Dometic RM7655L AES jenkkikaappi ja sen Power Modulin sijainti

VIRTA URPO 20.06.2009 22:48

Käyttiksen kytkis puhuu Power Modulista FE103:sta onkohan sen sijainti tuossa etupaneelissa olevien säätimen ja energialähteen alla? Takaa sitä ei löydy. Iso johdotus tulee takaa eristeen kautta kannen kautta eteenpäin. Jos edessä , niin miten tuo etuosa avautuu? Pitääkö kaappi vetää ulos jotta löytyy avaus ruuvit tms. Alkanut juuri takuuajan lopulla heitteleen pois sähköstä. Kun AES:llä niin menee kaasulle ja kun saa kylmäksi hyppää 230VAC :lle ja taas takaisin kaasulle kun ei saa pysyyn kylmänä. Huomattiin just takuun jälkeisenä käyttökerralla kun välillä oli kaasu valo päällä vaikka oltiin sähköissä. Vika kenties ollut pitkään , sitä kun ei tullut seurattua. Nytkin aivan vahingossa miksi kaasulla kun verkko oli kiinni -> alettiin tutkia. Onko jollekin tuttu juttu ? Pitäis päästä mittaan onko tuo 230vac lämmitysvastus kunnossa ja meneekö tuolta yksiköltä edes sähköt sille ?

NIEMINEN RAIMO 21.06.2009 13:43

Samanlainen kaappi on.En tosin koskaan käytä AES asentoa koska siinähän on niitä erilaisia viiveitä eri energialähteiden valinnoissa,kuten tuo 15 min "huoltoasemaviive".Lähtiessä laitan manuaalisesti kaasulle ja jos sitten jossain on sähköä saatavilla vaihdan siihen manuaalisesti. Täytyypä kokeilla tuota AES-asentoa. Toimiiko kaappisi normaalisti manuaalivalinnoilla ? @rami

ATTENBERG MATTI 21.06.2009 13:49

Yksi syy tuollaiseen hyppelyyn on ainakin verkkojännitteen putoaminen.Kun jännite putoaa n:200-210v niin hyppinen alkaa.

REINI SEPPO 21.06.2009 17:51

Kyllä takuuajan jälkeekin voi olla yhteydessä takuun antajaan, ainakin minulla toimi tosi hyvin ja ilman käden väätöä!! Oikein nostan HATTUA!!t,se

VIRTA URPO 21.06.2009 23:59

aamulla ihmettelin tuota kahvinkeittimen hitautta ja kaivoin sähkömiehenä matkakodin varusteisiin kuuluvan yleismittarin esiin ja mittasin verkkojännitteen. Kas kummaa Meri Campingillä oli 190- 205 vac alueella jännitteet. Eli tuo ongelma varmaan johtui nyt alijännitteestä. Yleensä tulee tuota AES:ää käytettyä toisinaan ja toisinaan normaalilla käsikäytöillä. Tuo viive tiedossa. Ne kun on tuossa laitteen / auton mukana tulleessa peruskäyttö ja asennus ohjeessa. Itse huoltomanuaalit saa ostaa netissä miljoonilta eri tarjoajilta 9,90€ hintaan. Luulen tuon ongelman olleen tuosta alhaisesta verkkojännitteistä joka yllättävän alhainen ? Laite muuten tehty varmaan tiukalle n. 10% toleransille. koska tuo käyttiskin siitä varoittelee. No tuli sekin kaivettua esiin ja luettua perinteisellä tavalla. Todennäköisesti selvittiin tuolla alijännite ongelmalla. Mutta yllättävän huonot syötöt oli ko. paikassa. Liitäntäjohto kuten kuuluu oikeilla 2,5m2 neliöillä ja kokeilin melkein nolla kuormalla tulos lähes yhtä alhainen jännite ?

LUOTO KARI 22.06.2009 20:01

Se on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus ainakin isommilla treffeillä, että alijännitettä pukkaa. Esimerkkeinä Vankkurivehmaan Juhannustreffit sekä viime että tänä vuonna, pääsiäistreffit Rairannassa tänä keväänä, jne. Mittasin näissä paikoissa verkkojännitteeksi alle 210 volttia. Pitäiskös se olla niin, että normijännitteestä maksetaan normihinta ja alijännitteestä alihinta?

KURKI ARI 26.06.2009 13:55

Hämmennän väärää sopaa,mutta pitää kuitenkin onnitella onnistuneesta takuukäsittelystä.Adriatic Izolani,otettu käyttöön 02/2006, Thethford jääkaapin tiltanneiden "aivojen" kulut 427€ jäivät minun maksettavakseni.Eipä apua löytynyt mistään vakuutuksestakaan.Joten onneksi olkoon !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.