Uuden Fiatin kojelaudan "urina"

MÄKELÄ JANI 05.08.2009 19:17

Tämmöseen ominaisuuteen olen törmännyt säännöslliseti.

Yritän selittää...

Pitkään ajettuna -08 Fiatin kojelaudan suunnilleen keskeltä alkaa kuulua selvästi "urinaa". Ei koskaan lähtiessä reissuun.

Ilmeniseen EI VAIKUTA : ilmastointi, ratin kääntely, tuuletuksen pois kääntäminen (vaikka oires viittaisi ennsimmäiseksi tämän laakeriin), kojelaudan päälle nyrkillä lyöminen. Sitten satunnaisesti ääni häviää sekunniksi kahdeksi alkaakseen uudestaan.

Vaikuttaa jopa ominaisuudelta, mutta vielä kun takuuta on vähän aikaa niin auttakaapa miestä fiiatissa.

BRAITHWAITE WILLIAM 05.08.2009 19:45

Tervehdys! Ei ihan heti tule mieleen mistä ääni voisi tulla, mutta olisiko järkevää viedä auto maahantuojalle ja antaa heidän korjata vika, koska takuuhan on voimassa. Maahantuoja voi tosin sanoa, että autossa ei ole mitään vikaa ja sitä ei korjata, mutta pyydä heitä siinä tapauksessa allekkirjoittamaan paperi, jossa olet kuvannut vian ja kerrot tuoneesi sen heille takuukorjausta varten. Tällä paperilla voit sitten vaatia korjausta takuuajan jälkeenkin, jos ilmenee, että korjattava vika olisi kuulunut takuuaikana korjauksen piiriin. T. William.

VALLIUS MARTTI 05.08.2009 21:37

Moikka vaan sinulle tuo kuvailemasi vika ei ole ominaisuus koska minulla itseläni kokemusta kahdesta uusi kopaisesta fiatista joissa ei ole esintynyt kumasakaan ""URINAA"".Ja olen ajanut molemilla tuolaisiakin 800km yhtä jaksoisia matkoja.Ja nyt kohta tulee 90 tkm täyteen näilä kahdella uusi kopaisella,ja ei ole moitimista täysin onistuneita autoja,väitäkööt muut mitä tahansa.En väitä etteikö sinulla kuluis urinaa mutta kyllä sihenkin täytyy löytyä luonnolinen selitys,mutta kuvauksesi perustella ei voi tiaknosia tehdä joten käy näytämässä likessä mistä ostit ja myös maahan tuojalla.

TERVO JARI 05.08.2009 21:43

olis tehtaalla jääny "mutteri" jonnei pellin/palakin päälle "kilikattaan", yksilö vika/vahinko ?

Tai joku "läpivienti" tai vastaava aiheuttaa äänen ?

Tai jos joku tukivarsi/kumi ei ole aivan kohorallaansa ?

Noita mahdollisuuksia on paljon, joten eikus "pajan kautta" koska on takuunalainen kampe . . .

Jari

KUNNAS TAPANI 05.08.2009 23:03

Oliskohan sama vika, joka minun retkeilyautossani oli. Jokin resonanssiääni se oli, jos en nyt ihan väärin muista, niin Delta-Auton hemmo puhui jostain solenoidista. Minä en semmosista mitään ymmärrä mutta ääni lähti pois.

AIRIKKA ISMO 06.08.2009 21:47

Konepellin kun avaat niin siinä "keskellä" on sellainen galvanoidun pellin tapainen "lärpäke". "lärpäkkeen takana on solenoidi ja alipainepumppu? josta lähtee letku jarrutehostajaan,se urina taitaa tulla siitä eikä? aiheuta reissua pajalle...

Villi arvaus ja mututieto: Kyseessä jonkunlainen paineentasain? tai hätäjarrutehostimen toimintaan liittyvä vimpain????

Meitin -07 3.0 koneessa ainakin paikallistin sen "räpinän" tuohon kohtaan,ja tosiaan kuulostaa kuin kojelaudan alta tulisi.. Ilmiö esiintyi myös parin tunnin ajon jälkeen,viileä keli vielä laittoi tuotakin aparaattia toimimaan useammin.

Voihan tuon "solenoidi" hässäkän toimintakuvion selvittää joku täysjärkinenkin,tämä "meriselitys" ei välttämättä ole koko totuus........

JK: Voishan sen pumpun ja pellin välissä olla kumipuslat?????

MÄKELÄ JANI 07.08.2009 20:23

Kiitokset kaikille vastanneille!

Tämä Williamin neuvo asia saattamisesta paperille onkin hyvä neuvo jos myöhemmin sattuis äänen aiheuttaja pukkaamaan toimintasavut pihalle.

Ja tuo solenoidin kärinä voisi äänellisesti olla hyvinkin mahdollinen. Pitääpä kuulostella konepelli pystyssäkin.

MÄKELÄ JANI 17.08.2009 16:00

Lisättäköön tähän vielä semmoinen seikka että kierrosten pienikin nostaminen lopettaa urinan siihen paikkaan.

Konehuoneen puolelle kurkkasin ja ääni ei ainakaan tule siitä mustasta muovisäiliöstä siitä keskeltä. Muutoinkin ääntä on vaikea edes "kuulla" siltäpuolen. Paljon selvempi sisätiloissa.

Delta-auton huoltopäällikkö sanoi sen johtuvan jostakin sähköisestä releestä joka on pultattu runkoon kiinni. Asiakkaiden kertomuksia hänelläkin oli muutama tiedossa, mutta tarkkaa syytä ei pystynyt antamaan...

Ominaisuudeksi kuitenkin luokitteli välittömästi ;)

MARTTUNEN RAIMO 17.08.2009 16:57

Samaan viittava urina kuului. Deltta-auto Tampere sääti jotain ja urina loppui.Ei ole enää kuulunut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.