Dugaton resonanssi ääni

TÖRRÖ TOIVO 26.09.2009 13:45

Minulla on Fiat Dugato 07 matkailuauto .Siinä tuli esiin sellainen vika,että kun ajaa hitaasti ja pienillä kieroksilla tai lähtiessä liikkeelle pienilläkieroksilla niin kojelaudasta kuskin puolelta kuuluu eräänlainen resonanssiääni ,ääni on pehmeän kuuloinen kuin muovin ääni.Olen hakenut paikkaa ,että mistä se tulisi,mutta en ole löytänyt. Onko kenelläkään ollut vastaavaa tapausta olisin kiitollinen jos saisin jotain tietoa.

YLISUUTARI JOUNI 26.09.2009 15:15

Omassa hiljattain hankitussa Ducato-alustaisessa Integroidussa (Bürstner Aviano-08) olen myös huomannut pienen resonanssityylisen surinan, joka kuuluu hiljaisena kiihdytettäessä/kaasua polkaistessa jostain kojelaudan sisuksista. Jotenkin kuvittelen äänen liittyvän vakionopeudensäätimeen, sillä sama ääni kuuluu myös Tempomatin hoitaessa kaasunpolkemisen. Voin tosin olla kuvitelmissani aivan väärässä...?

Voisiko kyseessä olla sama ääni? Onko muilla vastaavasta surinasta kokemuksia? Tuota ääntä ei tosin voi häiritseväksikään sanoa, joten en tuosta erityisen huolissani ole.

PENTTINEN URPO 26.09.2009 16:23

Uuden auton ääniä kuuntelee herkällä korvalla, mutta kunhan aikaa kuluu niin äänet katoavat!

JOKINEN REINO 26.09.2009 19:17

Minulla on muutaman vuoden iäkkäämpi Ducato,se alkoi pitämään ihmeellistä pärinää määrätyillä kierroksilla.Ja paheni vaan pikkuhiljaa.Vein auton nokkahihnan vaihtoon,ja kun hain auton huollosta pärinä oli lakannut.En saanut autoa pärisemään kyseisellä tavalla ,vaikka yritin.Sitten muutama viikko huollon jälkeen pärinä alkoi jälleen pikkuhiljaa ,ja paheni mitä enemmän ajelin.Löysin syyllisen vahingossa, kun etsin pärinän syytä konehuneesta. Ilmastoinnin putkessa olevat huoltoventtiilien korkit olivat löysällä, kiristin ne, vaikka en vielä siinä vaiheessa tiennyt, niiden aiheuttaneen pärinän .Mutta kun lähdin ajamaan ,pärinä oli poissa.Mutta ei välttämättä kaikissa sama syy.

MYLLY JORMA 26.09.2009 20:30

Meikäläisen autossa alkaa tärinä 90 vauhdissa. Niinkuin tien keskiviivan tai laidan urissa ajaisi.

KUNNAS TAPANI 26.09.2009 22:31

Kannattaa käydä Delta-Autossa, ainakin Oulussa osasivat paikallistaa äänen ja saivat sen poistettua. Jostakin solenoidista taisivat puhua, mitä sitten tarkoittaakaan.

PS: Ducato Ceellä, ei Geellä.

KARKULAHTI TAISTO 01.10.2009 19:31

omistan myös ducaton vuosimallia 07 josta myös soratiellä hiljaa ajettaissa kuljettajan puolelta edestä kuului tuo ikävä resonanssi ääni.vihdoin kuitenkin huollossa korjasivat oikeasta kohdasta, joten sain resonanssi äänelle sanoa hyvästit. kerrompa sinulle koko korjaus historian,ensin laittoivat iskarin yläpäähän kumityynyihin jotain tiivistys ainetta,no käskivät tulla takaisin jos kolina jatkuu,mennessäni takaisin,vaihtoivat alapallonivelet,ja sovittiin että jos kolina ei lopunut,niin minun vain taas on soitettava aika,menin jälleen delta huoltoon niin vaihtoivat vakaajanakselin.ja kolinat loppuivat onneksi tähän.joka onneksi meni takuuseen. valitin myös kytkimestä joka peruuttaissa jyristää pienessäkin vastamäessä,johon kuitenkaan ei luvattu apua.

MÄKELÄ JANI 01.10.2009 19:55

Yksi pärräysääni tuli siitä A pilarissa olevasta diskantin peittoritilästä. Pieni suihkaus rasvaa lopetti älämölön siitä kohtaa. Peilin kohdalla viheltää myös yhdeksänkympin jälkeen, en ole vielä jaksanut aloittaa teippisulkeisia löytääkseni kohdan. Myös alkovista kuuluu sellainen kuminen narina, aivan samanlainen ääni kun mikä tuli ennenmuinoin kastellusta styroksistä kun sitä hieroi esim. naapurin ulkolasia vasten - ja sitten juostiin !

Autona Elnagh Duke

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.