hupiakku latautuu vain ajossa

NIRKKO RITVA 08.09.2009 18:49

Meillä ilmeni tämä vika,ja auto on Knaus Sun Ti -06.Sulakkeet olen tark.ja ehjiä ovat,entäs nyt??Peksi

KOSKINEN OLLI 08.09.2009 22:09

Siinä lienee Calira-laturi. Tyyppi EVS ... ... . Punainen laatikko koko noin 25 cm pitkä 17cm leveä ja 10 cm paksu. Jossakin asunto osan sisällä sellainen on.

Punaisen laturin vieressä on musta? hieman pienenpi kotelo johon menee myös johtoja, se on 12v piirin relekeskus, siihen ei mene verkkovirtaa ollenkaan.

Caliraan menee yhdelle sivulle kolme pistotulppaista sähköliitintä. Kahdessa pistotulppaliittimessä on useita johtoja ja yhdessä vain yksi kaapeli. Verkkovirta menee laturille tuon yksikaapelisen johtimen kautta, ja liitin on muistaakseni samanlainen kuin pöytätietokoneissa on verkkojohtona. Ammattimies voisi katsoa tuleeko tuohon liittimeen verkkosähköä, ja tietenkin voi tarkistaa että tuo liitin on paikallaan.

Jotta calira toimisi verkkosähkön on mentävä tuohon liitimeen saakka.

EEROLA TEEMU 08.09.2009 22:17

Jos siinä on Caliran laturi, niin meitin Knausissa oli joskus sama vika kuin teillä nyt. Vika korjautui sillä, että painoin laturin yläpuolella olevan verkkosähkön liittimen lujemmin kiinni laturiin. On toiminut sen jälkeen virheettä. Viat ei ole veljiä keskenään, joten teillä saattaa olla ihan joku muuu syy. Ihmettelin itsekiki, että niin pieni juttu, mutta....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.