisi, mutta sama kosteusvaurio pysyi sitkeästi sisällä. No, takuuseen vaihdettiin ihka uusi.

HAAPANEN TIMO 06.10.2009 16:09

Oliko vesi luukun alareunassa? Kourumaiseen (U-muotoiseen)listaan jää kaikki vesi jos on pienikin vuoto. Tein keväällä omaan takaluukkuun remontin ko. syystä. Auto on jo vanha -01

MANNINEN ESA 06.10.2009 20:14

Joo, kyllä, mutta kosteus oli mittarin mukaan noussut oven sisällä 20-30 cm:n korkeudelle saakka. Mielestäni aika outoa, siis heikkotekoinen tuote. (Sunlight, taitaa olla astianpesumerkkinä parempi)

HAAPANEN TIMO 08.10.2009 19:45

Mun oli ilmeisesti sivuista vuotanut, ja vesi kerääntynyt alas, ehkä vuotoa on ollut alareunassakin.

Kyllä sitä pintapellin ja listan väliä kannattaa vähän katsella, liian vähän oli kittiä minun luukkussani. Käytössä ei vielä muuten huomannut kuin sisälevyn pinnan irtoamisesta, seuraava vaihe olisi ollut lukkojen pyöriminen, ei ne pysy enää kun vaneri mätänee pois.

Luukku on helppo korjata, en purkanut kokonaan koska ehjää styroksia ei saa irti niin ettei tule lommoja pintapeltiin: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/Luukku?authkey=Gv1sRgCLCuo7yMsszrQQ#

@timppa

KÄRKI KAARLO 09.10.2009 17:08

taitaa olla monissa luukuissa kosteutta, minunkin auton tavaraluukussa ja karmin puolella myös. karmilistan ja pellin välissä ei juuri ollenkaan tiiviste kittiä ollu, nyt on takuukorjauksessa.ei näkyny päälle päin vain kostesmittauksessa.jospa se ny korjaantuu.

KNAAPI JUHA 09.10.2009 17:58

Joo, kyllä Esa taidat olla oikeassa. Silkkaa sekuluia. Ei varmaan ole laadussa hurraamista...

Ja kuitenkin yrittävät myydä niitä jopa käytettyinä hurjaan hintaan. Saksassa ovat jo vissiin huomanneet asian, kun uusiakin saa jo halvemmalla kuin pari vuotta käytettyjä Suomessa!

MANNINEN ESA 10.10.2009 01:15

... joo-o ja voi voi, kunpa ei ollut ainoa takuukorjattava asia Sunlightissa. Otin vain tuon yhden esimerkin malliksi ko. tuotoksesta. Kaikki mitä tuli tietooni omistamiseni aikana eli huomasin, korjautin ja auto meni vaihtoon. Näin siinä lopulta kävi. Toivottavasti tekevät parempaa laatua tai tuon merkin historia jää lyhyeksi. - Takuuta on jäljellä.

KOSKINEN OLLI 10.10.2009 01:29

Arvelen, että matkailuajoneuvot (ihan muutamaa huippumerkkiä lukuunottamatta) valmistetaan eri tehtaissa suurinpiirtein samoin menetelmin ja suurinpiirtein samoista alihankintaosista. Lopputuotteen laatuero johtuu loppupelissä siitä miten tarkkaan kyseisessä valmistamossa on hoidettu työmenetelmien pilkuntarkka noudattaminen valmistuksen eri vaiheissa.

KUNNAS TAPANI 10.10.2009 18:45

Niin ja jos joku merkki saa huonon maineen, niin ruvetaan myymään samaa autoa eri nimellä.

HAAPANEN TIMO 11.10.2009 17:08

Täytyy alkaa uskoa kosteusmittauksiin, tässäkin on jo kaksi tapausta joissa mittauksella on todettu vuoto ajoissa. Mun autossani se luukun kittaus oli aivan olematonta, voi kuvitella kuinka mielelllään saippuavesi autoa pestessä imeytyy vastakarvaan olevasta pellin ja karmin saumasta sisään. @timppa

MANNINEN ESA 11.10.2009 20:16

Näin on Timo. Ja vaikka en juuri ehtinyt peseksiä ko. autoani tuona aikana kuin ykköskerran, joten väitän, että vesi oli luonnosta peräisin, mistä kosteus oli luukkuun muodostunut. Nostan hattua sille Jyväs-Caravanin huoltomiehelle, joka normaali toimenpiteenä tehdyssä mittauksessa tuon vaurion raportoi, eikä "antanut" vain asian mennä villaisella. Olli Koskisen väittämän mukaan siis niin muodoin lähes kaikissa nyky "halpiksissa" (= maksoin 52 000 ekee) on odotettavissa vastaavia kosteusongelmia, joten karavaanarit huomioikaapa tämä uutta ostaessanne.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.